Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Pravi starši – Tone Pavček

Pravi starši – Tone Pavček

Ko se nekaj usajajo eni…….in mučijo golobe in spuščajo iz košar………v zvezi tega zakona – družinskega……..

Pa berejo pesem g. PAVČKA – saj je bil zanimiv, dobričina…….

PA RAVNO NJEGOV SIN JE NAREDIL SAMOMOR PRI 20-TIH LETIH.

Pa njegovi verzi –

“pojdi vedno znova in znova, …..do konca……..” Le zakaj, če ni mogoče???
SO TUDI ENA BOLANA BLODNJA !

Pa spoštujem g. pesnika – ni pa ravno s svojimi mislimi vzor!!

A tega ne morete pustiti pri miru?
A ne bi bilo bolj pametno, da se ukvarjate s SVOJIMI problemi?
Ja se je res lažje s tujimi….smo lahko bolj pametni.

Na miru? Pravzaprav so tisti referendumarji menda samo mirno prebrali eno lepo pesmico. Tisti ki je prvi zadevo javno problematiziral je, kolikor vem, Pavčkova hčerka. Bi morala vedeti, da če bo začela zapenjati v stvari, bodo mediji slej ko prej izbezali na plano vse temne strani njihove družine. Saj je menda že dosti stara da ve, v kaj se je spustila. Lahko bi se bunila samo, če bi kdo pesmi njenega očeta začel tržiti za denar, ker je ona menda nosilka avtorskih pravic. Ampak recitiranje pesmi ni kršenje avtorske zakonodaje zato je absolutno ne razumem, zakaj se je tudi ona spustila v te umazane politične igrice.

kakšna blodnja?
In zakaj naj ne bi bilo mogoče? Meni so tpo verzi o vztrajanju in poskušanju. Pač ti ne uspe prvič, pa drugič, … desetič. Ti pa enajstič … Samo če ne poizkušaš, ti ne bo nikoli.
Lep verz je, optimističen. Tega danes manjka. Vse mora biti na prvo žogo. Pa ni tako.

znajo biti tako sprevrženi, da zlorabijo enega pokojnika, ki je bil najbrž ćisto dobra dušica, in nikoli ne bi šel v tako referendumsko sranje in sovraštvo do soljudi. pa še patetika z golobi. brrrrrrrrrr

Čisto brez potrebe si vpletla Markovo samonasilje. Si ga pa z nekim namenom, kajne?
Tudi jaz razumem te besede, kot klic po vztrajanju in trdi volji. Pot do nečesa kjer ti končno uspe. Tega nam manjka.
Če tebi ni vzor, ne pomeni, da ni mnogim. Eden redkih žlahtnih Slovencev!
Za njim je praznina.

DVOJINA JE ZAKON!

Sovraštvo do katolikov veje iz tvojih besed. Pavčkove pesmi so tako lepe, da bi morala biti Saša ponosna, da jih ob različnih priložnostih recitirajo. Mogoče je to pesem nekdo prav zdaj prvič slišal, jo razumel…
Mnogi je ne bodo nikoli. In tudi tega, da poezija ni ne leva, ne desna. Ima svoje sporočilo in prav tukaj je Saša kiksnila.

Sovraštvo do katolikov veje iz tvojih besed. Pavčkove pesmi so tako lepe, da bi morala biti Saša ponosna, da jih ob različnih priložnostih recitirajo. Mogoče je to pesem nekdo prav zdaj prvič slišal, jo razumel…
Mnogi je ne bodo nikoli. In tudi tega, da poezija ni ne leva, ne desna. Ima svoje sporočilo in prav tukaj je Saša kiksnila.[/quote]

Dokler ne bom začela zbirat podpisov proti temu, da imajo katoliki otroke, se težko govori o sovraštvu. Nihče ne more biti ponosen, če njegovo ( v tem primeru očetovo) delo zlorabljajo v take namene.

Kaj ti gre zdaj na živce – spuščanje golobov, družinski zakonik, pesmi Toneta Pavčka … In kaj ima samomor njegovega sina z vsem skupaj?

No, upam, da tud ti s svojimi mislimi nisi komu vzor …

Mnogi je ne bodo nikoli. In tudi tega, da poezija ni ne leva, ne desna. Ima svoje sporočilo in prav tukaj je Saša kiksnila.[/quote]

Saša ni nič kiksnila. Povedala je, da bi oče podprl družinski zakonik, če bi bil še med nami (v to sem prepričana tudi jaz, glede na vse, kar je kdajkoli povedal), in da bi bil vsekakor proti, da njegove pesmi berejo ob takšnih priložnostih kot so razne agitacije proti temu zakonu.
Tole se je tudi meni, še preden sem zasledila Sašin odziv, zdela zloraba Pavčkove pesmi. Tudi jaz ne bi bila prav nič ponosna, če bi pesmi mojega očeta recitirali ob priložnostih kontra očetovemu nazoru in razmišljanju.

Tudi jaz v misli vidim optimizem. Od kje tebi takšna razlaga. Samo bolan um lahko pomisli na bolane blodnje in v zgodbo vpleta sina Toneta Pavčka. Kaj ima Marko Pavček s celotno zgodbo? In na kaj namiguješ? Mogoče, da se zagovornikom družinskega zakonika take stvari v njihovih družinah ne morejo zgoditi?

Gospo Sašo podpiram pri njenem opozarjanju na zlorabo pesmi, saj je očeta najbolj poznala.

Mene pa ta pesem vedno znova gane. In jo razumem kot pesem, ki govori o poti, ki jo moramo prehoditi skozi življenje. In ne kloniti po vsakem neuspehu, pač pa se pobrati in živeti naprej.

Prepotrebna kapljica optimizma v tem norem svetu.

da je storil samomor ravno zato, ker je odkril, da je homoseksualec in da ne more imeti otrok (po naravni poti)?

Katerega leta pa si je sodil sam? Mogoče so takrat homoseksualce še zatirali, je veljalo za duševno bolezen?

Mogoče so ga psihiatri skušali preorientirati, pa so mu ženske “smrdele”?

Očitno ima Saša Pavček neke strašne travme, da je tako reagirala.

Mogoče so ji komunisti tudi kaj plačali (kot prosluli Svetlani)?

pesnikov so si sodili sami. To je kakor eno prekletstvo. Že Prešern se je obesil na cvern. Pa sin Jožeta Javorška, Cirila Zlobca in mnogih drugih. Pa znani javni kulturni delavci; Marta Pestator, Mira Mihelič ….

Slovenija je zaradi uničenja vrednot dežela samomorilcev!

je pa do konca pokvarjeno razmišljanje.

???? Zelo, zelo, zelo neokusno, kar si napisal. Še pekel je zmrznil ob besedah.

Citiranje Pavčka v parlamentu… To je ravno tako, kot ko je Hitler citiral Jezusa. Bi mu Jezus požegnal, da njegov govor uporabi za svoje namene?

Saša ni nič kiksnila. Povedala je, da bi oče podprl družinski zakonik, če bi bil še med nami (v to sem prepričana tudi jaz, glede na vse, kar je kdajkoli povedal), in da bi bil vsekakor proti, da njegove pesmi berejo ob takšnih priložnostih kot so razne agitacije proti temu zakonu.
Tole se je tudi meni, še preden sem zasledila Sašin odziv, zdela zloraba Pavčkove pesmi. Tudi jaz ne bi bila prav nič ponosna, če bi pesmi mojega očeta recitirali ob priložnostih kontra očetovemu nazoru in razmišljanju.[/quote]

Se strinjam z napisanim.

meni se zdi zgolj lepa pesmica!
Glede na namen tudi primerna – sam avtor pa mora povedati če ne misli tako, vendar pa tega ne more več.
V njegovem imenu, pa da nekdo nekaj tolmači… pa je bolj tako. Tudi jaz imam posto drugačno mnenje kot moji starši…

New Report

Close