Najdi forum

Splash Forum Politični čvek Pravilno da so po vojni likvidirali belogardiste

Pravilno da so po vojni likvidirali belogardiste

Še en ki zanika holokavst.

Govoril sem o obsodbi, če hočeš priznanju, opravičilu, da je komunistična oblast bila zločinska oblast.

“Zakaj naj bi se opravičil predsednik države?”

ZATO, KER JE PREDSEDNIK DRŽAVE IN PREDSEDNIK NAS DRŽAVLJANOV. IN, ČE MU JE KAJ MAR, IN O TEM JE PRAV GOTOVO DOBRO SEZNANJEN, BI TO MORAL STORITI. TAKO MU PA VISI DOL IN SI MISLI, NAJ SE ŽREJO MED SABO IN NAČRTNO SE TA KORAK NE NAREDI.

To je politično modro, dodajam, zelo umazano od vseh dosedanjih predsednikov.

Naš predsednik ni predstavnik komunistične in zločinske oblasti, zato se nima kaj opravičevat v tujem imenu.
Vsekakor pa čakamo še pred tem na opravičilo tistih, ki so sodelovali z okupatorjem. In tistih, ki so jih zavedli. Vendar slednji rabijo 500 let da se opravičijo. Povojni poboji so posledica sodelovanja z okupatorjem.

En,
si mogoče tole temo spregledal?
V tej temi je kar veliko linkov, videti je marsikaj, so tudi otroci inženske, ki niso imeli umazanih rok. To se je dogajalo med leti 1941-1945.

BREZ SOJENJA!

V linkih klikaj sorodne teme, je veliko videti. Pa kakšno knjigo preberi, jih je veliko.
Pri tvojih letih, bi ti moralo biti že marsikaj jasno!
http://med.over.net/forum5/read.php?186,4536615
Vedno je potrebno ugotavljati: “posledica in vzrok”, “vzrok in posledica”
Prvi link ni aktiven, 24ur, potrudi se!
Malo mudim, ampak časa ni, za nepotrebno čvekanje![/quote]

Veš Prababi VSAKA žrtev je tragična in to kar se je dogajalo med 1941-1945 je bila največja tragedija za slovenski narod. Toda vse to gorje medvojnih let NI IN NE SME BITI opravičilo za to, kar se je potem zgodilo l. 1945.
Sklicevanje na citiram: //Vedno je potrebno ugotavljati: “posledica in vzrok”, “vzrok in posledica” // je pa največji cinizem in tega res nisem pričakoval iz tvojih ust.
Vse tvoje trkanje na našo vest, da ne pozabimo žrtev in trpljenja Auschwitza, ki je priznam, zelo hvalevredno dejanje s tvoje strani vendar pa zelo zbledi, ker si z gornjo pripombo in relativiziranjem povojnih žrtev na nek način pritrdila svetilniku in njegovemu sovražnem govoru.[/quote]
SNRPJ,
nadaljujem še tukaj.

Ja, VSAKA žrtev je tragična, to sem jaz že velikokrat napisala, žal nekaterim za žrtve, ki so se zgodile med leti 1941-1945, ni nič mar.
Objokujejo samo povojne žrtve.

ŠE VEDNO ZANIKAJO HOLOKAVST, prav zato sem nalepila zgornji link, naj jim bo v opozorilo, da se kaj takega ne bi smelo nikdar več zgoditi.

Kdo je kriv za vse to medvojno dogajanje, dobro veš!

Tudi dobro veš, da nekateri predstavniki RKC, zanikkajo hokavst, še dobro, da ga Agela Merkel iz Nemčije ne!. Tudi ta link je v zgornji temi.

TI PAČ UŽIVAŠ, DA NEKOGA =BČKAŠ IN SE DELAŠ LEPEGA.

ZA MARASIKAJ NI OPRAVIČILA, TUDI ZA TO NE, DA SO zAVEDLI TOLIKO OVČIC, JIH PREPUSTILI, SAMI PA ODNESTI RITI NA VARNO.
TO JE PRIPISATI NAŠIM NEKATERIM BOŽJIM NAMESTNIKOM IZ RKC IN DOMAČIM IZDAJALCEM DOMOBRANCEM.

BERI KNJIGO,
– NADŠKOF GENOCIDA,
– RESNIČNA ODESA,
– KRISTUSOVI NAMESTNIKI.
Da si malo potrkaš na svojo vest, kar očitaš meni, da pritrjujem Svetilniku. Kar ne drži.
TE poznam, znaš sebi v prid obračati zadeve! CINIZMA, JE NAJVEČ V TEBI!

Mogokrat sem že napisala, da mi je žal za VSAKO nedolžno žrtev, naj si je bila na eni ali drugi strani.

Glede, da kar naprej zahtevate od predsednika RS opravičilo, ali naj se vsak novo izvoljeni predsednik opravičuje???

Videti je, da ste pozabili, pred leti, ko sta spoštovani, že pokojni Alojzij Šuštar in takratni predsednik RS Milan Kučan, bila v Kočevskem rogu.
Niti prvi, niti drugi, nimata nič krivde, pri teh žrtvah, napravila sta takrat svojo dolžnost.

Nehajte že s tem!

Prav zaradi takega pisanja, sem se pojavila tukaj na MON-u,.

Malo sem preletela, ker nimam časa.

Za preteklost je škoda zgubljati besede. Vse kar se dogaja, se z namenom. Kakšnim, ve vsak zase. Najmanj pa tisti, ki tega niso dali skozi.

Nasilja ne bi smelo biti, če smo ljudje inteligentna bitja.

Po drugi strani pa, iz fizičnega vidika, je zelo narobe, da je brat izdajal brata in da so nedolžni trpeli.

Megaboy: Ponovno te spomnim, da sem pisal o “obsodbi komunističnega režima”, ti se pa zmuzljivo sprenevedaš in pišeš o “opravičevanju”.

Ker drži, da naš predsednik ni predstavnik komunistične in zločinske oblasti, je pa (ali pa sta bila) predsednik slovenskega naroda, bi moral to že en zrel človek-predsednik enkrat storiti, saj bi ravno zato, kot pišeš, da nima nič s takratnim zločinskim režimom, z lahkim srcem obsodil dejanja takratne oblasti. V svojem-predsednikovem imenu za slovenski narod.

res in točno je, kaj si napisal.

mogoče pa to naš predsednik kompenzira in govoriči, kako bi se kao “morali imeti radi” in pozabiti na vse, na vseh gasilskih veselicah, ki jih dnevno obiskuje.
vprašanje je, če tudi pri cestni kilometrini ne zapravlja preveč, kakor v “zraku”.

Pa si ti sploh prebral kaj sem napisal? Močno dvomim!

Cinizem je, da se ene žrtve SME objokovati druge pa so si to “zaslužile”.
Cinizem je, da se zagovarja in opravičuje zločine enih s predhodnimi zločini drugih.
O vzrokih in posledicah pa sva midva že debatirala in te zato napotim še enkrat – beri Kardelja!
Po tvojem (vzrok-posledica) imam zato vso pravico, da opravičujem kolaboracioniste z Italjani in Nemci pa mi vest ne dovoljuje. Ti očitno nimaš te zavore.
Jaz sicer razumem motive za dejanja ene in druge strani, jih pa zato NE OPRAVIČUJEM kot to počnete nekateri.
1._____________________________
“lučkar” je na tem forumu znan nestrpnež, ki je že nekajkrat odobraval povojne zločine in celo nagovarjal za nove, zato sem tudi večkrat opozoril Primoža, da ga zbriše, vendar je očitno, da nekomu takšni pozivi ustrezajo.

SNRPJ,

nekaj mi je pa ušlo, naj ti odgovorim še na to!
Da je v tebi največ CINIZMA sem ti napisala.

Vidim pa tudi, da si ena ŠPECA, Svetilnika, si hodil špecat k Primožu.

Mene obtožuješ, da Svetilniku pritrjujem, kar ne drži.

Aha, Svetilnik je po tvoje “lučkar”, nestrpnež!

Res si CINIK!” Vidiš samo na levo!

Povej, kolikokrat si šel špecat k Primožu “benafleka”, velikega nestrpneža??

Ne objokuj, če Primož ni zbrisal Svetilnika. Tudi ne obtožuj, da nekaterim to ustreza.

Benaflek je pisal nestrpno, poleg tega napisal še mnogo laži

Ne, ne benafleka, nisi hodil špecat! Uporabi vid v obe strani!

Ha, ha, z vzroki in posledicam, se boš moral še učiti, sprijazniti.

P.s.
Včasih, ko je bilo pri hiši več otrok in so se stepli, so jih starši kaznovali.
Vsi so morali klečat!
Eni v desnem, drugi v levem kotu.

Dobra primerjava in modri starši.

Prenešeno na naslovno temo levi kot ni in ne obstaja.

Prababi!!

Če ti napisano kot je tole // Pravilno da so po vojni likvidirali belogardiste // ni dovolj za prijavo sovražnega govora o čemur veljajo jasna pravila na tem forumu, ni neprimerno potem ne vem kaj je zate neprimerno.
sicer pa: na naslov teme se nisi odzvala, ker se ti očitno ne zdi neprimeren – torej lahko sklepam, da se z napisanim strinjaš.

O špecanju. “Lučkarja” sem prijavil samo 2x-3x, ko je res eksplicitno šel čez vse mere. Drugače ga ignoriram. Veš ni samo “BenafleK” nesramen. Kaj pa “frančišek” pa en kup nickov tam izpred volitev. Drugače pa nisem policaj in tudi ne spremljam vseh tem 100{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}, kot nekateri izmed vas, zato upam da zmorete dovolj lastne objektivnosti in mi tega ne boste očitali.

Zato še enkrat: eno so nesramnost, laži ter nestrpnost nekaj drugega pa je POVELIČEVANJE ZLOČINOV IN POZIVANJE K PONOVNIM POBOJEM DRUGAČEMISLEČIH!!!!!

O vzrokih in posledicah pa si najprej preberi, kar sem govoril z Ninej – ne mislim še enkrat pisati. L 1941 se je marsikaj dogajalo, kar je imelo potem tako tragične posledice za slovenski narod.

V “PS-u” pa si zapisala nekaj kar jaz želim že skoz dopovedati. Za “kreg” sta potrebna dva in sta tudi sokriva za vzrok kreganja.
Če so tvoji starši znali doumeti to modrost v krogu družine, tebi to očitno ne gre in si enostranska ko gre za “bele-rdeče” krivice.
Glej, dosedaj se ravno ne spomnim, da bi kdaj napisala eno samo stvar o tebi tako ljubih “osvoboditeljih”, ki npotrjuje njihovo soudeležbo pri vzrokih za nacionalni razkol. Toliko o nepristranskosti.
Jaz krivde ene strani nikoli ne zanikam, temveč vedno opozarjam da si je tudi druga stran umazala roke. In to takoj na začetku 1941.
Povojni poboji in poznejša komunistična diktatura so bili samo “dejanja iz navade” pridobljene l. 1941.

PS: zgolj v vednost! Nisem Boss, kot mi hoče to obesiti Ninej in mogoče še kdo. “SNRPJ” je samo skrajšava za “Saj Ni Res Pa Je” ime pod katerim sem se začel aktivneje vključevati v te debate.

aha in jaz naj verjamem, samo pod tem nickom pišeš, mah ja kdo se tebi upa oporekati, ni te pol leta, pa vse veš kaj tvoja muza piše in kako razmišlja!

kje pa si prebral da jaz mislim da si boss ali da je boss ti, nikjer ker tega ne mislim, mislim pa da se oba skrivata pod mnogoterimi nicki, tako a je to razčiščeno.

sem ša že bossu povedala, da je meni popolnoma vseeno kateremu nicku odgovarjam, zdi se mi pa smešno, ker se nekateri skrivate za večimi, pa čeprav vas nikakor ne morem poznati!!!:))))))pisali pod registracijo ali ne!!!:)

madona na koncu bom pa res še pomislila da je SRNPJ – boss in boss – SRNPJ, aba dokazujeta da nista, hahahaha!:))))

Če že mene mešaš not pa ti moram še odgovoriti. Da boš zadovoljna ali zadovoljena kakor ti ljubše. Če napišeš v odgovor SNRPJ da je B*** potem si lahko misliš na kaj prvo pomisliš. Isto bi jaz lahko rekel za tebe in prababi. Obe se enako oglašata in še branita eno in drugo. Verjetno pa imaš enako zmogljiv števec kot Cvikel če sta že sodelavca.

Joj en mal mem. Če ti Danilo gre v nos, ti pač gre v nos. Nehaj mu prtiti nekaj, česar on sam, izvoljen od ljudstva nima pravice početi. In kdaj je SLOVENSKI NAROD izrazil voljo in željo po kakršnihkoli opravičilih? Izražena je s strani določenih Slovencev in ne s strani slovenskega naroda. Če pa se gremo opravičevanja, pa jaz kot Slovenka pričakujem opravičilo iz OBEH strani, ker je to edina pot do sprave. Dokler bodo nakladali z obeh strani, da so oni bili nedolžni, do takrat konstruktivna debata in sprava ni možna. In tudi tvoje pisanje je enostransko in z enostranskostjo pričakovati kompromis je smešno. Seveda je prikladno, da se tisto kar je v mojem interesu obsodi, tisto kar pa ni pa ne. Ja prikladno, en mal mem, ne pa tudi pravično. In prosim ne zahtevaj pravice zase, če je sam nisi sposoben priznavati drugim.

Vojna 1941-1945 na naših tleh je bila grozovita zgodovinska packa, tako kot poboji po vojni. Tukaj nimamo kaj kompenzirati, ker tako kot svet ne deluje črno-belo, tako ne delujejo niti vojne, kakor tudi ne čas po njih. Kompenziramo lahko le s priznanjem, da so tako eni in drugi počeli grozote in s prizadevanji, da se kaj podobnega ne more in ne sme več zgoditi. Iz tega se je treba učiti, ne pa iskat sence in preteklosti in potencialne sovražnike, ker vso to nakladanje vodi ravno in samo k temu.

In še nekaj. Razumite, da je prababica doživela in preživela to vojno, zato od nje ne pričakujte, da bo pisala to kar bo vam pogodu, ampak ji dovolite, da piše tisto, kar je dejansko doživela in preživela. Zagotovljam pa vam, da se v vojni vsak postavi na eno stran, tako se je tudi prababica. In skrajno dvolično se mi zdi obtoževanje nje, kako je enostranska, če pa ste vsi tisti, ki jo obtožujete tudi enostranski.
Ko smo leta 1991 imeli to nesrečno 0-dnevno vojno, smo videli to kot napad Srbije na našo državnost in suverenost. Pa me zanima, če se boste čez 50 let pustili prepričevati komurkoli, da temu ni bilo tako?

Če že mene mešaš not pa ti moram še odgovoriti. Da boš zadovoljna ali zadovoljena kakor ti ljubše. Če napišeš v odgovor SNRPJ da je B*** potem si lahko misliš na kaj prvo pomisliš. Isto bi jaz lahko rekel za tebe in prababi. Obe se enako oglašata in še branita eno in drugo. Verjetno pa imaš enako zmogljiv števec kot Cvikel če sta že sodelavca.[/quote]

hahaha, kdaj pa si ti mene videl da sem napisala tvoj nick z veliko začetnico, a???:)))

analitik,

hahaha, tebe pa že dolgo ni bilo, nazadnje si pisal tukaj 29.11.2008, ob 16:23.
Si mogoče jasnovidec, da si se pojavil TUKAJ! 🙂
Že po 31-tih minutah si potrdil, da se v celoti strinjaš s “SNRPJ”

Vidiš, takih nam manjka! :-)))))))))))))))) Brez ideoloških plašnic! 🙂

Saj nisem jaz PRIMOŽ, ali kdo je že zadolžen za brisaje?? 🙂

Si spregledal, da iščejo moderatorja?
Mogoče ga še potrebujejo, “MODERATORJA” mislim, vprašaj, mogoče te bodo vzeli????

Po tvoje se ne bi smela oglasiti!?

SNRPJ, upam, da si videl komu je bil namenjen moj post z dne 10.02.2009, ob 21:36, saj sem njegovo pisanje citirala. Namenjeno je bilo piscu “en”, da se seznani še z drugo stranjo. Ta stran pa tebe zelo moti.
Dokler ne bodo VSI, seznanjeni z obema stranema, kaj se je dogajalo, bo pač tako.

Ti lahko misliš in sklepaš kar hočeš! Zakaj bi se morala pa jaz odzvati?
Saj se že itak prevečkrat oglasim, tako pišete vsi, ki tako mislijo kot ti!

Ja, ja, tudi frančišek, Latha2,pa še več je takih frančiškov, kar preštej jih, pa še sebe prištej zraven!
Jaz nisem šla še nobenega špecat, pa je bilo vas kar veliko potrebnih.

Tudi zanikanje HOLOKAVSTA je nedopustno, pa se to dogaja,sedaj, tukaj in tudi to zanikajo nekateri božji namestniki, za kar so odgovorni njihovi predhodniki. Papež tega ne more več zanikati, SE NE DA VEČ!

kot sem že napisala, k sreči holokavsta ne zanika Angela Merkel iz Nemčije.

Za pomor toliko nedolžnih ljudi, med njimi so bili tudi otroci, mlada dekleta in žene. V tistem groznem času, je bilo mnogo gorja

SNRPJ!
Me prav en drek briga, po domače povedano, ti lahko pišeš z mnogimi nicki, imaš možnost, tudi jaz jo imam, pa pišem z nickom PRABABI, kar tudi sem.
Meni glede nickov, ne boš zavajal!:-)))))

Drugo svetovno vojno sem preživela, ni bilo lahko, mnogo smo prestali terorja…….
Ne bom več odgovarjala na tvoje zgornje klobosanje in se tebi, kot vidim, bi se morala opravičiti.
Ne, ne, sem preveč pretrpela, ti NISI!
Bom ti raje nekaj linkov namalala.

Najprej temo: “kako to”, iz čisto normalnega pogovora je nastalo tole, vse prebere, potrudi se!
http://med.over.net/forum5/read.php?186,4057926

Že mnogokrat sem napisala, da mi je žal, da ni tukaj kdo iz moje generacije. Z lahkoto sem bom poslovila iz MON-a, ker jih je tukaj kar veliko, ko poznajo zgodovino obeh strani:
– Borcev, partizanov, ki so se uprli okupatorju in izdajalcem Slovenskega naroda in
– Kolaborante domobrance z RKC na čelu, k sreči, niso bili vsi duhovniki v tej drušćini.
Tu imaš pogovore, zaradi katerih sem se pojavila tukaj na forumu.
http://med.over.net/phorum/read.php?f=27&i=158659&t=158659&v=f

Pa še: UKRADENO OTROŠTVO, v tej temi sem napisala veliko linkov linku, pa se malo razsvetli.
http://med.over.net/forum5/read.php?186,4378556
Glej moj post z dne 09.11.2007, 19:31, odpri vse linke, ki sem jih navedla.
Nedolžni PETRIČKI, so bili na eni in drugi strani, tudi sama sem bila nedolžni preganjani PETRIČEK.
Z ozirom, da sem vam tukaj že veliko napisala, sem še vedno od nekaterih preganjani Petriček, za povrhu, si lahko kdo privošli, da imam skisane možgane.

Lep vikend, vsem!

Joj en mal mem. Če ti Danilo gre v nos, ti pač gre v nos. Nehaj mu prtiti nekaj, česar on sam, izvoljen od ljudstva nima pravice početi. In kdaj je SLOVENSKI NAROD izrazil voljo in željo po kakršnihkoli opravičilih? Izražena je s strani določenih Slovencev in ne s strani slovenskega naroda. Če pa se gremo opravičevanja, pa jaz kot Slovenka pričakujem opravičilo iz OBEH strani, ker je to edina pot do sprave. Dokler bodo nakladali z obeh strani, da so oni bili nedolžni, do takrat konstruktivna debata in sprava ni možna. In tudi tvoje pisanje je enostransko in z enostranskostjo pričakovati kompromis je smešno. Seveda je prikladno, da se tisto kar je v mojem interesu obsodi, tisto kar pa ni pa ne. Ja prikladno, en mal mem, ne pa tudi pravično. In prosim ne zahtevaj pravice zase, če je sam nisi sposoben priznavati drugim.

Vojna 1941-1945 na naših tleh je bila grozovita zgodovinska packa, tako kot poboji po vojni. Tukaj nimamo kaj kompenzirati, ker tako kot svet ne deluje črno-belo, tako ne delujejo niti vojne, kakor tudi ne čas po njih. Kompenziramo lahko le s priznanjem, da so tako eni in drugi počeli grozote in s prizadevanji, da se kaj podobnega ne more in ne sme več zgoditi. Iz tega se je treba učiti, ne pa iskat sence in preteklosti in potencialne sovražnike, ker vso to nakladanje vodi ravno in samo k temu.

In še nekaj. Razumite, da je prababica doživela in preživela to vojno, zato od nje ne pričakujte, da bo pisala to kar bo vam pogodu, ampak ji dovolite, da piše tisto, kar je dejansko doživela in preživela. Zagotovljam pa vam, da se v vojni vsak postavi na eno stran, tako se je tudi prababica. In skrajno dvolično se mi zdi obtoževanje nje, kako je enostranska, če pa ste vsi tisti, ki jo obtožujete tudi enostranski.
Ko smo leta 1991 imeli to nesrečno 0-dnevno vojno, smo videli to kot napad Srbije na našo državnost in suverenost. Pa me zanima, če se boste čez 50 let pustili prepričevati komurkoli, da temu ni bilo tako?[/quote]

Ksantipa22, pozdravljena!

Hvala, da me razumeš.
Ja, sem preživela grozote vojne, štiri leta so bila dolga. Pod šikaniranjem in še, pa še, je vsega bilo ..,.. Grozna leta!
Ostali smo brez strehe nad glavo. Nedoletni otroci brez staršev, včasu, ko otrok potrebuje ljubezen, pa je ni bilo. Saj so starše in že dvajsetletno sestro odvedli v taborišče. Služili smo na kmetih, za ljubi kruhek. V hlevu pri živini je bila spalnica.
Vse to bi nekateri radi zamolčali! NE! Prav zato sem pisala, kaj vse si nekateri privoščijo, pa sama vidiš.

Lep vikend in L.P. PRABABI

Veš Prababi VSAKA žrtev je tragična in to kar se je dogajalo med 1941-1945 je bila največja tragedija za slovenski narod.
TO NI BILA NAIKAKRŠNA NAJVEČJA TRAGEDIJA , NAJVEČJA TRAGEDIJA JE BILA DA SO SE KLAVSKO RAZPOLOŽENI BELOGARDISTI SPRAVILI NAD LASTNI NAROD IN GA PONOČI KLALI IN SIDELOVALI S FAŠISTI
Toda vse to gorje medvojnih let NI IN NE SME BITI opravičilo za to, kar se je potem zgodilo l. 1945. VSE TO JE ČISTO NORMALNO KAR SE JE ZGODILO PO SVETOVNI VOJNI, ZMAGOVALEC KROJI PRAVILA SPLOH KER MU JE BILO DANEGA TOLIKO GORJA S STRANI BELOGARSISTOV IN FASISTOV.ENGA PARTIZANA JE STOKRAT BOLJ ŠKODA KOT ENGA BELOGARDISTA KI GA SPLOH NI ŠKODA

Cinizem je, da se ene žrtve SME objokovati druge pa so si to “zaslužile”.
Cinizem je, da se zagovarja in opravičuje zločine enih s predhodnimi zločini drugih. TOČNO TAKO, KDOR SEJE GORJE GA NI ŠKODA.VSE TO JE MOJE MNENJE. IN TO NI NOBEN CINIZEM.CINIČEN SI TI.

Rojen sem bil v povojnem obdobju mnogo let po teh tragičnih dogodkih, zato menim, da imam dolžnost presoditi ta čas brez pristranskosti in predsotkov. Zato ne priznavam edine zveličavne resnice, ki so nam jo servirali zmagovalci te bratomorne vojne kot tudi ne priznavam igranja žrtve, kot se hoče prikazati poražena stran. Vem pa da so bile nedolžne žrtve zaradi enih in drugih. In ravno zaradi teh žrtev ter naših otrok je skrajni čas da se kot narod enkrat za vselej spravimo in zacelimo rane iz tega tragičnega obdobja bratomorne vojne in povojnih revanšizmov.
NOBENE SPRAVE S FAŠISTI NI SPRAVE.

Resnica je neprijetna in boli. In ravno zaradi tega je tako zdravilna za vse. Ko se bosta obe strani namesto obtoževanja drug drugega zazrle vase, verjamem da bomo kot narod presegli delitev in ozdraveli. Priznati svoje napake in spoštovati bolečino drugega je pot iz začaranega kroga delitve na naše in njihove na črnobeli svet obtoževanj in samohvale.
MI PARTIZANI SE NIMAMO KAJ ZAZIRATI VASE SAJ SMO SE BORILI ZA SVOBODO, KI JO JE TEPTALA NACISTIČNA NOGA IN NOGA BELOGARDISTOV.

Saj, vse bi bilo lepo in prav, če ne bi vseh 60 let po vojni teptali vse za kar so se borili. In namesto da bi bili borci za svobodo in voditelji so (ste) se izkazali za gozdne “viteze”, kot bi brali Robina Hooda in spregledali da vendarle, ropar!

NOB in partizani so vso kri prelili v prazno! Ni čudno, da je Svetilnk zbolel.

Ksantipa 22: Preberi si govor predsednika Turka ob dnevu človekovih pravic. Na primer:

norTON ima prav, predsednik kompenzira.

Da pa bi jasno obsodil totalitaren režim, ki je storil toliko gorja, krivic, to pa ne(nima j…). Preveč je še živih.

Za to gre. Za obsodbo takratne ideološke zablode.

Kako pa ti veš, da predsednik države nima te pravice in možnosti? Kdo jo pa po tvoje ima? Ti?

Ja. te pravice imam jaz, imaš jih ti in čisto vsak državljan Republike Slovenije. Demokracija; Demos = ljudstvo, Kratea= vladavina.
In sem gledala predsednikov govor in mi je vse jasno, ker ne iščem duhov iz preteklosti, ampak dejstva. In dejstvo je, da se zločini so dogajali in se dogajajo. Obsodili pa smo totalitarističen sistem leta 1991, ko je 90{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} Slovencev glasovalo za samostojno, demokratično Republiko Slovenijo in ko so zanjo nekateri nastavljali tudi svojo glavo s puškami v rokah.
In ne mi srat o zločinih v komunizmu, istočasno pa poveličuješ zločine, ki so jih izvajali Slovenci nad Slovenci. In če me danes vprašaš, pa če že moram izbirat med dvema skrajnostima, bi se raje poklonila komunističnemu Slovencu, ki se ni prodal nacističnemu Hitlerju, kot pa obratno. In brez teh komunističnih morilcev, ki so nam leta 1974 dali pravico do samoodločbe v Ustavi, ne vem, če bi imeli podlago, kot smo jo zaradi tega imeli. Ustavi konje in pretehtaj dejstva, čustva pa pusti na strani. Obsojam pa zločin komunističnega Slovenca, ki je brez obsodbe pobil nedolžne ljudi, kakor tudi obsojam Slovenca, ki je prisegel Hitlerju.

Danilo kot moj predsednik, ki sem ga volila NIMA pravice obsojat ene strani. Če bo obsojal, bo obsojal oboje, ker v demokratični državi imam tudi jaz pravico da volim in tisti, ki je izvoljen ima dolžnost, da upošteva tudi mojo voljo. Enako velja zate in vse državljane Republike Slovenije, ki imajo volilno pravico.

Ko smo leta 1991 imeli to nesrečno 0-dnevno vojno, smo videli to kot napad Srbije na našo državnost in suverenost. Pa me zanima, če se boste čez 50 let pustili prepričevati komurkoli, da temu ni bilo tako?[/quote]

Ksantipa22, pozdravljena!

Hvala, da me razumeš.
Ja, sem preživela grozote vojne, štiri leta so bila dolga. Pod šikaniranjem in še, pa še, je vsega bilo ..,.. Grozna leta!
Ostali smo brez strehe nad glavo. Nedoletni otroci brez staršev, včasu, ko otrok potrebuje ljubezen, pa je ni bilo. Saj so starše in že dvajsetletno sestro odvedli v taborišče. Služili smo na kmetih, za ljubi kruhek. V hlevu pri živini je bila spalnica.
Vse to bi nekateri radi zamolčali! NE! Prav zato sem pisala, kaj vse si nekateri privoščijo, pa sama vidiš.

Lep vikend in L.P. PRABABI[/quote]

Prababi, kot mama ti lahko zatrdim, da vsak, ki škoduje mojemu otroku je zame sovražnik, pa me en drek briga na kateri strani je in kakšen je njegov ideološki profil. Enako velja za vsakogar, ki škoduje meni in moji družini. Razumem te, tudi jaz sem imela babice, ki so žal pokojne, ki so preživele vojno, imela sem prednike na obeh straneh, v borbi in v ideologiji. In na katerikoli strani si bil si trpel. Ko bodo to dojeli razni en mal mem in njemu podobni, pa ko bodo nehali idealizirat nekatere ljudi, ki si dejansko nabirajo politične točke s prodajajnjem nekega enostranskega sranja (se opravičujem izražanju, ampak me jezi), potem bodo dojeli, da svet ni črno-beli.
Danes veliko otrok trpi, pa se ti takozvani moralneži in humanutarci ne premaknejo, ker svoje polne riti grejejo v svojih varnih domovih, medtem ko ljudstvu prodajajo moralo. Gabijo se mi, še bolj pa mi je ogabno, da to ljudje dejansko kupijo.

Pa še nekaj en mal mem. Jaz te bom spoštovala, ker si dober človek, ne pa zato, ker voliš določeno politično stranko, določenega predsednika, ker si Slovenec, ker nisi ali si bil komunist in ker so ali niso tvoji bili belogardisti. In temu se reče spoštovanje človeka in njegovih pravic. Dojami že to.

Boli Janšo k…., kaj so tvoji predniki doživeli pred 60 leti, kakor tudi Pahorja in vso ostalo kampanjo. Oni bodo igrali na vse karte, ki jih bodo pripeljale na oblast. Mi pa smo tisti, ki jim moramo “zategovat pasove”.

New Report

Close