Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek “Pravi” moški odpravi ženske dvome

“Pravi” moški odpravi ženske dvome

Zanimivo je da se vedno predpostavlja da je z žensko vse ok moški smo pa cagavi fantki ipd…. A ti morda pomisliš da 90% žensk sploh ni Žensk ampak samo razvajenih oseb ž. spola?

A ne to pa ne…. to smo samo moški…

Veš kaj je žalostno…. da v svoji generaciji še nisem srečal ženske ki bi znala skuhat več kot jaz in nebi bla po poklicu kuharca (ali kaj podobnega) ….

Torej zakaj bi bil jaz za žensko ki ne zna niti kuhat PRAVI moški in ne cagavi? Če pa ona sploh ni prava ženska ker PRAVA ženska zna kuhat marsikaj in dobro ter okusno…. takih pa praktično ni![/quote]

jz pa v svoji generaciji lahko recem da nben dec ne zna kuhat pa se upira pospravljanju ob enem pa se redko kdo da dobi sploh sluzbo..pa so ljudje razgledani inteligentni..pa tko pac je.

vsak pozna take s kakrsnimi se druzi/ne zdej rekla kazala ker potem so itak vsi popolne mone in monovci ;). in je prava redkost tudi med sodelavci da slisim da znajo kuhat vec kot njihova draga in tud one delajo skoraj da vec kot oni (v smislu reden siht, da se znajdejo vec kot moski sami). torej zamenjava vlog?[/quote]

upiranje pospravljanju…. to me spomni na eno ”anekdoto” iz mojega ”otroštva” no mati ali foter sta vedno naročla da posesam ali pospravim ali odnesem smeti (vstavi še druga poljubna običajna opravila doma) in jaz sem reko

”bom”

in čez pol ure sta me spomlna, pa spet pa spet…

in od tega je prišo zaključek da se ”upiram” pospravljanju/delu…. kar seveda ni res….

Zdaj ko ločujemo (tak da na smetišču spet vse skup vržejo) imamo 2/3 kant na balkonu…. seveda si za zajtrk nardim za jest ostane plastika jo dam na pultu ob rob…. pride mati gnjavi naj nesem ven…. se mi zdi butasto ker bom za malco doma si delala kosilo in bo spet nekaj za nest in bom pol oboje.

spet pride do zaključka da sem len ki ne pospravlja.

Skratka to o lenobi do pospravljanja me vedno ful ”ujezi” zato ker ni vsaka racionalizacija pospravljanja tudi lenoba do dela 😛

kar se pa kuhanja tiče pa tak…. nevem katera generacija je tvoja. moja je 25 let in to je katastrofa…. vsi moji prijatli so bolši kuharji kot njihove babe… na pikniku začinimo meso vedno moški ker ženske nimajo pojma in feelinga 😀

.............................................................................................. [b]''Your time is the greatest gift you can give to someone.'' - Rick Warren[/b]

no potem je pa v generaciji -1 do +2 od 25 ocitno prislo do drasticne spremembe 😀
bi se rekl da mam napacno druzbo hahaha je pa res da to populacija ki je se doma, drugi so kar pridni, se scasoma upeljejo na samostojno zivljenje 😉 vendar spet bolj zenske za ta opravila kot moski, le eno zensko poznam ki se hrenavk ne zna spect pa jih zazge in njenemu ocitno ne predstavlja problema 😀

glede tega “bom” pa cez pol ure isto kot je bilo, i feel u haha tle smo pa ocitno bli vsi isti. To glede plastike pa sej bom jedu se kasnej pa bom skp pospravu- ta vrsta lenoritisa mene se vedno dandanes j$&e 😀

Izredno lepo in nazorno napisano , to je bistvo problema današnjega partnerstva. Krasen odgovor.

Saj nočejo bit same s sabo. Zastonj si se trudil od tega stavka naprej, ker vse temelji na napačni ideji. :))[/quote]
Same s sabo res ne. 🙂
Rade bi bile z moškimi na napačnih idejah. 🙂
Vsi bi radi neko popolno svobodo in brezpogojno ljubezen, to pa ni možno, ker smo ljudje že v osnovi različni z različnimi interesi.[/quote]
Saj vem, malo sem se pohecal. S tem pa sem želel povedat, da imajo tudi moški, ki vedno naletijo le na ženske, s takimi idejami, sami podobno oviro. Le da, preden jih spoznamo pri sebi, traja nek določen čas. Temu se pa reče dozorevanje.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

ni blema “odpraviti” dvome. Povej descu, da dvomiš v vaju, v njega, v zvezo … ti jih bo takoj odpravil s tem, da te bo poslal v 3PM in šel k drugi ☺

-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.--.-.-.- [sup]"If you want to win you must not lose"[/sup] – [sub][i]Number One[/i][/sub]

Res je, dvom lahko hitro postane resnica.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Meni je samoumevno, da so vzponi in padci, sončni in oblačni dnevi. Brez tega bi bilo življenje predvidljivo in monotono.

Me veseli, da sen nasel/prebral. Vedel ali ne, lepo je prebrati povzetek partnerstva danasnjice. Ker to je to.

Vsake toliko se najde kdo, ki mi rece, pa kako pri tolikih puncah ne najdes prave? Ker se mi ne da ukvarjati z njohovimi kapricami, domisljavostjo, zahtevnostjo, …

Ce ne bi bil kar si zelijo, bi jih najbrz imel precej manj. Problem je, da one niso tisto kar bi si tip, ki ga zelijo, zelel.

Cestitam na opisu! 😉

Me veseli, da sen nasel/prebral. Vedel ali ne, lepo je prebrati povzetek partnerstva danasnjice. Ker to je to.

Vsake toliko se najde kdo, ki mi rece, pa kako pri tolikih puncah ne najdes prave? Ker se mi ne da ukvarjati z njohovimi kapricami, domisljavostjo, zahtevnostjo, …

Ce ne bi bil kar si zelijo, bi jih najbrz imel precej manj. Problem je, da one niso tisto kar bi si tip, ki ga zelijo, zelel.

Cestitam na opisu! ;)[/quote]

Tako je Dater, niste več v središču pozornosti, ne vrti se ves svet le okoli vas, ne morete kadarkoli tolči po mizi, vpiti in voditi vse okrog sebe, da vam sledijo. Časi so se spremenili. Za pravo partnerstvo si boš moral vzeti čas in narediti veliko na sebi.

LOL ….

Si hotla rečt…. zlo se boš moral podreti ženski logiki ane Goldfish…. kaj pa če je Dater naredil tolko na sebi da je uvidel da je to kar praviš ti neumnost?

Aja to verjetno ni možno ker tvoje mišlenje je višek inteligence in razumevanja tega Sveta….

.............................................................................................. [b]''Your time is the greatest gift you can give to someone.'' - Rick Warren[/b]

Emancipacija je bila nujna, tako kot odprava črnih sužnjev belcem. Ženske smo dosegle predvsem ekonomsko emancipacijo, nismo več neodvisne in posledično podrejene moškemu spolu, da z nami počne kot z lastnino. Moške to moti, ker čutijo, da izgubljajo tisti del v sebi, ki so mu ga zapustili dedi, pradedi itd. Žensko je treba prebutat in priklenit k štedilniku, a ne? Kdor ima pomisleke pri emancipaciji, naj se vpraša zakaj. Moški zgubljate svojo vlogo v družbi kvečjemu zaradi sebe. Nihče vas ne izrinja, samo vi se niste prilagodili in cepetate v starih časih, ker je tako enostavnejše in zahteva manj napora. Partnerstvo danes je zahtevno, ker pomeni prilagajanje, usklajevanje, potrpljenje in predvsem učenje, kako ljubiti sebe in druge. Do frustracij prihaja tam, kjer so cilji nedosegljivi zaradi lasnih omejitev.

Po moje so moški veliko bolj rojeni za okolje s partnerko, ki nadomešča njihovo mamico in pelje njihov razvoj naprej. Moški brez ženske se zapije, pade v depresijo, išče napake na sebi in sprašuje boga, zakaj ravno on. Seveda se najdejo tudi zgubljene ženske. Samo se mi zdi, da ste moški z žensko emancipacijo otrpnili, niste šli ne nazaj in ne naprej, samo tarnate, kako so se pogoji spremenili in seveda ne vam v prid. Zdaj je treba delat, tudi v partnerstvu. Nič ni več samoumevno. Od tod vaše pojmovanje, da smo postale zakomplicirane. Seveda. Zahtevne, z več ali manj jasnimi cilji, željami in pričakovanji. Ne da se več sedeti križem rok in da po možnosti še starši poiščejo mlado devico, ki bo tolerirala vaše moške izbruhe dokazovanja in tolčenja po prsih. Smo si enakovredni, sprijaznite se že s tem in nas tako obravnavajte.

Nihče ne išče popolnosti, ampak da se nekdo odpove približku…zakaj že?:)

Vidim le, da je nezadovoljen, torej nekaj ne štima:))). Zakaj podrejati? Morda se ni še naučil poslušati in slišati.

Emancipacija je bila nujna, tako kot odprava črnih sužnjev belcem. Ženske smo dosegle predvsem ekonomsko emancipacijo, nismo več neodvisne in posledično podrejene moškemu spolu, da z nami počne kot z lastnino. Moške to moti, ker čutijo, da izgubljajo tisti del v sebi, ki so mu ga zapustili dedi, pradedi itd. Žensko je treba prebutat in priklenit k štedilniku, a ne? Kdor ima pomisleke pri emancipaciji, naj se vpraša zakaj. Moški zgubljate svojo vlogo v družbi kvečjemu zaradi sebe. Nihče vas ne izrinja, samo vi se niste prilagodili in cepetate v starih časih, ker je tako enostavnejše in zahteva manj napora. Partnerstvo danes je zahtevno, ker pomeni prilagajanje, usklajevanje, potrpljenje in predvsem učenje, kako ljubiti sebe in druge. Do frustracij prihaja tam, kjer so cilji nedosegljivi zaradi lasnih omejitev.

Po moje so moški veliko bolj rojeni za okolje s partnerko, ki nadomešča njihovo mamico in pelje njihov razvoj naprej. Moški brez ženske se zapije, pade v depresijo, išče napake na sebi in sprašuje boga, zakaj ravno on. Seveda se najdejo tudi zgubljene ženske. Samo se mi zdi, da ste moški z žensko emancipacijo otrpnili, niste šli ne nazaj in ne naprej, samo tarnate, kako so se pogoji spremenili in seveda ne vam v prid. Zdaj je treba delat, tudi v partnerstvu. Nič ni več samoumevno. Od tod vaše pojmovanje, da smo postale zakomplicirane. Seveda. Zahtevne, z več ali manj jasnimi cilji, željami in pričakovanji. Ne da se več sedeti križem rok in da po možnosti še starši poiščejo mlado devico, ki bo tolerirala vaše moške izbruhe dokazovanja in tolčenja po prsih. Smo si enakovredni, sprijaznite se že s tem in nas tako obravnavajte.

Nihče ne išče popolnosti, ampak da se nekdo odpove približku…zakaj že?:)[/quote]

Problem je v tem ker ženske temu pravite emancipacija jaz pa okupacija…. ženske tako rade ”spomnijo” da imajo tolko pa tolko manj plače na ENAKEM delovnem mestu kot moški medtem ko zelo rade pozabite da živite v povprečju 7 let dlje in dobivate 7 let penzijo dlje in da obenem še pričakujete od tipa kavalirstvo pri plačevanju prvih parih rund pijače ali zmenkov….

Ko boste ženske začele protestirat da ker živite dlje želite delat dlje takrat bom komaj verjel da je vaša emancipacija v smislu enakopravnost.

Dokler tega ne bo smatram te akcije po svetu kot bolj ali manj uspešne poskuse prevlade ženskega spola v ”moškem” svetu…

Nihče ne išče popolnosti, ampak da se nekdo odpove približku…zakaj že?:)[/quote]

Problem je v tem ker ženske temu pravite emancipacija jaz pa okupacija…. ženske tako rade ”spomnijo” da imajo tolko pa tolko manj plače na ENAKEM delovnem mestu kot moški medtem ko zelo rade pozabite da živite v povprečju 7 let dlje in dobivate 7 let penzijo dlje in da obenem še pričakujete od tipa kavalirstvo pri plačevanju prvih parih rund pijače ali zmenkov….

Ko boste ženske začele protestirat da ker živite dlje želite delat dlje takrat bom komaj verjel da je vaša emancipacija v smislu enakopravnost.

Dokler tega ne bo smatram te akcije po svetu kot bolj ali manj uspešne poskuse prevlade ženskega spola v ”moškem” svetu…[/quote]

Svet je res krivičen:). Ali ženske, ki živimo v njem?:) Matkic, popolnosti ni. Če med nami ne bi bilo razlik, potem ne bi bilo zanimivo. Teh 7 let ti podarim, pa še kakšno žensko “stvar”, boš potem povedal ali je bil bog pravičen pri dodeljevanju nalog, obveznosti, talentov itd. :))).
Ne počuti se ogroženega, poglej koliko princesk je okoli tebe, samo približati se jim moraš:).

Moški, ki so taki, gredo še vedno v razmerje z vami in prenašajo vaše kaprice. In ja, taki s ezapijejo, ko jih zapustite.

Moškim, ki niso taki, pa ni treba. Eni ne potrebujemo nobene rezervne mamice. In nismo nič zapiti, niti kaj podobnega. Mogoče bi bil čas, da postaneš manj domišljava in pogledaš resnici v oči.

Nam mati narava nič ne narekuje, da bi morali kakšnega froca nardit.Je lajf čist kul tud brez tega..

haha kako lepo… a tukaj pa razlike morajo bit …. tipično….

zakaj pa želite ”popolnost” pri enakovrednosti?

A tam pa popolnost mora bit?

Ker… vam tako paše…

trololol

Moški, ki so taki, gredo še vedno v razmerje z vami in prenašajo vaše kaprice. In ja, taki s ezapijejo, ko jih zapustite.

Moškim, ki niso taki, pa ni treba. Eni ne potrebujemo nobene rezervne mamice. In nismo nič zapiti, niti kaj podobnega. Mogoče bi bil čas, da postaneš manj domišljava in pogledaš resnici v oči.

Nam mati narava nič ne narekuje, da bi morali kakšnega froca nardit.Je lajf čist kul tud brez tega..[/quote]

Kakor komu paše. Ti si se sprijaznil, da lahko živiš naprej.

haha kako lepo… a tukaj pa razlike morajo bit …. tipično….

zakaj pa želite ”popolnost” pri enakovrednosti?

A tam pa popolnost mora bit?

Ker… vam tako paše…

trololol[/quote]

Popolnosti ni, tako kot ni ekvivalentnosti čisto za vsako situacijo. Ženske prispevamo nek svoj pridih, moški pravtako svojega. A oboji si želimo spoštovanja.

Domišljava sem, ker razmišljam drugače? Nauči se poslušati, saj ni treba da se strinjaš z drugimi. Kaj je resnica? Je moja resnica manj vredna od tvoje? Te boli, če poslušaš drugačne resnice, v katere ne verjameš? V partnerstvu se najdejo tudi različni odtenki resnic, ki oblikujejo, dopolnjujejo, gradijo odnos med dvema. Kdor ni pripravljen ničesar sprejeti, tudi dati ne more.

Ajoj, Goldfish, mene si nasla za ispostavljat kot primer ciste nesrece in neprimernost za zenske potrebe, lol. Mene neprilagojenega, a ne? lol. Ki se imam se veliko za nauciti, da bom kompatibilen z moderno punco, polno vere v enakost, kadar ji ustreza, sicer pa vere v kavalirstvo moskega, ker je pac moski, lol, kar podrazumeva prenasanje kapric, cakanje po potrebi, placevanje, vodenje, ko vam ni za vodit, sicer pa enakovrednost, ki to ni. Pa kaj bi dolgovezil. Sem ze vse dosti bolje napisano probral. 😉

Ce se je kdo prilagodil na moderne zenske, sem se jaz. Na moderni zenski pa je, da se prilagodi na prilagojenega, ce si ga zeli zadrzati. Ali pa jo posljem na levo-krug, v smeri proti Markotu. 😉

Torej je emancipacija kriva?:) Tega o čemer pišeš, nisem nikjer govorila. Menim, da imamo vsi svoje kaprice, vprašanje pa je, koliko ima kdo še dobre vere v sebi. Glavni problem se mi zdi omejenost z nekimi stereotipi, ki so postali že javna in edina resnica. Vsi se pogovarjamo o posledicah, nihče pa o tem, kaj zdaj, ko smo se znašli na neki točki? Je to to? Se bomo gledali postrani, s polno zamerami? Pri meni ni vse tako črno-belo. Če bi se mi dogajale same krivice na svetu, bi prvo razčiščevala pri sebi.

Dater, si pomislil, da so to signali, da ti morebiti ženske ne dišijo? Kaj pa moški? Si nad svojo “raso” tudi tako razočaran?:)))) Joke:).

Same s sabo res ne. 🙂
Rade bi bile z moškimi na napačnih idejah. 🙂
Vsi bi radi neko popolno svobodo in brezpogojno ljubezen, to pa ni možno, ker smo ljudje že v osnovi različni z različnimi interesi.[/quote]
Saj vem, malo sem se pohecal. S tem pa sem želel povedat, da imajo tudi moški, ki vedno naletijo le na ženske, s takimi idejami, sami podobno oviro. Le da, preden jih spoznamo pri sebi, traja nek določen čas. Temu se pa reče dozorevanje.[/quote]
Seveda.
Na obeh straneh so podobni vzorci. Od njih pa je odvisno kakšna bo reakcija, ko pride do interakcije. 🙂

Samo To ? Pri tebi nisem navajen skromnosti. 🙂
Nisi pozabila dodati še “upoštevati” ? :))

Saj vem, malo sem se pohecal. S tem pa sem želel povedat, da imajo tudi moški, ki vedno naletijo le na ženske, s takimi idejami, sami podobno oviro. Le da, preden jih spoznamo pri sebi, traja nek določen čas. Temu se pa reče dozorevanje.[/quote]
Seveda.
Na obeh straneh so podobni vzorci. Od njih pa je odvisno kakšna bo reakcija, ko pride do interakcije. 🙂

Samo To ? Pri tebi nisem navajen skromnosti. 🙂
Nisi pozabila dodati še “upoštevati” ? :))[/quote]

Robi, moj nasvet (posebej zate)…pejt spat:))).

Da, “draga”…Bom upošteval tvoj nasvet. 🙂

Da, “draga”…Bom upošteval tvoj nasvet. :)[/quote]

Ti si že “adaptiran”:)).

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close