Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev Pravna oseba in potrdilo delodajalca

Pravna oseba in potrdilo delodajalca

Pozdravljeni,

Ne vem več kam naj se obrnem, pa sem se odločila da poskusim tukaj.
Kot vsi vemo zaradi ukrepov naši predšolski otroci ne morejo v vrtec. V naši občini pa je tako, da če imaš potrdilo od delodajalca lahko daš otroke v vrtec in delaš od doma.

Je pa situacija pri nas precej komplicirana. Smo namreč pred tem, da ustanovimo podjetje, bi rekla, da rabimo še kak mesec ali dva dela, da naredim produkt in zberem vse potrebno (ker sem sama za vse, mož pa dela). Sedaj sem svoj projekt (digitalni produkt) + od moža (raziskava, poslovni načrt itd) dala dva meseca na pavzo in pred novim letom je bilo rečeno, da bodo otroci šli z januarjem v vrtec, pa sem upala, da bom lahko končno nadaljevala z vsem skupaj. Seveda se to sedaj ne bo zgodilo, ker uradno sem jaz nezaposlena, in otroci niso upravičeni do vrtca, jaz pa posledično ne do svojega dela, saj je potrebno otroke ves čas paziti in za to, kar počnem, rabim mir in tišino, kar je pa nemogoče doseči. No, da vas ne utrujam.

Situacija je sledeča:
1.) nimamo dovolj kapitala za ustanovitev pravne osebe d.o.o., začetni kapital pa bomo potrebovali. (računamo da bo to nekako z marcem ali aprilom mogoče)
2.) bi kot delodajalec zadoščal popoldanski s.p. od moža, jaz pa bi delala preko avtorske pogodbe?
3.) ali je kakšna druga možnost tukaj, recimo, ustanovitev kakšne druge pravne osebe?
4.) kako je, če ne izpolniš avtorske pogodbe, a potem delodajalec nima stroškov?

Skratka iščem možnosti kako zadevo izpeljati da dam otroke nazaj v vrtec. Sem že skušala delati in jih gledati, ampak sta zelo živahna in v trenutku nepozornosti je prišlo do nesreče in smo morali na urgenco in od takrat si jih ne upam več pustiti same, da bi jaz lahko delala, ali pa da bi delala čez noč, čez dan pa pazila otroke pa tudi ne pride v poštev, saj tudi jaz rabim spanje in več kot 2 dni nisem zmogla bedeti.

Upam, da mi bo znal kdo svetovati o tem, kaj bi bila zame najboljša opcija.

Hvala in lep pozdrav, pa vse dobro v novem letu.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close