Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek pravnice in kadrovnice pomoč

pravnice in kadrovnice pomoč

Spoštovane pravnice in kadrovnice,

imam podjetje in imam prijateljico. Zgodba pa je taka:
v začetku februarja je rodila sina nedonošenčka. 14 dni po rojstvu ji je v podjetju kjer je delala potekla pogodba o zaposlitvi. Ker mi ne bo še kakšnih 15 mesecev nikakršen strošek v podjetju sem jo uradno zaposlila jaz.

Sedaj pa me zanima kako je z zdravniškim pregledom pred zaposlitvijo. Glede na to, da je na porodniški, ali ga mora vseeno narediti ali naj ga dela, ko bo končala s porodniško in bo dejansko prišla v službo.

Hvala za vaše odgovore.

Saj ti jo ne bi iblo treba zaposlit. Meni je potekla pogodba o zaposlitvi 31.12. Ginekolog mi je priredil datum (rok), tako, da sem šla par dni pred 31.12. na porodniško. Potem sem morala nest na socialno svojo delovsko knjižico, kjer so jo imeli eno leto v hrambi, po končani porodniški sem jo nesla k novemu delodajalcu.
Vpisano imam tisto leto v delovski knjižici.

običajno je praksa takšna, da se opravi zdravniški pregled pred prvo zaposlitvijo, razen če ne gre za posebne psihofizične sposobnosti…

Točno to, kar pravi Anam: itak dobiva porodniško, ne glede na to, ali je zaposlena ali ne, razen v primeru, če je imela pred nastopom porodniške premalo delovne dobe, da bi bila do porodniške upravičena.

ja, ampak med porodniško ji teče delovna doba samo če je zaposlena, a ne?

Tudi meni se je pred prvim rojstvom prekinila pogodba. Nastopila sem porodniško in po končani porodniški nesla delavsko na zavod, kjer sem se prijavila kot nezaposlena. Porodniška se mi je štela v delovno dobo. Vpisali so mi jo v delavsko knjižico.
Mislim, da zdravniški ni potrebno delat sploh, če se ni prekinilo delovno razmerje. O pregledu določa delodajalec.

New Report

Close