prečiščevalna dieta

Pomlad se je začela, človek bi moral biti poln energije, jaz se pa komajda premikam. Kar je najbolje, v službi je panika popustila, imam kar veliko prostega časa, lahko se naspim, meni pa se nič ne ljubi oz se zelo hitro utrudim in postanem zaspana. Poskušam biti čimveč zunaj, kolesarim, tekam, ampak sem potem kot da bi me kdo pretepel. Torej, glede na to, da je pravilna prehrana zelo pomembna, me zanima, če veste za kakšno dobro prečiščevalno dieto, da si očistim organizem. Čaji mi ne gredo preveč, ampak se bom potrudila, ker tako res ne bo šlo več.

Za čiščenje bo najprimernejši post, vendar se ga je treba lotit premišljeno in pametno. Enak učinek pa dosežeš s presnim prehranjevanjem: sadje, zelenjava, oreški, dlje časa ali vsaj posamezne dneve. Sadje ti poleg vitaminov in energije še “poriba” črevesje in pospeši prebavo. Morda si utrujena zaradi neredne prebave (zastajanje strupov)
Pa lep pozdrav!
Miranda

Post pa pri meni ne pride v poštev, ker imam problem z vzdrževanjem ravni sladkorja v krvi. Že če pol dneva ne jem, se mi začne vrteti in šumeti v glavi. Tako da jem večkrat po malo. Sladke zadeve pa so pri meni v zelo majhnih količinah in redko, ker mi naredi še večjo zbrko (ko hitri učinek sladkorja popusti, je še slabše). Bom raje probala imeti sadno-zelenjavne dneve, pa kakšen čaj si bom skuhala…