Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek pravnica za delovno pravo ???

pravnica za delovno pravo ???

A mi katera pravnica/kadrovnica lahko pove kaj v zvezi z zaposlitvijo za določen čas.

Ima podatek, da se lahko do leta 2007 zaposluje delavce za določen čas z nštevilom pogodb (recimotudi vsak mesec nova).

Sedaj ne vem, kje to v zakonu piše oz. ali se to nanaša na veljavnost zakona ali na morda drugi odstavek 52 člena, ki govori o malih delodajalcih in posebni kolektivni pogodbi.

Ali ima kdo izkušnje s tem?

Mali delodajalec je tak,ki zaposljuje do 10delavcev,zanj velja ta odstavek ki ga navajas(torej IZJEMA od 1.odstavka 52.clena ZDR,ni vezan na tiste pogoje)

Na splosno zakon dopusca verizenje pogodb o zaposlitvi za dolocen cas z istim delavcem in za isto delo,a sestevek trajanja teh pogodb ne sme biti nad 2leti.
Od tega obstaja nekaj izjem:
-nadomescanje delavca
-pri poslovodnih osebah
-voljeni in imenovani funkcionarji,ki so vezani na mandat

Do vkljucno 3mesecen prekinitve v obdobju 2let niso vec mozne(da se prepreci obid zakona,npr,da mu velja le do dopusta..),ce so take krajse prekinitve,se steje v obdobje za dolocen cas.

Ne vem,ce sem ti kaj pomagala,a ravno studiram delovno pravo za izpit,tako,da sem ti to napisala…

hm… ampak to ni to, ker tako mali delodajalec pa spet ni.

Očitno mora biti še nekje nek catch!
Ali pa so se zmotili pri letnici in so mi hoteli rečt do leta 2006 (od letos torej).

hmm..prav glede glede letnice pa jaz ne vem,zal… Bi se morala se pozanimat…

To kar ste napisali, je vse res, vendar ZDR določa tudi prehodno obdobje:

237. člen
(postopno uveljavljanje časovne omejitve sklepanja pogodb
o zaposlitvi za določen čas)

(1) Dveletna časovna omejitev sklepanja pogodb o zaposlitvi za določen čas po določbi drugega odstavka 53. člena tega zakona se začne uporabljati 1.1.2007 oziroma za manjše delodajalce 1.1.2010.

(2) V prehodnem obdobju, od uveljavitve tega zakona do roka iz prejšnjega odstavka, delodajalec ne sme skleniti ene ali več zaporednih pogodb o zaposlitvi za določen čas z istim delavcem in za isto delo, katerih neprekinjen čas trajanja bi bil daljši kot tri leta, razen v primerih, ki jih določa zakon ter v primerih iz četrte, pete in dvanajste alinee prvega odstavka 52. člena tega zakona.

ja to! Kako sem pa to spregledala ?!

H V A L A!!

Uporabljati se začne 1.1.2007.

Mi lahko poveste, če se nanaša ta datum na tiste delavce, ki so bili neprekinjeno zaposleni po pogodbah za določen čas od leta 2005 do leta 2007 ali od 2007 do 2009?

New Report

Close