Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev Pravica osebe s statusom invalida od zavoda rs za zaposlovanje

Pravica osebe s statusom invalida od zavoda rs za zaposlovanje

Pozdravljeni,
mož je lansko leto dobil s strani zavoda za zaposlovanje status invalida in zaposlitveno rehabilitacijo. Do včeraj je opravil rehabilitacijo in danes je začel delati pri novem delodajalcu. Navkljub temu, da ne bi smel dvigovati stvari dela cel čas večinoma to. Na rehabilitaciji je povedal, da škatel zaradi poškodbe hrbtenice ne more dvigovati, pa so ga napotili točno na takšno delo. Kakšne so njegove pravice? Ali je možno, da se upokoji za 4 ure in za drugo delovno mesto po ZPIZ? Na ZPIZ-u je bil sicer že obravnavan 2 x in obakrat so mu rekli, da zdravljenje ni končano! Na Zavodu RS za zaposlovanje je po zdravniškem pregledu sicer dobil status invalida samo ne veva za njegove pravice in kaj mu pripada. Ker sem tudi sama invalidsko upokojena in prejemam zelo nizko pokojnino 300 € me zanimajo njegove pravice tudi iz finančne plati. Z mojo pokojnino ne preživiva, mož pa dobi za zaposlitveno rehabilitacijo 390 € pa še delovna doba mu ne teče!? Upam, da razumete najino stisko. Kaj naj storiva?

LP

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close