Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Prebran SMS

Prebran SMS

Kako nastaviti na mobitelu, da vidiš, ko prejemnik prebere sporočilo? Imam pa Samsung Galaxy Grand.

To še mene zanima za s4. Je pa za mms tako da, pošiljatelj določi, če pošlje prejemniku poročilo o prebrani/pogledani priponki.Lahko mu rečeš ne pošlji inn prejemnik ne dobi v tem primeru povratnice o branju. Me pa zanima če je za sms enako kot za mms…

Med nastavitvami sms sporočil poščita opcijo Poročilo o dostavi in to omogočita. Ima vsak telefon. S tem dobite podatek, da je operater sms sporočilo dostavil na telefon kar pa ne pomeni, da ga je tisti tudi prebral. Če nima telefona pri sebi ga lahko prebere čez uro, pet, čez en teden ali nikoli. Ga pa ima na telefonu oz.kartici.

porocila o branju so zoprna.

¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨ ·uʍop əpısdn əɥʇ Obožujem rdečo zvezdo, pijem Heineken. Iä! Iä! Cthulhu fhtagn! Gosturnca u solat še ni konc sveta.

No, tudi sama sem se kar precej časa ukvarjala z iskanjem nastavitve povratnic. In kdor išče, ta najde. Ker nisem nikjer med forumi našla odgovora, ga posredujem. Torej, kako do povratnice na Samsungu Galaxy S4 (napisano po korakih, da ne bo zmede ;-): tapni na sporočanje –> tapni levo tipko poleg tipke do osnovnega menija –> nastavitve –> besedilna sporočila (oziroma multimedijska sporočila) –> prva alinea so povratnice in obkljukaj. Simple kot pasulj 😉

Prosim, če mi lahko kdo pove, ali res lahko nekdo vidi, če sem prebrala sporočilo sms. Ali si lahko kako nastavim, da tega ne more videt? Kot pri viber-ju? Ali pa lahko samo vidi, da je sms dostavljen, ne pa tudi, če sem ga odprla in prebrala?

Hvala!

ne morš. se vidi ko je bil sms prebran. napiše prebrano.

Ja, a ni pol tko kot pravi tale?? Da je samo poročilo o dostavi?

Je razlika med navadnim SMS sporočilom (gre čez mobilni promet, 1 SMS = 160 znakov, če uporabiš šumnike ali posebne znake, se št 160 zmanjša na skoraj polovico, se zaračuna po kom ko prekoračiš št znakov) in sporočilom preko npr Viber (podatkovni promet, obračun po kb). Na telefonih sta tudi drugače obarvana (na iOS je navadno sporočilo zelene barve), tako da veš kdaj pošlješ navadni sms in kdaj podatkovnega.

Pri navadnem SMS sporočilu vidiš samo dostavo, ali je bil prebran ali ne, se ne vidi. Tudi Telekom ima napisano na svoji strani. Se pravi: povratno sporočilo o dostavi/ne dostavi dobiš, če je sporočilo prebrano pa ne veš.

Spet drugo so sporočila – podatkovna preko Viber podobnim programom, tu prejemnik sam določi ali bo dovolil pošiljatelju, da vidi ali je prebral njegovo sporočilo ali ne.

New Report

Close