pravice in dolžnosti po razhodu
Z bivšim izvenzakonskim partnerjem sva skupaj ustvarila skupno premoženje- nepremičnino. Po najinem razhodu se je partner odselil k novi partnerki, otroci pa so ostali pri meni, torej v omenjeni nepremičnini. Partner me povsem upravičeno toži oz. je podal dokumentacijo odvetniku za razdelitev premoženja, torej smo v postopku delitve in ocenitve premoženja.
Partner sedaj začasno biva drugje. Zanima me slednje:
ali lahko vstopa v hišo in odnaša stvari,ki se smatra kot skupno premoženje,ki pa še ni rešeno
ali lahko kar pride, se usede na kavč,gleda Tv, pripelje prijatelje ali novo partnerko (to je njegova razlaga)
ali lahko zamenjam ključavnico
ali lahko v hišo k meni vstopi vsakdo,ki mu zaupam, torej prijateljice,prijatelji,sodelavke,sorodniki saj sem ostala brez varstva v popoldanskem času, plačljive varuške pa si ne morem privoščiti, poleg tega sem v spoznavanju nekoga,ki bi mi pri tem tudi pomagal (delo okoli hiše, varstvo)
kje in kako lahko dosežem, saj sem mnenja,da seveda je partner se vedno lastnik polovice hise a nekako moralno se mi zdi,da ne posega v prostor, kjer sedaj stanujem jaz z otroci saj bi si rada ustvarila nekega dne prihodnost z novim partnerjem. Zavedam pa se seveda tudi zneska,ki mu ga bom morala izplačati ali v najslabšem primeru nepremičnino dati v prodajo.
hvala za pomoč
Forum je zaprt za komentiranje.