prazen akumulator pomoč LJ
da je samo za napolnit? koliko je star? če ima tam 5,6 let zna biti da je totalka crknu (kot naša vlada…) in ga ne boš napolnila, ampak bo potrebno kar po novega.
men se je to zgodilo cca 1 mesec nazaj, ko se zvečet želel zapreti šipe v avtu…. daljinc ni delal, lučke na armaturni so čudno svetle, kratke luči niso delale oz so ob občasno utripale….
sem šel po noevga, pa ni sm edeini
Radio verjetno ki se ne izklopi vedno sam, včasih se izklopi samo zaslon je potrebno pritisnit da se izklopi.
Akumulator je tolk prazen, da nima moči niti za smernike, niti daljinskega zaklepanja ne zazna, ko obrnem ključ se ne zgodi nič. Potisnit me ne more noben, saj dokler ni kontakta, je volan blokiran
no jaz mam tud kio, staro 6 let (5,5) in je avto mel iste simptone kot tvoj…. pa oni na pumpi mi je mel tud takšno izkušnjo, sam ni mel kie. vglavnem mene je rešla nova baterija
pa še neki…. a nimaš original radia? ali si ga mogoče kaj pokvarilada maš take probleme z njim?
Pa še neki…KIE IMAJO SISTEM PROTI IZPRAZNITIV BATERIJE…. torej, če pustiš luči, radio,.. celo noč na on, bi moglo biti drug dan še dovolj štroma v bateriji za zagon avta….
po moje je bateriaj fuč
Radio imam drug ja ker se je original pokvaril. Nikoli prej se mi pa res še ni zgodilo, da je avto 2 dni stal pri miru. V petek sem se pripeljala iz službe, parkirala avto, prej sem hotela v trgovino in avto mrtev. A morda veš kakšen akumulator je za Ceeda in kakšna je cena? Plača je šele čez 1 teden.
jedno pitanje… motor je 2.0 je bencin ali diesel?
Poglej, mislim da na bateriji mora pisati kolk je močna (zato tudi vprašanje zgoraj). tako potem kupiš. Jaz sem zase kupil eno Vartino, najcenejšo in me je prišla cca 70 €
mam pa 1.4 benciin
ŠE NEKI. natančni si oglej kako je batriruija v avtu, zaradi polov. Če kupiš baterijo, ki ima pola na nasptornih straneh, moraš baterijo obračat, ko jo daš notri. To je pomembno zaradi tega, ker so priklopni kabli nekoliko kratki. POglej si kako je notri baterija, kje je + in kje –
a imaš tud kako asistenco morda (jo skleneš pri zavarovanju)? če jo maš jih magari pokliči, pa prosi, če te do pupe potegnejo pa če ti pri menjavi baterije pomagajo
To ni samo izpraznjen akumulator, ampak mora bit v kratkem stiku kakšna celica v njem – torej popolnoma fuč.
Z akumulatorji je tako, da če ga pogosto pustiš da se močno izprazni mu s tem krepko skrajšaš življenje, ker se krivijo plošče v celicah. Ko se pa enkrat dotaknejo… je konec.
Treba je izmeriti porabo pri ugasnjenem motorju, ko ne sme biti skoraj nič. Normalno se akumulator ne sme izprazniti, tudi če avto stoji cel mesec.
Ni pa ti zato treba na servis, samo akumulator zamenjaj; Preberi z njega (ali avto navodil) kakšno moč rabiš (napisano je v Ah), in ali ima levi ali desni minus (kako mora biti obrnjen), zmeri koliko je lahko max velik in visok in šibaj v trgovino.
kie imajo 5 letno garancijo na avto…. zakaj ti radia niso zamenjali, saj je bil še pod garancijo?
kot ti je že napisal Rok-1, bateriaj je fuč. baterija zdrži max ene 6 let, potem krešne…..Imaš pa prav, da lučke ne posvetihi (amapk vsaj one kontaktne bi morale. pri meni so, edino ona za check engine je bla bolj bleda)
pa še to… ta original baterija je čist gladka. tanova tvoja ni nujno da bo taka. ko jo boš vtikala v tiso embalažo se zna zgooditi, da jo boš malo potrgala. jaz mojo sem,ker je Vartina baterija imela precej nekih ostrih robov n podobnega sranja.
ampak avto sedaj dela k urca. srečno s popravilom