Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek PRAVO

PRAVO

Zanima me, kakšna je razlika med tapravo Pravno fakulteto v Ljubljani in Evropsko pravno fakulteto, katero sem zasledila v centru Lj

Evropska PF spada pod Evropsko PF v NG.
Je precej lažja od PF LJ.

Brezpravna!

NE RABIM POTRDILA, DA SEM NEUMEN, IMAM POTRDILO O DRŽAVLJANSTVU!

Že nekaj let ni več precej lažja.

Ko sem bil v prvem in drugem letniku, je šlo kar na izi. V tretjem letniku je bla pa velika reforma nosilcev predmetov iz drugih dveh pravnih fakultet in je postala precej težja kot nekoč.

Ne bom trdil da je težja od PF LJ, ampak kot vsaka zadeva, bo tudi evroPF rabila en čas da se uveljavi.

Sam sem študiral na obeh.

Kot je povedal mediskrenimi je študiral na obeh. S pravnimi faksi v Sloveniji je tako:

1. Imaš Ljubljano, ki je preeminentna in prva.

2. Potem imaš Maribor, ki je dosti lažji. Nekateri pravijo, da ima bolj “močen” gospodarskopravni oddelek, to verjetno drži, a kot fakulteta je dokaj lažja od Lj.

3. Potem nekje pa pride EPFNG. Je dokaj lažja od Maribora in bistveno in občutno lažja od Ljubljane.

Na EPFNG se veliko več dela po kolokvjih, raznoraznih seminarjih,… V Ljubljani je pač dipična državna masovna fakulteta: nobenega ne zanima kaj si kdo si, izpitni rok je in če znaš narediš, drugače padeš. Na PFLJ velja samo koliko znaš na dan izpita in zato je tudi bistveno težja od raznih bom-naredil-seminarsko-za-pol-ocene variant.

Boš tudi videl(a) debate o težavnosti ene proti drugi in obratno. Dejstvo je, da se vedno zaključijo z: hodil sem na obe. Namreč folk, ki ne uspe naredit PFLJ gre na Maribor, v zadnjem času pa (ker je še lažja in bližje) EPFNG. Odvisno kaj boš počel(a): če hočeš bit odvetnica: PFLJ, ker moraš narediti pdi. Pdi pa mariborčani še bolj pa novogoričani zelo težje naredijo od PFLJ študentov. Če pa hočeš biti pravnica v neki firmi: PFMB. Če pa rabiš samo diplomo: EPFNG.

Ah no, hodila sem na EPFNG pa zahtevajo čiiiiist premalo. Če se hočeš naučit se vpiši na pravo fakulteto, s katero boš pridobila tudi dovolj znanja in ne samo papir.

Kdor ne zmore narest Pravne fakultete v LJ, gre v Maribor, ali pa na Evropsko pravno fakulteto

V bistvu so vse tri za 1 k_u_r_a_c! PFLJ je najstarejša, nahaja se v glavnem mestu, da pa ni kaj prida, vam je lahko jasno po učinkovitosti pravnikov kateri so na njej diplomirali. Pravosodje je za en velik d-r-e-k, 78{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} pravnikov v pravosodju pa je iz PFLJ! Da pa PDI nardi več pravnikov iz PFLJ je pa logično, saj so izpraševalci in pa tudi popravljalci pisnih izpitov pravniki iz PFLJ!

PFMB je kao boljša pri gospodarskih predmetih in mogoče mednarodnih, vsaj po tem kar se vidi v praksi, ampak tudi gospodarstvo je pri nas nikakvo, bivša prof. iz dotične fakultete (nina plavšak-tako mi gre na bruhanje, da ji niti velikih začetnic ne želim napisat v imenu) je napisala zakonska določila v OZ in ZDG, po katerih so si razna “velika” imena slovenskega gosodarstva dovolila izropati hlapčevski narod.

PFNG pa je kot nekakšen tečaj prava, kot nekakšen “law book club”, nihče, tudi študenti sami je nebi smeli jemati preveč resno, ker ni nobenega drilla, kaj šele kvalitete. Nekakšen izpolnjen sen dr. Jambreka, da bi imel svojo fakulteto. V prihodnje se tudi ne bo dalo izmeriti kvalitete pravnikov dotične fakultete, ker jih nihče ne bo želel zaposliti. Če bodo na sodišču dobili pripravništvo, zaradi visokega povprečja, katerega posledica je “težavnost” izpitov na fakulteti, pa jih bodo na PDI zajebali PFLJ pravniki, tako, da do opravljenga pdi sploh ne bodo prišli. V katerih koli drugih krogih, pa itak raje vzamejo diplomante PFLJ ali PFMB, pa že teh je preveč.

Kaksna je razlika med pravno fakulteto in MLC na Viču. Ali so na MLC tudi potem pravniki, poiztoveteni s pravno fakulteto? Nrkaj mi zu ne stima…MLC managment .a na koncu naziv diplomitani poslovni pravnik

Hvala, ce kdo ve kaj vec.

PF v Lj je najzahtevnejša, zato imaš slabše povprečje, a kasneje lažje opraviš pdi. Tudi delodajalci se tega zavedajo in raje zaposlijo diplomante PFLJ. Sama sem diplomirala kar nekaj let nazaj in sem imela kar nekaj sošolk/sošolcev, ki so pogrnili v 1.letniku ali celo splezali do drugega, pa potem ni in ni šlo, zato so se prestavili v MB in tam brez težav diplomirali z visokim povprečjem. Posledično so seveda prišli prej na vrsto za sodniško pripravništvo, ki je pogoj za opravljanje pdi-ja.

No, Evropska PF pa je še lažja od MB. Tam brez težav naredijo tudi tisti, ki sploh niso hodili na gimnazijo, ampak so komaj izdelali srednjo poklicno (poznam tudi takšne, ki so šli tja iz programa 3+2). Tako da te ne priporočam, če imaš ambicije za delo v pravosodju, za katero je obvezen pdi, pa tudi v gospodarstvu delodajalci niso preveč naklonjeni tej fakulteti. Jaz bi jo izbrala le, če bi že imela dogovorjeno službo, pa bo mi manjkala le še diploma kot nek birokratski dodatek za izpolnitev formalnih pogojev, sicer pa ne.

Kako lahko merite nekoga skozi pridobljeno izobrazbo in skozi to kar je v življenju dejansko dosegel?

Odgovor na objavo uporabnika
donporleone, 10.08.2021 ob 11:55

Kako lahko merite nekoga skozi pridobljeno izobrazbo in skozi to kar je v življenju dejansko dosegel?

Kako lahko merite nekoga skozi pridobljeno izobrazbo in NE skozi to kar je v življenju dejansko dosegel?

Napaka v besedilu.

New Report

Close