Pravilno da so po vojni likvidirali belogardiste
K moji teti so prišli belogardisti med vonjo na božični večer in ubili njenega očeta.Upam, da so to golazen likvidirali po vojni in pravilno, da so angleži vso to navlako nazaj poslali saj so vedeli da s to golaznijo nimajo kaj početi.Živel maršal Tito, ki je vse to pospravil živeli partizani.In to je edino pravilno.
En,
si mogoče tole temo spregledal?
V tej temi je kar veliko linkov, videti je marsikaj, so tudi otroci in ženske, ki niso imeli umazanih rok. To se je dogajalo med leti 1941-1945.
BREZ SOJENJA!
V linkih klikaj sorodne teme, je veliko videti. Pa kakšno knjigo preberi, jih je veliko.
Pri tvojih letih, bi ti moralo biti že marsikaj jasno!
http://med.over.net/forum5/read.php?186,4536615
Vedno je potrebno ugotavljati: “posledica in vzrok”, “vzrok in posledica”
Prvi link ni aktiven, 24ur, potrudi se!
Malo mudim, ampak časa ni, za nepotrebno čvekanje!
En,
V tej temi je kar veliko linkov, videti je marsikaj, so tudi otroci inženske, ki niso imeli umazanih rok. To se je dogajalo med leti 1941-1945.
BREZ SOJENJA!
V linkih klikaj sorodne teme, je veliko videti. Pa kakšno knjigo preberi, jih je veliko.
Malo mudim, ampak časa ni, za nepotrebno čvekanje![/quote]
Veš Prababi VSAKA žrtev je tragična in to kar se je dogajalo med 1941-1945 je bila največja tragedija za slovenski narod. Toda vse to gorje medvojnih let NI IN NE SME BITI opravičilo za to, kar se je potem zgodilo l. 1945.
Sklicevanje na citiram: //Vedno je potrebno ugotavljati: “posledica in vzrok”, “vzrok in posledica” // je pa največji cinizem in tega res nisem pričakoval iz tvojih ust.
Vse tvoje trkanje na našo vest, da ne pozabimo žrtev in trpljenja Auschwitza, ki je priznam, zelo hvalevredno dejanje s tvoje strani vendar pa zelo zbledi, ker si z gornjo pripombo in relativiziranjem povojnih žrtev na nek način pritrdila svetilniku in njegovemu sovražnem govoru.
En,
V tej temi je kar veliko linkov, videti je marsikaj, so tudi otroci inženske, ki niso imeli umazanih rok. To se je dogajalo med leti 1941-1945.
BREZ SOJENJA!
Malo mudim, ampak časa ni, za nepotrebno čvekanje![/quote]
Veš Prababi VSAKA žrtev je tragična in to kar se je dogajalo med 1941-1945 je bila največja tragedija za slovenski narod. Toda vse to gorje medvojnih let NI IN NE SME BITI opravičilo za to, kar se je potem zgodilo l. 1945.
Sklicevanje na citiram: //Vedno je potrebno ugotavljati: “posledica in vzrok”, “vzrok in posledica” // je pa največji cinizem in tega res nisem pričakoval iz tvojih ust.
Vse tvoje trkanje na našo vest, da ne pozabimo žrtev in trpljenja Auschwitza, ki je priznam, zelo hvalevredno dejanje s tvoje strani vendar pa zelo zbledi, ker si z gornjo pripombo in relativiziranjem povojnih žrtev na nek način pritrdila svetilniku in njegovemu sovražnem govoru.[/quote]
dej si še enkrat preberi tale svoj post!!!
kaj je cinizem???? ali je cinizem zavedati se VZROK-POSLEDICA POSLEDICA-VZROK
ali je tvoj cinizem trkati na Prababičino vest???:)
Cinizem je, da se ene žrtve SME objokovati druge pa so si to “zaslužile”.
Cinizem je, da se zagovarja in opravičuje zločine enih s predhodnimi zločini drugih.
O vzrokih in posledicah pa sva midva že debatirala in te zato napotim še enkrat – beri Kardelja!
Po tvojem (vzrok-posledica) imam zato vso pravico, da opravičujem kolaboracioniste z Italjani in Nemci pa mi vest ne dovoljuje. Ti očitno nimaš te zavore.
Jaz sicer razumem motive za dejanja ene in druge strani, jih pa zato NE OPRAVIČUJEM kot to počnete nekateri.
“lučkar” je na tem forumu znan nestrpnež, ki je že nekajkrat odobraval povojne zločine in celo nagovarjal za nove, zato sem tudi večkrat opozoril Primoža, da ga zbriše, vendar je očitno, da nekomu takšni pozivi ustrezajo. Tokrat sem se namenoma vzdržal, da vidim reakcije drugih. In spet ste premnogi zamižali na obe očesi – očitno je da se z napisanim celo strinjate.
Da cinizem je, če nekdo niti z kančkom sočutja ne opozori na nesprejemljivost “lučkarjevega” pisanja. Še več na edino konkretnejše opozorilo se odzove z vso ihto razodnika češ – kaj se oglašaš, ko pa imamo samo MI pravico do objokovanja svojih za druge pa nam ni mar.
Rojen sem bil v povojnem obdobju mnogo let po teh tragičnih dogodkih, zato menim, da imam dolžnost presoditi ta čas brez pristranskosti in predsotkov. Zato ne priznavam edine zveličavne resnice, ki so nam jo servirali zmagovalci te bratomorne vojne kot tudi ne priznavam igranja žrtve, kot se hoče prikazati poražena stran. Vem pa da so bile nedolžne žrtve zaradi enih in drugih. In ravno zaradi teh žrtev ter naših otrok je skrajni čas da se kot narod enkrat za vselej spravimo in zacelimo rane iz tega tragičnega obdobja bratomorne vojne in povojnih revanšizmov.
Resnica je neprijetna in boli. In ravno zaradi tega je tako zdravilna za vse. Ko se bosta obe strani namesto obtoževanja drug drugega zazrle vase, verjamem da bomo kot narod presegli delitev in ozdraveli. Priznati svoje napake in spoštovati bolečino drugega je pot iz začaranega kroga delitve na naše in njihove na črnobeli svet obtoževanj in samohvale.
Ninej ti se očitno s tem ne strinjaš!
SNRPJ, v celoti se stirnjam s tabo. Bi pa poudaril, da smo se nekaeri že šli pregovarjanje in boje z mlini na veter, a kaj, ko so ideološke plašnice nekaterih tako močno zategnjene, da niso sposobni pogledati vsaj malo naokrog.
Bodisi se boje svobodomiselnosti, bodisi imajo od “hujskanja” proti drugačemislečim nek tak ali drugačen, lahko tudi politični, profit.
Naj sami pove, kaj in kako je.
če si bil rojen v poveojnem obdobju potem veš, da je bila sprava dosežena že pred 40-timi leti, Otroci domobrancev so se poročali z otroci partizanov, ni bilo več kreganja o naših in vaših. Delitev je bila že zabrisana.
Pa vendar so se po osomasvojitvo spet našli nekateri, ki so znova sprli že spravljen narod, nanovo odprli Mahničevo delitev Slovencev, ki je tud pripeljala do razkola med drugo sv. vojno in do tega, da so se nekateri postavili na stran okupatorja, drugi pa proti. in posledično pripeljalo do žrtev.
In danes ti še kar pogrevajo vojne in povojne dogodke, pa ne da bi spravili narod temveč da bi si na ta račun pridobili političen kapital za danes in naslednje volitve.
Nas ki smo rojeni daleč po vojni resnica nič ne boli. In nimamo se kaj opravičevat, in tudi nimamo kaj plačevat nobenih odškodnin, še najmanj pa tistim, ki so bili v vojni na strani okupatorja.
A to, da sta se dva zaljubila in poročila je zate sprava. Pa ti povem, da poznam tak primer. Njemu je bil oče umorjen v breznih Roga, ženi je oče padel v partizanih. Sošolca sta bila v srednji šoli v Ljubljani, zaljubila in vendar, ko sta v zakonu prišla navzkriž, sta si to metala naprej. Ona njemu ta bel on njej zmagovalka.
In tak zakonski par je po tvoje opravil narodovo spravo?????
Pa ti povem še en primer. Sin (44 let), to je res žalostno, očita svoji materi, ki so ji med vojno pobili dve sestri in enega brata, da je tabela. In ta mati je bila dekletce.
In po tvoje je sprava že narejena pred 40 leti.
Ko bo obsodba komunističnega režima jasno izražena od predsednika države, takrat bo dokončno. Takega predsednika še nismo imeli, ki bi to zmogel. Bljak.
Sprava? Naučiti se je treba živeti z zgodovinskimi dejstvi. Predvsem pa je treba sprejeti to, da se je vojna končala in to obkladanje tu gor ne pelje nikamor. Je pa žalostno, da se ta tema kar naprej odpira pa čeprav smo si že vse povedali. Prenehajmo se obkladati z barvnimi pridevniki predvsem pa ne nasedajte lučkarju, se zelo zabava ko bere naše umotvore.
V 70tih letih se niti približno ni toliko govorilo o domobrancih, kot se danes. V tistem času tud ni bil interes politike, da bi bil narod skregan, (takrat smo imeli zunanje sovražnike) Sedaj pa določenemu delu politike še kako ustreza, da se ljudje prepirajo med sabo, saj tako kujejo politični kapital.
Enako je s Hrvaško. Ta spor okrog meje je popolnoma umetno sprožen in napihnjen. In nekateri že leta dobivajo bajno plačo, da bi rešili spor, amoak njim je interes, da se nič ne reši. Pravtako dobro služijo tisti, ki raziskujejo povojne poboje. Dlje se bomo kregali, več bodo zaslužili.
Saj ni interes politike, da se stvar dokončno razišče, reši in pozabi.
Zakaj pa naj bi se opravičil predsednik države in komu? Narodnim izdajalcem in vojnim zločincem? sodelavcem okupatorja? Ma opraviči se ti, saj imaš ravno tolk skupnega s temi poboji kot naš predsednik.
Zakaj se pa ne opraviči predsednik vlade?
Papež se je šele sedaj opravičil za zločine Cerkve izpred 500-tih let. Seveda o popravi krivic pa ni nič rekel.
S tem tempom ima naš predsednik še dovolj časa da se opraviči, še prej pa kronološko pridejo opravičila tistih, ki so sodelovali z okupatorjem, od njega dobivali obleko in orožje, oficirji tudi plačo, ter zavedne Slovence med vojno izvensodno pobijali ali jih pošiljali v taborišča.
Cinizem je, da se ene žrtve SME objokovati druge pa so si to “zaslužile”.
Cinizem je, da se zagovarja in opravičuje zločine enih s predhodnimi zločini drugih.
O vzrokih in posledicah pa sva midva že debatirala in te zato napotim še enkrat – beri Kardelja!
Po tvojem (vzrok-posledica) imam zato vso pravico, da opravičujem kolaboracioniste z Italjani in Nemci pa mi vest ne dovoljuje. Ti očitno nimaš te zavore.
Jaz sicer razumem motive za dejanja ene in druge strani, jih pa zato NE OPRAVIČUJEM kot to počnete nekateri.
“lučkar” je na tem forumu znan nestrpnež, ki je že nekajkrat odobraval povojne zločine in celo nagovarjal za nove, zato sem tudi večkrat opozoril Primoža, da ga zbriše, vendar je očitno, da nekomu takšni pozivi ustrezajo. Tokrat sem se namenoma vzdržal, da vidim reakcije drugih. In spet ste premnogi zamižali na obe očesi – očitno je da se z napisanim celo strinjate.
Da cinizem je, če nekdo niti z kančkom sočutja ne opozori na nesprejemljivost “lučkarjevega” pisanja. Še več na edino konkretnejše opozorilo se odzove z vso ihto razodnika češ – kaj se oglašaš, ko pa imamo samo MI pravico do objokovanja svojih za druge pa nam ni mar.
Rojen sem bil v povojnem obdobju mnogo let po teh tragičnih dogodkih, zato menim, da imam dolžnost presoditi ta čas brez pristranskosti in predsotkov. Zato ne priznavam edine zveličavne resnice, ki so nam jo servirali zmagovalci te bratomorne vojne kot tudi ne priznavam igranja žrtve, kot se hoče prikazati poražena stran. Vem pa da so bile nedolžne žrtve zaradi enih in drugih. In ravno zaradi teh žrtev ter naših otrok je skrajni čas da se kot narod enkrat za vselej spravimo in zacelimo rane iz tega tragičnega obdobja bratomorne vojne in povojnih revanšizmov.
Resnica je neprijetna in boli. In ravno zaradi tega je tako zdravilna za vse. Ko se bosta obe strani namesto obtoževanja drug drugega zazrle vase, verjamem da bomo kot narod presegli delitev in ozdraveli. Priznati svoje napake in spoštovati bolečino drugega je pot iz začaranega kroga delitve na naše in njihove na črnobeli svet obtoževanj in samohvale.
Ninej ti se očitno s tem ne strinjaš![/quote]
ja, s čim se pa ne strinjam???:)))
s pojmom cinizem ali obsodbo povojnih pobojev, slednje smo že miljonkrat obsodili in mislim da ga ni med nami, ki bi ga odobraval. Obsojamo pa tudi medvojne poboje iz nasprotne strani, katere bi nekateri radi prikazali kod pravico iz domoljubja in jim celo dali predznak herojskega dejanja, o tako pa ne gre!!!
če ti gre Svetilnik v nos, mu ne odgovarjaj, nihče te ne sili, zakaj pa padaš na njegove provokacije!:))))
posnemj svojo muzo in se ne oglašaj več na provokacije, jaz sem se danes izjemoma oglasila na tvoj post, kjer obsojaš Prababi na cinizem, pa je daleč od tega, kar pa za tvoje pisanje ne morem reči!:))))
SNRPJ
…..
……
Z nekaterimi se o tej temi ne da pogovarjati, saj vidijo samo eno in edino resnico. In jo ponavljajo in ponavljajo do nezavesti….ampak njihova resnica še zmeraj ni RESNICA…