preboleli in brez testa
Sredi decembra sem zbolela, šla sem na test in sem bila COVID+.
Zbolel je tudi mož, sin in hči, ki sta najstnika.
Mož se je želel testirati, enako sin in hči, a jim je dr. naročil, naj se ne testirajo, ker se itak šteje, da imajo korono in da je dovolj, če je 1 družinski član +.
Sedaj pa je težava, ker oni trije ne dobijo potrdil, da so covid preboleli.
Kako zdaj s tem?
Če bi takrat vedeli, bi šli kar samoplačniško na test. Mož se mora sedaj testirati vsak teden zaradi dela, ki ga opravlja, hči dela preko študenta in se tudi mora vsak teden testirati.
Pozitivni izvid na protitelesa menda ne pomeni nič.
Zakaj takrat niso testirali bolnih, sedaj pa zahtevajo + teste??
Situacija v zvezi s to boleznijo, s katero se ukvarjamo šele eno leto, se neprestano spreminja tako, da se 4 mesece nazaj ni moglo predvidevati, kakšne zahteve bodo zdaj. Tudi vaš Covid+ test velja kot dokazilo o preboleli bolezni le 6 mesecev od pojava prvih simptomov. Taka je trenutna “politika” npr. pri prehajanju meje s Hrvaško.
Kakšne zahteve? Če si prebolel, si prebolel, ne glede na zahteve. Odgovor nad mano pove vse.
Kakšne zahteve? Če si prebolel, si prebolel, ne glede na zahteve. Odgovor nad mano pove vse.
[/quote]
Preboleli očitno smo. A takrat sem bila na testu samo jaz. Ko so imeli drugi člani družine, se niso testirali. Zdravnik je rekel, da ni nobene potrebe, ker sem jaz + in če so drugi zboleli imsjo tudi korono.
A sedaj potrebujejo za potrdilo, da so prebolrli, + izvid. Tega pa nimajo.
In zato je treba vsak tedwn na tedt, lahko pa bi bili 6 mesecev
brez tedenskega testiranja!