pravilno jemanje vitamina D3
OK. Ne nabijaj in potem pa povej koliko je prava doza D3.
Vitamin K2 se pa dobi tudi v mlečnih izdelkih in fermentiranih izdelkih, če sem prav poguglala. Se pravi, to itak ješ redno če vsaj malo skrbiš za zdravje in nisi nek lakto ovo veget. oz vegan… Magnezij pa v Donatu. Jaz imam vsega razen D3…tko da absorbcija ne bi smela biti problem.
Naiboljši bo še magnezijev klorid, ki bo kalcij uredil.
Lahk9 ga jemljemo oralno, 1čž kristalov v določeni količini vode, ki jo spijemo čez dan, plus mazanje čez kožo.
Tako se bo tudi stanje kalcija v telesu uredilo.
Za D3 so najboljše kapljice, jih dobimo na recept, ki jih enkrat tedensko, na isti dan namažemo na kruh z maslom.
Ob težavah s kalcijem obvezno uporaba mgcl2. Brez mg ni nič. Indikator težav s kalcijem, je znak pomanjkanja magnezija.
Donat ne bo dovolj.
Sicer je tema iz 2016, a bom vseeno odgovorila.
Jaz jemljem kapljice vsak dan po 5 kapljic. Tako sem se navadila. Sorodnica vzame enkrat na teden 35 kapljic. Ne vem kaj je bolje ali prav. V lekarni mi je rekla naj jih jemljem tako kot jih sama ali kot jih sorodnica.
Pred tem sem imela tabletke in mi je zdravnica rekla, da bom dobila kapljice namesto tabletk (predvidevam, da je ceneje, bolj ugodno za zavarovalnico). Meni so bile tabletke bolj všeč, ker so kapljice grenke.
Osteoporoza je posledica izgube kalcija, tega pa urejuje magnezij, kot je zgoraj danes že zapisano.
Urediti je treba magnezij, ker se le ta z leti izgublja, da uredi še kalcij. Izguba magnezija pomeni še izgubo kalcija, v tem tiči pravi problem, ki mu posvečamo premalo pozornosti, kar je na zahodu že znano, ker je v pomanjkanju magnezija 75{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} populacije, sploh starejših nad 45let, in se v problemih z izgubo kostne mase, samih zob, kalcinacijami, predvsem poudarja najprej zadovoljevanje premajhnega vnosa magnezija.
Vitamin D3 je le dodatni način za tiste, ki se ne gibljejo dovolj na svežem zraku.
S podhranjenostjo z magnezijem se soočajo številni bolniki s težkimi boleznimi, od osteoporoze, diabetikov, depresivcev, rakavih bolnikov, demenc, parkinsona, alkoholikov itd.
Za dodatni vnos mg, poleg zelene zelenjave, ni potrebno veliko, še posebej, ker to lahko na enostavni način poskrbimo mi sami, brez bojazni, da bi se predozirali, oz bi se nam magnezij kopičil v telesu.
Vsi s pomanjkanjem energije, nespečnostjo, težavami s presnavljanjem encimov, psiho, živci, depresijo itd, bi nujno najprej morali poseči po dovajanju magnezija.
Čisto enostavno, preko kože, z mazanjem, pršenjem, kopelmi.
Za dolgotrajna vnetja, prehladi, zlomi, izvini, artritis, bolečine, slab imunski sistem, bolezni žil, srca, nevarnost kapi, infarkta, tudi kurativno, je ravno magnezij.
Poleg tega, da pomlajs, duhovno in fizično, tudi zobe, kožo.
Najbolje in najhitreje ga telo absorbira v obliki magnezijevega klorida, mgcl2.
Pa tudi cenovno je dostopen, 1kg kristalov=16€.
Ko se že ravno pogovarjamo o moči magnezija, je potrebno poudariti, da učinkovito pozdravi otroške nalezljive bolezni, kar je dokazano in dokumentirano.
Od ošpic, rdečk, mumpsa, do otroške paralize, ki se jo je ozdravilo v le 48urah takoj v začetku bolezni.
Pomagal je pa tudi pri zakasneli otroški paralizi, odvisno od stanja že uničenih mišic.
Plus zdravljenja pri odprtih ranah, opeklinah…
Meni magnezij pomaga proti zaprtju. Če sem več dni zaprta vem, da mi bo magnezij pomagal, sicer ne prvi dan, ampak običajno naslednji. Ampak ne pretiravam z njim. Imam tistega iz lekarne v prašku. Več kot 1 zavitka na dan nikoli ne popijem, pa še to ne vsak dan ampak sem pa tja kdaj.
Opazila sem, da nimam več krčev v nogi in trepalnicah, odkar ga občasno, sem pa tja kdaj, spijem.
Citirala sem komentar, da je treba jemati vsak dan in ne enkrat tedensko.
[/quote]
Ja, jaz imam predpisanih 20 kapljic dnevno, Plivid D3 dobim na recept, na napotnico so mi izmerili nivo v laboratoriju. Ob takem doziranju ga imam nekje v spodnji polovici priporočljive vrednosti.
Po nasvetu zdravnika ga jemljem vsakih 10 dni po celo stekleničko in ne vsak dan po 20 kapljic. Učinek je enak.