Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek pražen krompir

pražen krompir

Odgovor na objavo uporabnika
Blefnica, 10.12.2023 ob 20:13

Julij Cezar, 10.12.2023 ob 20:07

Znanost delate tepci ki dobro in preprostk jed zjebete….ena vliva not juho, drug zacimbe, eno teslo petrzilj, drugi cesen…..samo en recept je in en nacin….svinjska mast, čebula in krompir….to je vse….mast segrejes….dodas cebulo…jo preprazis in das not krompir, premesas, pokrijes in pustis stat….dokler ga ne uporabis…to je vse tepci

Ti tepec dodaj enkrat česen in boš videl kaj je dober krompir! Ne, boomer iz principa tega ne bo probal, njegova mati nikoli ni tak kuhala 😂 To se ne sme 😂

LEj debil….kot sem ti povedal…prazen krompir vsebuje tri sestavine….krompir, cebulo in svinjsko mast, cesen ne sodi not in to je vse…prazen krompir je perfektna jed, nasitna in kulinarnicni biser…tako kot je dunajsku zrezek iz teletine drobtin in jajce ter ocvrt v svinjski masti….ne v olju, ne z vegeto, ne z sezamom in definitivno ne z cesnom zdaj pa spizdi

Ti tepec dodaj enkrat česen in boš videl kaj je dober krompir!

Cesen v prahu, kot pises zgoraj? To zame sploh ni cesen. Niti kitajski. Jaz dodam cesen domacega z vrta. Njam.

hahaha,,, Vegeto v restan krompir tlačite?

Kaj pa ti tlačiš vse živo not? Česen, rožmarin, drobnjak, pehtran??

Svašta…..

Poskusi namesto tvoje Vegete. Odlicno je.

krompir240, 10.12.2023 ob 20:22

Ti tepec dodaj enkrat česen in boš videl kaj je dober krompir!

Cesen v prahu, kot pises zgoraj? To zame sploh ni cesen. Niti kitajski. Jaz dodam cesen domacega z vrta. Njam.

V prahu je dober ker se tino prilepi po krompirju in rjavo zapeče, svež je tudi ok, malo bolj intenziven okus doda.

Julij ti si pa malo razširi obzorja in vsaj probaj, lahko na skrivaj, ne rabim vedet 😂 Palačinke npr. imajo tudi osnovni recept, a je res tako hud zločin, če dodaš vanilijev sladkor in Radensko zraven za izboljšanje teksture in okusa? Je res tako hudo? Bogi, bogi…

Nihče še ni omenil prave ponve. Najboljša je litoželezna. Velika razlika od ostalih. Res.

Meni najboljši pražen krompir. Najprej skuhan v olupu. Hladnega se olupi in nareze na tanke rezine, ne sme biti mehak ali prekuhan. Na masti preprazena cebula in malo cesna, da zadisi, krompir se prazi, da malo porjavi, solim, malo popram in dodam sesekljan svež peteršilj. Vcasih dodam par zlic soka od pecenke.

Anonimno 7050, 10.12.2023 ob 20:33

Nihče še ni omenil prave ponve. Najboljša je litoželezna. Velika razlika od ostalih. Res.

Nihče ne omeni kar je najbolj pomembno.. a je renstan, ali je tenstan, ali le pražen? 😂 Sploh ne veste kaj je razlika, pa vsi pametni. Učite se od najboljših kot jaz, pa se ne boste blamirali 😉

Na zdej, pa sem lačna …

Naša stara mama je naredila najboljši restan krompir na šporegrtu na drva in v domači rangli. Okusno za znoret. Krompir pa seveda pobran z domače njive.

To so dialekti iz cele Slovenije (praženo, tenstano, restano,…).

nono329, 10.12.2023 ob 20:40

To so dialekti iz cele Slovenije (praženo, tenstano, restano,…).

Ja in ne. Poguglaj v nemščini pa ti bo bolj jasno 😉

. https://prazen.krompir.si/about/uradni-recept-pk/

restanKrpmpir, 10.12.2023 ob 20:37

Naša stara mama je naredila najboljši restan krompir na šporegrtu na drva in v domači rangli. Okusno za znoret. Krompir pa seveda pobran z domače njive.

DRzi…hrana pripravljena v šporhetu na drva in v stari litoželezni rajngli je najbokj okusna….in se to…krompir je tenstan….za gospodo pa prazen….kar je za normalne šmorn….je za gospodo carski praženec…

soft, 10.12.2023 ob 20:43

. https://prazen.krompir.si/about/uradni-recept-pk/

IN kje je tvoja župa?in ud trotla česen?pa petržilj?pa vegeta….zakaj popravljate idealne jedi z stvarmi ki ne sodijo not

Soft, nehaj komplicitat. Kaj mene briga guglanje v nemščini?

Tu vsi mislimo osnovno, samo vsak v svojem dialektu, zato je še toliko bolj zanimivo.

Julij Cezar, 10.12.2023 ob 20:47

IN kje je tvoja župa?in ud trotla česen?pa petržilj?pa vegeta….zakaj popravljate idealne jedi z stvarmi ki ne sodijo not

Pomembno :
– V uradni ponvi ne sme biti ne zažgane čebule in »bog-ne-daj« zažganega krompirja.
– Pomembno je, da vidimo krompir narezan na lističe in ne pire krompirju podobne jedi.
– Če je krompir presuh, ga je dopustno malce zaliti z jušno osnovo (govejo juho) ali našo kultno pijačo (Cvičkom).

A si ti čorav?

soft, 10.12.2023 ob 20:37

Nihče ne omeni kar je najbolj pomembno.. a je renstan, ali je tenstan, ali le pražen? 😂 Sploh ne veste kaj je razlika, pa vsi pametni. Učite se od najboljših kot jaz, pa se ne boste blamirali 😉

Na zdej, pa sem lačna …

Oh, ironija.

Restan krompir s Cvičkom??

Hahahahaha……………………………

🙂 🙂

Bom vam jaz naredil praženi krompir.

Veseli Janez

soft, 10.12.2023 ob 20:49

Pomembno :
– V uradni ponvi ne sme biti ne zažgane čebule in »bog-ne-daj« zažganega krompirja.
– Pomembno je, da vidimo krompir narezan na lističe in ne pire krompirju podobne jedi.
– Če je krompir presuh, ga je dopustno malce zaliti z jušno osnovo (govejo juho) ali našo kultno pijačo (Cvičkom).

A si ti čorav?

SEm ja…ti pa se bolj…sem ti ze gor napisal da se krompir pokrije in pzsti stat…tako se nabira kondenzat v piskru…in se to…krompir se olupi in se nic ne reze ampak das celega v pisker in pokrijes s pokrovavko ter ga se prazis par min natio.pa ga zdruckas z šeflo, kuhlo al z vilico…premesas in odstavis z ognja in pustis pokrito to je vse tetba….jebsla te juha in celi cvicek terba zabita….in se to…prebral sem samo sestavine na zacetku…ce bi videl idiotsrijo z juho in cvickom bi te v rit sunil

krompir240, 10.12.2023 ob 20:25

Poskusi namesto tvoje Vegete. Odlicno je.

….hej..jaz sem napisala vegetto…kaj zdaj kricis tle..si ze slisala za ono doma narejeno iz svezih sestavin?… ne…sem vedela

Anonimno 8538, 10.12.2023 ob 19:33

ahhaa, 10.12.2023 ob 19:05

Tudi meni je čudno, kakšna jušna osnova se rabi za restan krompir??

Krompir zalijes z zajemalko goveje juhe, da ni prevec suh.

Tako je, to je najboljši restan krompir.

…obstaja.    različni okoliši imajo svoj način priprave 😉

Moja nona po očetovi strani ( primorska)-

ga je skuhala, olupila še vročega, zrezala tudi na debelejše kose, popražila čebulo in celo občasno  na čebuli  majhne koščke pancete, ali obrezke od pršuta, katero je zalila z pol zajemalke juhe.

Po mamini strani – stara mati ga je delala na masti, z veliko čebule katero je popražila da je zakaramelizirala- rjavkasto- potegnila na sladko( kot je nekdo omenil)

Moja tašča je iz poljanske doline    skuha krompir in ga pusti da se ohladi. ( ga skuha tudi že večer prej in da v hladilnik čez noč)  prepraži  čebulo / sesekljano na olju in drobnih ocvirkih, tem doda še lisičke. In potem  res tanko skoraj na lističe zrezan krompir- katerega pusti odstat pokritega .

Moja mami ga nikoli ni delala z čebulo ker sta se brata zmrdovala nad njo. Ga je delala na zaseki.

Jaz ga delam kot tašča, skuham v naprej da se lahko tanko nareže.  Delno na olju in mini ocvirki + čebula.

Če mi pa uspe nabrat lisičke ga pa tudi z lisičkami samo v tem primeru ga potem ne delam z ocvirki.

100- ljudi   – 100 okusov…sploh praženega krompirja  .  🙂😉…

Absolutno je!!

Rok666, 12.12.2023 ob 19:20

Absolutno je!!

REstan krompir se dela le na en nacin….kropir, svinjska mast, cebula in sol……vse ostalo so vase debilne variacije…ki nimajo veze z restanim krompirjem…..tako kot je potica samo z orehi…itd

New Report

Close