Pražen krompir
V temi spodaj je Mariči omenjala pražen krompir. To mi delaj!!!
Zdaj pa mi povejte, kako ga pripravite. Ali najprej skuhate krompir, pa ga potem narežete na čebulo ali ga pražite na čebuli dokler ni mehak.
Ajde, kuharji, na plano! Jaz ga že tako dolgo nisem jedla, da imam računalnik čisto slinast. Najbrž mi ni treba omenjat, da bo danes na mojem jedilniku.
A ste kaj lačni?
o Lili .. čist nič lačna .. v bistvu ravnokar papcam .. za PC-om :))) kot ponavadi 🙂
Pražen rižek z bučkami, porom, zelčkom, koruzo, papriko, čilijem … hmmm .. njamsi .. ful dobro …
aja krompir :))) B. ni ravno krompirjevka .. praženega že nisem jedla … uh .. doooooooooooolgo časa :)) drugače ga jaz skuham .. pa čiiiiiiiiiiiiist na tenko narežem .. pa čebulco popražim na olivnem olju .. sam ne preveč .. ne maram zažgane čebule … posolim .. in .. to je to 🙂
oki .. ne preveč sanjat .. pa zadrževat lakoto :))) hitro neki pojest !!!! vsaj en sladoled :))))))
B.
No, jaz dam krompir kuhat v srajčki ( z olupkom ).
Pa ga potem še vročega olupim in narežem na tanke rezine pa ga butnem na prepraženo čebulo, in res, glej ga vraga, tudi jaz mu dodam malo rdeče paprike, včasih vegete, pa ga tako rada jem, da je veselje 🙂
Pa ga malo bolj pražim, da ima čisto nežno skorjico.
ja zajči .. mam 3 .. dva velika .. eno manjše .. niso še čist zrele .. sej veš .. gorenski oster zrak pa to :))) .. ti lahko kakšno košarico dostavim :))) lahko pa prideš kaj mimo :))) na primer .. ko se boš odpeljala na Stari vrh ;)))))
B. je čist resna kar se tiče češenj :)))))
jah .. banane pa hruške so mal preveč kašaste za tako vročino :))
B.
Še dobro, da ne maram ocvirkov, niti tiste bele masti. Nenenenenenene, to meni ne gre v slast. Najraje na olivnem olju. Njami.
No, na sladoled nisem šla, sem pa bila na eni dozi peklensko vroče sopare. Komaj čakam, da grem domov. Pražen krompir, njami :))))))
Čaki najprej glede košarice, jaz bi košaro :))))))))))))))
Lahko ti dam naslov, pa ulletiš sproti, ko boš šla v Ljubljano, samo me prej pokličeš, da pospravim hlev :)))
ker jaz ne vem, kdaj bom šla proti tvojemu koncu, lahko pa se tudi zmeniva, kakor ti je lažje in seveda, ko zadeve na drevesu dozorijo !
zajček je požrešen na prve češnje, ker pol jih ne upa več jest, ker so lahko notri invajdersi
si pa vedno dobrodošla pri meni s češnjam ali brez, hehe res..
No, zdaj pa še jaz z mojim krompirčkom, ker jaz pa sem
pravi pravcati volk na krompir in vse, kar je v zvezi s
krompirjem, je zame zakon!
Krompir skuham, kot zajček, v srajčki (ja, kdaj pa kdaj kakšna
stvar le mora biti tudi “oblečena”). Nato ga ocedim in čisto pohladim, kadar želim imeit lepe kolobarčke. Če pa želim bolj “pocastega”, ga pa ne hladim dolgo, le mrzlo vodo mu natočim in ga olupim. In ker smo pri nas zelo uslužni in gremo drug drugemu na roke, ga delam v dveh posodah: v eni je za moža, v drugi za ostalo sodrgo, heh! Za moža je na maslu, pravem čistem na naturale način v lesenih posodicah z rožico izdelanem kmečkem maslu in dobro zapečen, da rezine, tanke tanke rezine malo hrustljavo delujejo v ustih in ….. uff, poezija! V drugo posodo dam ali olje, ali malo domače zaseke in seveda na tanke rezine narezano čebulo, ki jo seveda malce popražim in nato dodam tenko narezan krompir, sol, in ……. uffff, rdečo papriko. Na koncu, ko je pražen krompir blizu “finiša”, dodam pol male šefljice prave domače juhe….. in druga poezija je tu, taka poezija, da se ti zarola, res zarola. In to so tisti užitki, ki jih potem nosim dan za dnem s seboj!
Veliko užitkov pri pripravi in še več pri uživanju teh rezultatov!