Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek prebranac – kaj zraven?

prebranac – kaj zraven?

imate kot glavno jed in še nekaj zraven – kaj?
jeste poleg glavne jedi – katere?

sem ga kupila od Ete, pa da probamo:)

Kotlete

čevapi

Kakšen je? Nikoli še nisem kuhala iz konzerve.Se zelo čutijo,predvsem vohajo, konzervansi? Vsa ta hrana:razni golaži,vampi, imajo enak vonj.

Men je ta od Ete ful dober; zraven pa naredim pleskavice (včasih kupim tudi že tiste narejene; je potem kosilo tik tau gotovo)…

na pločevinki piše:
brez barvil,
brez konzervansov,
primerno za vegetarjance,
brez gensko spremenjenih sestavin

sterilizirano

Sestavine
beli fižol, voda, čebula, rastlinsko olje, začimbe (zelena, ojačevalca arome: Na-glutaminat in ribonukleotid, pšenična moka, posneto mleko v prahu)
(tele sestavine sem kopirala iz njihove strani, na pločevinki pa ni navedene ribonukleotid)

Nima konzervanskov, ima pa aditive. Samo je postalo moderno na piksne pisat, da je stvar brez konzervanskov :-p

Moderno je napisat, da je stvar brez konzervansov. Če bi bila, bi bil rok trajanja 1 teden (razen pri ribah), tako pa je tudi leto ali več. Kako potem brez konzervansov? Lepo vas prosim. Pa vsa barvila.

Saj bi sem in tja pripravila kaj takega (zamižala pred konzervansi), a kaj ko tako nagravžno smrdi in okus je tudi pri vseh tak “plastičen”,enak. Enkrat sem delala neko tako reč, par kapljic mi je padlo na prt.Z nobeno stvarjo ni šlo ven.Verjetno so barvila zelo močna.

pleskavice s kajmakom

Hudiča! Le kaj dajem v spanju v svoje marmelade, da zdržijo dve leti, če je kozarec zaprt?

Prebranac je predvsem bistveno ceneje, če ga narediš doma, ni pa neka velika umetnost. Za ceno 1 konzerve nahraniš z domačim vsaj 10 ljudi. Res pa, da če se danes spomniš, ga lahko ješ šele jutri. Drugače pa zraven čisto zadošča kos kruha.

Nam najbolj paše zraven kruh in urnebes (na kose narezana mlada čebula, prelita z mešanico skute in kisle smetane).

Če imam varianto peči na vrtu na žaru, potem pljeskavica, sicer pa včasih samo kruh in pečena okisana paprika.

Ga kar voham ! Moram ga en dan narediti. Zraven? Kaj vem, mogoče kotleti, mogoče kakšna pečenka. Tudi mi ga včasih zmažemo kar s kruhom.

A za pasterizacijo in sterilizacijo pa še nisi slišala?

Večina konzervirane hrane je brez konzervansov, saj postopek njene priprave poteka v strogo kontrolirani, sterilni atmosferi.

Več konzervansov je v pripravljenih zadevah, ki se prodajajo sveže (oz. v hladilnikih).

Sicer ne vem kakšen je ta prebranec, ali je kot pasulj ali samo fižol kuhan v konzervi. Jaz kuham pasulj sama, zraven za moža kos prekajenega ali klobaso, meni pa najbolj pašejo zraven palačinke ali štrudelj.

Prekajeno,kuhano kračo.

… potem pa jabolčni štrudl z jabolki :)))

Zraven gre najboljše sveža paprika in lepinja.

New Report

Close