Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Preberi in se drži tega !!!!!!!!!

Preberi in se drži tega !!!!!!!!!

1.) SEZNAM PODJETIJ, KI TESTIRAJO NA ŽIVALIH
TOREJ SEZNAM TISTIH, KI JIH MORAMO PRI NAKUPIH IGNORIRATI !!!!!

Sem sodijo izdelki kot so

Clairol, Max Factor, Pantene, Old Spice, Oil of Olaz, Head&Shoulders , Sally Hansen, Ariel, Always, Pampers, Ponds, Fenjal, Aquafresh Vaseline , Colgate ( se pa zelo trudijo za odpravo testiranja na živalih in uporabo alternativnih metod), Palmolive.
Coty: Adidas, Davidoff, Joop!, Lancaster, Jil Sander, Johnson&Johnson: Penaten, Clean&Clear, Bebe, Carefree, Piz Buin. L’oreal: Biotherm, Garnier, Armani, Helena Rubinstein, Lancome, Vichy , Coppertone, Dr. Scholl’s .
Unilever: Dove, Rexona, Axe, Impulse, Organics, Lux, Signal, Cerruti, Calvin Klein, Valentino, Cutex, Elizabeth Arden, Rimmel, Timotei, Persil, Mentadent Playtex: Banana Boat, Veet . Henkel&Schwarzkopf: Poly, Taft, Gliss Kur, Schauma, Fa, Aok, Diadermine, Vademecum, Fiorucci. Neznano (niti Peta nima natančnih podatkov): Nina Ricci, L’occitane, Dior

2.) SEZNAM PODJETIJ, KI NE TESTIRAJO NA ŽIVALIH – KUPUJMO LE NJIHOVE IZDELKE!!!
Alverde, Alterra, Almay, Amway, Avon (prvi, ki je skupaj z Revlonom že daljnega leta 1989 prenehal z vsemi poskusi na živalih!), Annemarie Borlind, Chanel, Clarins, Clinique, Collistar, Darphin, Decleor, Dermalogica, Dr. Hauschka, Estee Lauder, Fruit of the Earth, Guhl, Joico, Montagne Jeunesse, Matis, Maybelline, Murad, Neutrogena, Oriflame, Orlane, Revlon, Shiseido, St. Ives, Weleda, Wella, Yves Rocher, Beiersdorf: Juvena, Atrix, Nivea, Labello La Prairie, Eucerin, 8×4.

Moratorij na testiranje na živalih: Braun, Gillette.

HVALA SAŠI LENDERO ZA VSO NJENO SKRB MALIM ŽIVALIM !!!!!

Svetujem , da si enostavno prepišete firme od katerih ličila se sme kupovati na en listič in v denarnico.

zajček je presunjen , da se še vedno to dogaja in ima strašno rad živali.

huala vsem

***** no!!!

opsss ….kaj naj napišem na tole…….bemu sveca!

če grem po seznamu le nakaj kozmetike poznam od tistih naštetih spodaj…za zgoraj pa nimam besed….

Dobro jutro !
Zajček!!!

Žalosno, zelo žalostno je vse skupaj, ja. Človek bi najraje kar ničesar ne kupil, kar brez vsega bil, če pomisli na to,a menim, da kar zamižimo in raje ne razmišljamo, ne vidimo, čim manj vemo o teh zadevah.
Človek je res čisto porušil zakon naravnega izbora v naravi.

Hvala zajček, bom malo izbirala firme, pa četudi me kakega jurja to košta!

Zajček !!!

Konc 80 si se presnet namatral da si dobil kaj od
Welede in podobnih firm. Pa še vsi so te
mel za E.T-ja ko si prjavil da hočeš to, pa to,
brez tega in tega.

Shakespeare bi djal: mnogo hrupa za nič –
dons je vse potrošna roba.

Ma nej škrata strah sam teh poskusov,
tudi mi smo hočeš/nočeš “poskusni zajčki”

eno metaforično vprašanje vsakdanje rabe:
kolk ljudi uporablja neodišavljen nepufarban
wc papir?

Mislim, ej, tu mač, res tu mač. Vredno razmisleka in premisleka.
Thanks, zeko! Aja, in pa dobro jutro tebi in vsem ostalim.

Mariči --------------------------------------------------------------- Danes sem kradla čas. Ne počutim se krive. Srečna sem, ker to še znam. (po R.Kerševanu)

Ja, jest, ko mi unga zmanjka. Ampak, a veš, je uni tak trd, je v tem problem, a veš! Jest sm pa občutljiva v zadnji del. Sicer malo za šalo in malo tudi zares. Bom pa res upoštevala zajčkov nasvet in pri izbiri kremic in podobnega malo pomislila na to, kaj si dajem gor na fris!

Mariči --------------------------------------------------------------- Danes sem kradla čas. Ne počutim se krive. Srečna sem, ker to še znam. (po R.Kerševanu)

Sicer pa moram dopisati le še to, da mi je spodnja “paleta” že sedaj veliko bolj poznana in domača, ne da bi poznala vso to zgodbo, saj v zgornji paleti najdeš razrede, ki so za naše denarnice malo pretežke, za prestižno razlago, kaj jaz uporabljam mi pa itak nikoli ni bilo. Nisem ena tistih, ki bi rade dejale zase: “Ja, jaz pa vedno uporabljam le Diorja, pa Cerrutija, pa Kalvina Kleina….”

zelo preprosto živim in ne rabim svetovnih znamk za dvigovanje pomembnosti.res ne

******************* MALI OGLAS: Pod "ugodno" dam v najem škaf od zelja. Zlasti se obnese za namakanje moških nog s št. stopal 44. :-) Šifra: kg češenj in porcija sladoleda

Tudi jaz, verjemi, Stephi, ne potrebujem tega. To je breme, ki si ga človek naloži in ga nikoli več ne more odložiti, če ne pride vmes nekaj hujšega. Meni je vedno odgovarjala čisto navadna naravna kremica, ali je pisalo na njej Nivea, ali Solea, vendar bom zdaj imela v mislih samo to, da ni ….. to, kar piše zajček. A veš, Stephi, pa še nuca mi vse, kar je naravno !!!!

še nekaj jih je: Domel, Iskra itd :))))))

živjo zajček!!!! JTLC!!!!

maš prau…meni tudi nuca res vse, kar je zelo naravno, spontano, pa da “pride” samo od sebe, po naravni poti:-))))))
pa še fajn je na koncu tega naravnega :-))

******************* MALI OGLAS: Pod "ugodno" dam v najem škaf od zelja. Zlasti se obnese za namakanje moških nog s št. stopal 44. :-) Šifra: kg češenj in porcija sladoleda

Hi, hi, hi, ej, Stephi, ti ga pa pihneš ! Naravno ja, čisto in samo .. naravno! Ne more biti slabo, kar narava da!

a se spomniš, kako je včasaih v pravljicah pisalo? So šle grduhe se kopat v bistro strudenčnico—ven pa so pridrobecljale lepotice!
Ampak..to danes ne velja več.

sem se v bistro studenčnico (kao) že ene trikrat vrgla, pa vsakič prilezla ven večji zmaj:-)

hja!

ko gre člouk borovnice nabirat, gobe nabirat, kar tako malo po gmajni…..?

dargač pa ne vem, škratek, ne vem kako diši….tist link, hahahahaha,kaj?!

zajči … škoda je samo, ker so firme z druzga seznama večino čist medijsko nerazpoznavne … folk pa hoče sej veš … tist kar je na TV reklama je zih kul :))

drugač pa Rio mare tud lovijo tune z unimi mrežami ki ulovi zraven tun še delfine … pa za Ikeo, NIke … tud večino robe delajo na vzhodu .. za par kovancev … sam ljudje so srečni … dobijo vsaj teh par kovancev :)) … svet se vrti baje v levo :))

ja sej drugač se itak strinjam 🙂

B.

Viš Barbi , to za tunolov sem brala menda mesec nazaj in presekala s tem . Vem in zavedam se , da se popolnoma ne morem izognit vsemu , kar je povezano z trpljenjem živali in sploh meni ljubih delfinčkov , ma meni je kar za umret.
Dejansko sem naredila nekaj najslabšega kar sem lahko. Zaradi trpljenja ki ga občutim ko vidim trpeče živali , ne gledam niti enega filma ali dokumentarca , v katerem je žival. Beg je to !

Sem pa brala tudi kako delajo otroci tudi po dvanajst ur in več , nene to sem gledala dokumentarec na slo 1 , že mali otroci in to trdo delo , mislim celo da je bilo nekaj v zvezi z vlivanjem železa . Obup in strahota. Sprašujem se , ali bi bilo kaj bolje ko bi razni magnati kot so Ted Turner , pa Oprah itd..itd…igralci pa lastniki erotičnih časopisov in še bi se našlo , del denarja namenili za omilitev bede v nekaterih državah. S tem da recimo afganistancem se dvigne pritisk , če bi jim samo omenil kako lahko tisto malo polj ki jih imajo in jih obdelujejo ročno , no da bi to delala mehanizacija. Njihova glavna hrana je riž , kruh in čaj , vsak…vsak dan. Oni ne jedo ,da bi uživali v hrani , jedo ker so lačni in ne sprejmejo ponujene roke pomoči. Nek nemški novinar je v svet poslal novico po pomoči , odziv je bil a oni so se čudili , ne manjka nam nič so dejali.

A žival ? Žival si ne more pomagat. Sploh ne kadar jo zgrabijo , stlačijo v kletke in jih brezobzirno mučijo. Kako žalostne so njihove očke , kako hlastajo po pomoči ki je ni…

In razumem.. en zajček ne bo spremenil tega , niti trideset zajčkov ne , niti moji ljubi gmajnarji ( za katere dam tačko v ogenj da mislijo enako kot jaz ) ne in svet ostaja tak kot je…… krut do živali ( z izjemami seveda )

hehe Jani :))))))
cmoočka na nosek nagajiv.

New Report

Close