Praznovanje rojstnega dne
Pozdravljeni vsi!
Veliko dobrih idej se najde na teh straneh, zato se obračam na vse vas, da mi pomagate z nasveti in idejami, kako naj organiziram praznovanje drugega rojstnega dne naše drugorojenke za žlahto! Povabila bi jih domov, ker prostor ni problem, kako je pa s časom, pa itak same(-I) veste…
Bo nekako približno 12 ljudi, 8 odraslih, 4 otroci. Kaj predlagate da pripravim za pogostitev, poleg klasične rojstnodnevne torte?
Vsakršne dobronamerne informacije in nasveti so dobrodošli!
Hvala!
PN
Ni smo rd praznovali doma – 10 odraslih 3 otroci. Naredila sva narezke in nekaj namazov, pa zelenjava. Potem pa pecivo in sadje in seveda torta – doma narejeno nogometno igrišče ( je bil ati full ponosen, ker je tolk dober ratala ).Ja in seveda pijača pa dobra volja. Je bilo kar vredu in mislim da bomo letos naredili isto. Svakinja pa nas povabi kar na kosilo in torto, ampak meni se ne ljubi kuhati za toliko ljudi in še manj potem pospravljati vso posodo. Najbolj všeč mi je pa če lahko naredimo piknik kje zunaj in žar itd., vendar pa naš pikec praznuje januarja in to ni izvedljivo.
LP
Živjo!
Jaz naredim prigrizek – vsako leto kaj dodam ali ponovim, velik receptov sem pobrala iz kulinaričnega foruma. Naredim kakšne namaze, francosko solato, pečene štručke s sirom in šunko, mousse, lososovo rulado…….skratka, nekaj toplega+ nekaj mrzlih zadev, ki ostanejo potem na mizi.
Spečem seveda tudi torto, če je veliko ljudi, še kakšno pito, piškote, ker je pri nas navada, da vsak potem nekaj tega domov nese.
Moj nasvet – naredi nekaj, kar ti bo šlo in te ne preveč znerviralo. Ne vem kakšna kuharica si in če ti zadeve ne ležijo, naredi kanapejčke ali klasičen narezek ali dva namaza (recimo tunin) plus dober kruh, pa zdravo. To jaz jem pri svakinji že deset let, vsako leto, pa kaj, ni bistvo v hrani, ampak v razpoloženju :-))
za naše otroke je pizza zakon. Ali pa popečeni kruhki s kečapom, šunko in sirom.
za odrasle pa naredim kakšen narezek in poleg en kup tatarskega bifteka-kar kupljenega, nekaj zelenjave, vloženih gobic, pa je. Vsi smo zadovoljni (upam, no 😉
lahko se odločiš in narediš vse sama, če imaš voljo in čas, lahko pa zelo poenostaviš, pizze naročiš, narezek daš naredit v trgovini, tudi biftek kupiš….
in seveda obvezno torta!!!
lepo praznujte, LP
Francoske štruce narežeš, jih namažeš z namazom: (naribana šunka, nariban sir in kisla smetana – vse skupaj zmešaš, da pride lepo mazava, ne preretka masa!) in daš v pečico popečt. Njamsi! To imajo vsi radi. Vsaj pri nas vsi obiski! Narediš več mase, če ostane imaš še za drug dan za večerjo v hladilniku!
Lepo praznujte
Dammy