Najdi forum

Splash Forum Arhiv Glasba, film in fotografija Pravilnik o zaščiti avtorskih pravic…

Pravilnik o zaščiti avtorskih pravic…

Kje dobim Pravilnik o zaščiti avtorskih pravic in delitvi avtor. honorarjev?
na internetu ni nič pametnega pod SAZAS…
Ali ve kdo kaj so mehanične pravice? Kaj male pravice?

Hvala,
LP!

Poglej:
Zakon o avtorski in sorodnih pravicah (ZASP). Uradni list RS, št. 21-958/1995
lp,

Najlepša hvala, grem takoj pobrskat! LP

Sem poskusila, pa nimam dostopa do Uradnega lista online…
Vrže mi naslov, ki ste mi ga tudi vi navedli, to je pa tudi vse, nimam vpogleda.

Poskusi še takole:
pojdi na stran http://zakonodaja.gov.si/, na levi strani izberi Registri, potem Register predpisov RS, nato pa pod civilnim pravom izberi Pravo intelektualne lastnine in se ti morajo zlistati vsi uradni listi na temo zakona o avt. pravicah.

Kar se pa tiče mehanskih in malih pravic (lahko, da je ravno obratno, se ne spomnim več dobro): mehanske pravice se štejejo od vsakega prodanega izvoda plate, in sicer se približno 10 % od vrednosti razdeli med avtorje. Male pravice pa gredo od javnega predvajanja (na radiu ali tv, npr.), kar pa je pri nas nemogoče zračunati, koliko bo naneslo, ker SAZAS blazno motovili in dela tako, da njemu največ ostane (btw, njihova hiša ob Tržaški je vredna ohoho velik denarja), tako da s predvajanjem ne boš ravno obogatela. V Ameriki npr. dobiš od enkratnega predvajanja na radiu cca 6 centov (kot avtor, ne izvajalec), če se pa tvoj komad zavrti na večjem radiu, pa 12 centov, v VB pa je cifra še višja. Tako da lahko zunaj kar fino zaslužiš, če narediš vsaj en hitič v življenju. Pri nas pa…še vedno totalno brezvladje na tej sceni.

Super, sprintala sem celo knjigo, thanks!!!
Zdej pa k branju, hehe!

Ma vem, da je to tuki pr nas veliko sr..je, pa tudi brala sem o raznih obtožbah pr Sazasu…itd, vendar vseeno, če je nekaj moje, bom to zaščitila, o nekem zaslužku pa itak ne sanjam. Vendar sem rada na tekočem pr določenem “problemu”.

LP

Ja, imaš prav, tukaj to področje ni čisto urejeno in izbori si pravice, ki so tvoje, pa, bodi lepo!! mare

Hvala,

pozdravljen!

In glej da mi zrihtaš podpise od Requiemov, hehe.

HOJ, kot sva se že pogovarjala, upam in srčno si želim, da si te stvari porihtala-avtorske pravice,… kajti hudo narobe pri nas je to, da radiji, vsi po vrsti komaj čakajo kakršne koli posnetke bendov- ali demo ali originale in za demo posnetke nihče ne plača. SE MOTIM? SPREJMEM KRITIKO, KAJTI NISEM PRAVNIK. Najbolj me pa boli dejstvo, da so: snamalni studiji prekleto dragi, da je tisk prekleto drag, HUDO DRAG, ovitki in tko, da ne povem še kaj, DA JE REKLAMA HUDO ZELO DRAGA!!!!!!!!!!!!! Imam konkretno eno situacijo,primer, kjer band ni prišel na VIDEO SPOTNICE, ki je trenutno ena izmed , recimo tako, najbolj relevantnih promocij v naši dragi Sloveniji, draga moja, politika in denar, pa jasno, da denar vodi tirnice sveta, tudi pri nas. Vse, prav vse, kar si posnela, in vem, da je dobro!!! poskušaj nekako tržit!!!Nekaj vem, radiji ti ne bodo dali denarja, no, nacionalka mogoče :), če upaš stavit, ostali pa , jebi ga,…nikoli. Če nisi priznan, če nisi PREDIN, BE POP, SELECT, SEBASTJAN ali SIDDHARTA ne pričakuj novcev. Lahko te samo tolaži misel, da si poslala posnetek na to in ono rad. postajo in upaj, da SO GA DALI V BAZO. Kaj šele,da ga vrtijo!!!!!!!!!Bodimo SPONTANI in optimistični, da tudi tebi kak dinar pade, kajti tvoja glasba je dobra in – RADIJSKIH POSTAJ širom Slovenije je- no, MILIJON!!!Ma sm se razpisal, vendar, dragi moji in NYC, poznam- zelo dobro en krasen rock band,ki so posneli že beri in se čudi:4 CD-je. ni denarja, ravno zaradi problema, ki ga je napisala NYC. To je problem non plus ultra!!Pa vem, da tisti, ki tele strani berete, da poznate ta band, no, Slovenija je krasna, a ………….NYC, bori se za svioje pravice,išči LUKNJE v zakonih jih sebi v pri pošlji.

Hja , bodi SPONTANA.Včasih mi je žal, da nisem pravnik.

p&p mare

New Report

Close