Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Prazna stanovanja

Prazna stanovanja

Jaz imam dva avtomobila ki stojita na dvorišču.

Odgovor na objavo uporabnika
Včasih ni možno, 01.04.2025 ob 18:29

Marsikdaj je obnova ne samo nujna, temveč brez obnove stanovanje ni primerno za oddajo. Napade črna plasen, koga boš dal noter? Da te kdo toži za kronično obolenje? Ali pa etažne stare kurilne naprave? Za zamenjat celi raufnk, za zamenjat peč? Ne moreš ogrevat na elektriko, ker je instalacija vprašljiva.. prodat ne moreš, ker še nisi lastnik 15 let in ti davek preveč pobere. Ali pa imaš kupljeno tako stanovanje za otroke. Ti jim boš dal stene, oni pa, ko bodo v službi, investirajo v prenovo. Pa tudi če ni nič od tega. Po novem, ko pozivajo že vsepovsod za neplačevanje najemnine… Tebi bo država obesila davek na oddajo, ker ti bo nekdo porabljal elektriko, po možnosti niti ne plačeval, za furs bo pa to dokaz o oddaji za najemnino… Kdo se bo tega šel, država pa za pobrane davke ne nudi najemodajalcem nobenih pravic. Ja sori, davek, pa če bi bil tahudi, pride cenejše. Pa ne bo tahudi, ker je ogromno prikoritnikov vlagateljev v nepremičnine. Kdo bo pa pljunil v svoj krožnik!? Menim, da trenutno je boljša izbira imeti prazno in neobnovljeno, nebivalno.

Točno tako. Podedovala sem staro hišo, ki je bila obnovljena leta 1980. Vodne instalacije fuč, kanalizacija fuč, elektrini kabli neprimerni za steklokeramično ploščo in še bi lahko naštevala. Za najem v starem stanju sem imela kar nekaj povpraševanj a to ne gre tako. Ne morem dat v tako hišo najemnika, da mu v par mesecih spušča kanalizacija. Kam naj ga izselim, da zadevo popravim ? Tako smo se lotili konkretne prenove in v hišo vložili 30.000 €. Razen sten je skoraj vse novo. Imela sem srečo z najemniki in zdaj smo vsi zadovoljni.

Anonimno248, 01.04.2025 ob 18:53

Jaz imam dva avtomobila ki stojita na dvorišču.

JAz imam pa 2 uri, ki jih ne nosim in nekaj kosov nakita. Tudi ne nosim.

Kaj sedaj?

Hmmm792, 01.04.2025 ob 18:35

Se pravi sedaj ogromno ljudi biva v stanovanjih zastonj? Se pravi ni člena v zakonu, kjer piše, če ne plačuje najemnine, ga lahko vržeš ven?

Se pravi nimate najemne pogodbe, pribeležene pri fursu in ko bo račun za elektriko, bo furs avtomatsko štel za pobiranje najemnin na črno?

Pozabi na ta člen. Yak člen se z visokimi stroški valja dve ali več let po sodišču. Neplačevanje ti ne da prav nobene pravice, da sam izvedeš deložacijo! Torej, poleg tega, da si ob najemnino, si tudi ob stroške za elektriko, ki je prav tako ne smeš odklopit, ker te bodo tožili in bo treba priklopit nazaj, ne plačujejo tudi ne hišnih stroškov in na koncu boš še ob vse stroške tožbe. Kaj pa lahko vzameš nekemu sp na minimalnih prispevkih?! Srečen si lahko, če ni stanovanje razsuto! A misliš, da ti država odšteje od skode?! Ne, za to so druge inštitucije, prijavi, toži, in plačaj, da dobiš svoje nazaj!

Ni tega člena, 01.04.2025 ob 20:12

Pozabi na ta člen. Yak člen se z visokimi stroški valja dve ali več let po sodišču. Neplačevanje ti ne da prav nobene pravice, da sam izvedeš deložacijo! Torej, poleg tega, da si ob najemnino, si tudi ob stroške za elektriko, ki je prav tako ne smeš odklopit, ker te bodo tožili in bo treba priklopit nazaj, ne plačujejo tudi ne hišnih stroškov in na koncu boš še ob vse stroške tožbe. Kaj pa lahko vzameš nekemu sp na minimalnih prispevkih?! Srečen si lahko, če ni stanovanje razsuto! A misliš, da ti država odšteje od skode?! Ne, za to so druge inštitucije, prijavi, toži, in plačaj, da dobiš svoje nazaj!

Tukaj sem jaz trenutno. Nikoli vec ne oddajam stanovanja v LJ. Naj drzava poskrbi za ljudi z mindsetom looserjev. Ali pa njihovi starsi.

BTDT nepr., 01.04.2025 ob 15:56

pajo42, 01.04.2025 ob 07:57

Bi jaz vam dal prazna stanovanja, majku vam. Ja, kaj jih pa imate? Jih pa prodajte !! Al prodaj ali oddajaj al pa ultra davek. Marie Antoinette, če nimate za kruh pa jejte potico al kaj??

Tudi nadzor nad najemniškim trgom. Nema tegale en znesek na pogodbi a polovico več na roke. Kultura slovenska. Bruh. V kolikor si pošten in je vse v redu tud olajšavo. Recimo na letni ravni davek ena najemnina, na dve leti pol najemnine in tako dalje.

Spet, urejeno plačevanje s strani najemnika, če ne plačuje, ven. Ali pa država prevzame dolgove in se oni potem dogovarjajo.

Tolk je keša da se vnaprej kupuje stanovanja, ne da bi jih kdo videl fizično, pogledal materiale in tako dalje, tolk je kapitala. Da ne bo nekoč delavstvo popizdilo, uvedlo socializem in vam nacionaliziralo vse skupaj, če ga bo višji razred dost sral.

@pajo42

Socializem in nacionalizacijo bi imel? Ja lepo, no… :))))))))))))

V takem primeru, kapital odide in ponovi se saferjot oz. venezuleski scenarij – postopna degradacija družbe, rastoča revščina, nezmožnost zagotavljanja osnovnih dobrin s strani države, ki jo upravljajo politične klike zlizane s kriminalci.

Rešitev je povsem drugačna, kot si jo predstavljaš. V Belgiji npr. je stanodajalec kar dobro zaščiten, oddaja se praktično vse, kar je prazno. Pri nas pa fašeš nepoštenega najemnika, ki ti uniči stanovanje, noče ven, ko se izteče pogodba… Kdo se bo s tem ukvarjal?!?! Nima smisla. Kupiš stanovanje, ga zakleneš in počakaš, da cena zraste, prodaš, plačaš davke in greš tako naprej. Jasno s tem prispevaš k dvigu cen in najemnin.

Skratka, kar ste volili, to pa imate.

Potem pa prodaj in se ukvarjaj s kakim bolj donosnim poslom. Pač ekonomski analfabetizem navadnega janšista, proti katerim je še Kordiš profesor ekonomije. Še dobro da ni kripto slovenska zadeva, saj bi še tožili random twitteraša, ko zaradi njega pade vrednost nekega kripto kovanca 😂 Kot je bil recimo primer v zadevi frank.

Na živce mi gre, ko se svobodnjaki in levičarji vtikajo v to, kaj mi lastniki počnemo s svojimi stanovanji. Najprej naj poštimajo fond državnih stanovanj – cel kup jih propada!

Zakaj bi meni kdorkoli ukazoval kaj naj delam s svojo lasnino? Če je hiša ali stanovanja leta prazna, to ni vaš problem. Je moj. Če sploh. Seveda se nepremičnine kupujejo za investicijo! Si se včeraj rodil da ne veš kaj je investiranje? Zakaj pa vaši starši nimajo stanovanj za oddajati?

Nič ne bo s praznimi stanovanji za brezplačno bivanje. Bo treba delat, varčevat, postavit prioritete in vzet kredit za 20 let. Aha ne bi se zavezali plačevanju kredita 20 let? Ja nič, potem pa v najem ali pa pod most, pod smreko…

Kup državnih stanovanj propada? Kje pa so? So na voljo za najem? Verjetno ne. Jaz bi takoj vzela enega. Aja, ne, je za mlade zdravnike.

Torej imajo kup praznih državnih stanovanj, ki so jih šteli v teh 11.000 in jih nočejo dati v najem. Umetno ustvarjanje pomanjkanja. V bistvu sam sebi rihtajo.

Kdo pri zdravi pameti bo sprejel zakon, da se lahko preverja števce v stanovanjih?!!!

Veste kaj to pomeni za naprej? Da nam bodo preverjali VSE!

Še pred ženo zaklepate telefone, pa se tu usajate za preverjanje podatkov pri tujih ljudeh na tujih nepremičninah!

Tako je. Dokler zakonodaja na tem področju ne bo urejena, se ne bo veliko spremenilo. Ljudje večinoma oddajajo na črno, zato niti slučajno ni toliko praznih stanovanj kot poročajo. Povišane davke bodo plačali najemniki in zadeva ostane takšna kot je. Nekateri bodo stanovanja prepisali na otroke, drugi pa plačali več in mirno spali.

New Report

Close