Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Pravica do odklopa

Pravica do odklopa

In, jo vasi delodajalci kaj upostevajo? Vas gnjavijo med bolnisko, dopustom? Pricakujejo, da spremljate maile ne glede na vse? Sklepam, da ne, imam prav? Se uprete, poveste, da ste upraviceno odsotni z dela in niste na voljo? Ali? Ker jaz sem zasikala, naj me pustijo. Velike oci so me gledale, kot da sem vesoljec. Me prav zanima, kaj vse bo drugace zame ko se vrnem.

Odgovor na objavo uporabnika
Zdr urlist, 13.02.2025 ob 19:27

In, jo vasi delodajalci kaj upostevajo? Vas gnjavijo med bolnisko, dopustom? Pricakujejo, da spremljate maile ne glede na vse? Sklepam, da ne, imam prav? Se uprete, poveste, da ste upraviceno odsotni z dela in niste na voljo? Ali? Ker jaz sem zasikala, naj me pustijo. Velike oci so me gledale, kot da sem vesoljec. Me prav zanima, kaj vse bo drugace zame ko se vrnem.

jaz bi te vceraj fuknil na cesto…in si lahk odklopljena 24/7…pizdurina lena

Julij Cezar, 13.02.2025 ob 19:37

jaz bi te vceraj fuknil na cesto…in si lahk odklopljena 24/7…pizdurina lena

pojdi ti kar sam na cesto, pa tam ostani

Se ne izvaja in se ne bo izvajalo, dokler ne bo inšpekcija začela preverjati tega preko pogovorov z delavci.

nepomembno, 13.02.2025 ob 19:42

Se ne izvaja in se ne bo izvajalo, dokler ne bo inšpekcija začela preverjati tega preko pogovorov z delavci.

pa kdo se bo z vami debilu ukvarjal izven delovnega casa?ce bi lenuhi delali vsaj 6 ur se nihce ne bi ukvarjal z vami …jebeni lenuhi

Pri nas se to ne spoštuje. Pa sem totalno črna ovca, ker me moti to. Najbolj me postrani glede sodelavka. In ja, ravno ona mi visi na telefonu, ko sem prosta. Pa mi pisari… Adijo pamet.

Pa vsa ponosna je, ko je prosta, da jo kar naprej klicarijo na privat telefon iz službe.

Za kozlat. Pokam stran od tu.

Aja, povsem normalno jim je, da mi ob 21ih zvečer šefica napiše, da imam jutri prosto. Nobenega plana dela. Kar tako si izmisli, da imam naslednji dan prosto.

Pravica do odklopa? Ji nič ni jasno. Žalostno pa je, da to ni moteče podrejenim. Sodelavki je vse to ok. Meni pač ni in sem črna ovca. Plača pa minimalc.

moja sodelavka, 13.02.2025 ob 21:13

Pri nas se to ne spoštuje. Pa sem totalno črna ovca, ker me moti to. Najbolj me postrani glede sodelavka. In ja, ravno ona mi visi na telefonu, ko sem prosta. Pa mi pisari… Adijo pamet.

Pa vsa ponosna je, ko je prosta, da jo kar naprej klicarijo na privat telefon iz službe.

Za kozlat. Pokam stran od tu.

Aja, povsem normalno jim je, da mi ob 21ih zvečer šefica napiše, da imam jutri prosto. Nobenega plana dela. Kar tako si izmisli, da imam naslednji dan prosto.

Pravica do odklopa? Ji nič ni jasno. Žalostno pa je, da to ni moteče podrejenim. Sodelavki je vse to ok. Meni pač ni in sem črna ovca. Plača pa minimalc.

butara glupa…a pol bi blo boljs  da prides na siht pa ti rece da pojdi domov?dajte se zresnit butci…cele dneve visite na facebooku pol pa vas moti sms oz sluzbe….kreteni levi zabiti

Ja, tudi to se zgodi. Da pridem v službo in me pošlje domov pa reče, da naj pridem nazaj čez 3 ure. Ali pa sodelavka dela 2 uri pa ji reče, da naj gre domov, ker ima prost dan. In podobno.

Pa ti klici in pisarjenje ob pol enajstih zvečer pa ob 23:50 in podobno, so stalnica. Ne občasno, ampak redno početje.

moja sodelavka, 13.02.2025 ob 21:49

Ja, tudi to se zgodi. Da pridem v službo in me pošlje domov pa reče, da naj pridem nazaj čez 3 ure. Ali pa sodelavka dela 2 uri pa ji reče, da naj gre domov, ker ima prost dan. In podobno.

Pa ti klici in pisarjenje ob pol enajstih zvečer pa ob 23:50 in podobno, so stalnica. Ne občasno, ampak redno početje.

To je znak nesposobnosti vodstva. Išči drugje, služb za minimalca je polno.

Itak, da mi na kraj pameti ne pade, da bi tu ostala. 3 mesečna pogodba, ko se mi izteče, samo adijo. Pa planirajo, da podaljšanje. Samo mene pa niso vprašali, če želim ostati :).

Službenih mailov doma ne berem.

Anonimen15748292, 13.02.2025 ob 21:58

Službenih mailov doma ne berem.

A te ne gnjavijo na privat telefon? Mene ja. Eksplicitno. Se to da uveljavit pri kaki pritožbi?

Anonimno 4323, 13.02.2025 ob 22:07

A te ne gnjavijo na privat telefon? Mene ja. Eksplicitno. Se to da uveljavit pri kaki pritožbi?

Če je kakšna res nujna stvar smo dogovorjeni, da se pokličemo, drugače ne.

Če se javim nadrejenemu potem seveda pričakujem, da ne bo teženja, ko rabim dan dopusta iz danes na jutri. Fair play mora biti in to v obe smeri.

Anonimen15748292, 13.02.2025 ob 22:24

Če je kakšna res nujna stvar smo dogovorjeni, da se pokličemo, drugače ne.

Če se javim nadrejenemu potem seveda pričakujem, da ne bo teženja, ko rabim dan dopusta iz danes na jutri. Fair play mora biti in to v obe smeri.

Ok če vzameš dopust iz danes na jutri, kaj pa če si na (napovedani) bolniški po posegu in še nisi okreval pa te pritiskajo da se vrneš takoj ali zdaj?

Naj se nadrejeni lepo organizirajo, in zadeve uredijo, plačilo, delovni pogoji, zavzemanje za dobrega delavca,. V večini primerov je tisti priden, plačan ravno toliko, kot lenuh, redno se mu dodajajo nove naloge…  Marsikaj je v mnogih panogah narobe,  preveč delovnih ur opravljenih tedensko, mesečno,  preveč zaporednih delovnih dni, premalo počitka med delovnimi dnevi. po drugi strani pa ujčkanje za preostale. Slovenski delodajalci so jude, sotone,  monstrumi, in antikristi! Pametnemu popolnoma dovolj!

Crkn pseto

Sam ne jamraj čez dva meseca na socijalki ker to je denar od delovnih ljudi in ni namenjen lenuhom. Nevem drogo prodajaj znajdi se

Pri nas smo načeloma dosegljivi za nujne stvari. Seveda se pa ne gnjavimo po nepotrebnem. Ko sem na dopustu ali bolniški,  vsaj enkrat na teden preletim službene maile. Bolj zato, da okvirno vidim, če je kaj novega, kot da bi kdo kaj hotel od mene. Imam službeni telefon, prenosnik, solidno plačo, kakšno boniteto. Če ne bi bilo tega, bi pravico do odklopa jemala bolj striktno. Za tiste, ki so na minimalcu ali kakšen evrič več, je to nuja.

Navadno se to dogaja v privat podjetjih kjer že delavci opravljajo delo dveh delavcev. Po 8 urnem delovniku ali kakšna nadure, kadar je potrebno, greš domov k druzini, ali v času dopusta, kličejo, pošiljajo sms-e

Za že tako najnižjo plačo…

EJ, to NI naše podjetje in naš dobiček…

Pogodba je za 40ur/teden!

Pri meni to vedno upoštevajo, ker jim je jasno že od začetka da lahko tudi zamenjam delodajalca.

New Report

Close