Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Pred časom sem pisala o težavah z želodcem

Pred časom sem pisala o težavah z želodcem

Takrat ste mi lepo svetovali, borim se namreč tudi z anksioznostjo in me je vsega strah. Gastroskopija ni pokazala nič posebnega, imam hiatalno hernijo, zapiralka med požiralnikom in želodcemne dela dobro in tudi to povzroča bolečine. Moram pazit na količine hrane, pa tudi stres na to zelo vpliva. Sem pa zelo žalostna – namreč imam novo težavo, na nadlahti sem opazila kot neko bulico, ki se vidi, če mi roka visi ob telesu, sicer pa ne, in zdaj grem spet na teden samoplačniško na UZ. Meni se meša od mojih težav. Nisem več razsodna, blodim v svojem strahu.

Odgovor na objavo uporabnika
Ena843, 08.06.2025 ob 10:42

Takrat ste mi lepo svetovali, borim se namreč tudi z anksioznostjo in me je vsega strah. Gastroskopija ni pokazala nič posebnega, imam hiatalno hernijo, zapiralka med požiralnikom in želodcemne dela dobro in tudi to povzroča bolečine. Moram pazit na količine hrane, pa tudi stres na to zelo vpliva. Sem pa zelo žalostna – namreč imam novo težavo, na nadlahti sem opazila kot neko bulico, ki se vidi, če mi roka visi ob telesu, sicer pa ne, in zdaj grem spet na teden samoplačniško na UZ. Meni se meša od mojih težav. Nisem več razsodna, blodim v svojem strahu.

JA to je vse stres. Težave z želodcem, trebuhom, pomeni da ti tudi hormoni ne delujejo pravilno. Pričakuj stalno nove simptome. Vendar brez skrbi nič ne bo kritično. Je pa nerodno. AD so solidni za zbijat simptome čeprav ne zdravijo. Kakorkoli srečno ne obupaj. Vse mine.

tista bulica je mascoba. potipaj da je mehka.

ce si jo bos dala vn lahko nazaj zrase ker ne naredijo dobr. mora vn dat tud vrecko ki ostane not.

kar se zelodca tice. daj mu dobre probijotike in crevesju tudi. ce nima dnara za kapsule jej kislo zelje oz kefir na dan. mal se poglej kaj je probijoticno.

ce mas menzo se redno ok.

ko bo zacela srat. se pripravlja telo na meno. glej da ne bos trpela ampak se pozanimala za hor. terapijo.

telo nafilaj z vitamini. d vit zelo nujen za depresijo oz anksij.

lej. ce bi sam vedla s cim vse se jz borim bi vidla da si ti se uredu.

drzi se pa kar bo pa bo

Naj uganem. Avtorica je samska, brez partnerja in otrok.

Freudinio, 08.06.2025 ob 12:23

Naj uganem. Avtorica je samska, brez partnerja in otrok.

Ne. Imam 58 let, dva študenta, moža. Celo psa imam.

Te razumem, tudi sama se večkrat borim s takimi strahovi. Vedno se nekaj pojavi, delam črne scenarije, a do zdaj nikoli ni bilo nič resnega. S tem se tudi tolažim. Na UZ kar pojdi, a velika je verjetnost, da gre za kakšno benigno tvorbo, ki večinoma izgine sama od sebe.

Marjeta4z, 08.06.2025 ob 11:58

tista bulica je mascoba. potipaj da je mehka.

ce si jo bos dala vn lahko nazaj zrase ker ne naredijo dobr. mora vn dat tud vrecko ki ostane not.

kar se zelodca tice. daj mu dobre probijotike in crevesju tudi. ce nima dnara za kapsule jej kislo zelje oz kefir na dan. mal se poglej kaj je probijoticno.

ce mas menzo se redno ok.

ko bo zacela srat. se pripravlja telo na meno. glej da ne bos trpela ampak se pozanimala za hor. terapijo.

telo nafilaj z vitamini. d vit zelo nujen za depresijo oz anksij.

lej. ce bi sam vedla s cim vse se jz borim bi vidla da si ti se uredu.

drzi se pa kar bo pa bo

Morda imaš prav, bulica je res bolj mehka. Sicer pa sem že v menopavzi 6 let, imam 58 let. Moj problem je, da ko razrešim eno težavo in njen vzrok, se dejansko kmalu pojavi nekaj drugega. Pa za bolečine v trebuhu bi še rekla, da so na osnovi stresa, bulica pa je resnična (npr.), in to me spravlja v strašno stisko, da imam kar naprej neke zadeve, ki jih pač moraš dat pogledat (ali pa čudno znamenje ali kaj takega). To vse me res spravlja v stisko.

naredi post, vsaj 5 dni

Najdi si službo in nek hobi pa ti bo boljse.

Anonimno 3088, 08.06.2025 ob 14:40

Najdi si službo in nek hobi pa ti bo boljse.

Službo imam, grem kar rada. Hobi mi je malo športanja in hoja, ne gre za to, da bi imela preveč časa. Že dolgo let je tako, hodila sem že na terapije, pa mi ne pomaga kaj dosti. Dejansko vedno znova nekaj na telesu opazim.

Ena193, 08.06.2025 ob 14:49

Službo imam, grem kar rada. Hobi mi je malo športanja in hoja, ne gre za to, da bi imela preveč časa. Že dolgo let je tako, hodila sem že na terapije, pa mi ne pomaga kaj dosti. Dejansko vedno znova nekaj na telesu opazim.

sej te zastopim. sploh ker nimas estrogena si v meni.

pa vsak dan bo neki. sam ni to neki hudga.

bulco oz 5 njih imam na roki. od nadlaktì do zapestja.

ko jo potipam je mehka na pritisk ne boli. no to je mascoba. bila na uz. vse ok.

ce bos sla na uz pojd si pogledat se prsi.

tam so pa ciste in spet masc bulce. to ni nic. ce ze gres samop. izkorist se prsi naj pregleda.

jej vitamine probijotike d vit in mg b12 nujno

Lora867, 08.06.2025 ob 15:00

sej te zastopim. sploh ker nimas estrogena si v meni.

pa vsak dan bo neki. sam ni to neki hudga.

bulco oz 5 njih imam na roki. od nadlaktì do zapestja.

ko jo potipam je mehka na pritisk ne boli. no to je mascoba. bila na uz. vse ok.

ce bos sla na uz pojd si pogledat se prsi.

tam so pa ciste in spet masc bulce. to ni nic. ce ze gres samop. izkorist se prsi naj pregleda.

jej vitamine probijotike d vit in mg b12 nujno

Hvala! Prsi sem imela vse pregledano to pomlad, ker sem iz obeh dojk imela nek izcedek, malo, viden na modrčku. Res ves čas nekaj,

Prvo poštimaj glavo, ker tam se vse začbe in odraža na telesu! Hkrati spremeni prehrano, jemlji kvalitetne prehranske dodatke, plus probiotike in obvezno si omisli nek šport in hobi, ki sprošča. Zdravniki naj bodo samo izhod v sili.

Vse je v glavi, 08.06.2025 ob 15:14

Prvo poštimaj glavo, ker tam se vse začbe in odraža na telesu! Hkrati spremeni prehrano, jemlji kvalitetne prehranske dodatke, plus probiotike in obvezno si omisli nek šport in hobi, ki sprošča. Zdravniki naj bodo samo izhod v sili.

Ampak kako naj grem mimo nečesa, kar se pojavi? Npr. bulica, znamenje …

Ena193, 08.06.2025 ob 15:54

Ampak kako naj grem mimo nečesa, kar se pojavi? Npr. bulica, znamenje …

Odstraniš in se s tem ne ukvarjaš več.

Lahko pa si podzavestno želiš več pozornosti, ki ti jo manjka.

Pozavest opozarja, 08.06.2025 ob 16:02

Odstraniš in se s tem ne ukvarjaš več.

Lahko pa si podzavestno želiš več pozornosti, ki ti jo manjka.

Kako misliš – odstraniš? Dobesedno ali samo miselno? Kaj pa če je res kaj hudega?

Ena193, 08.06.2025 ob 12:30

Morda imaš prav, bulica je res bolj mehka. Sicer pa sem že v menopavzi 6 let, imam 58 let. Moj problem je, da ko razrešim eno težavo in njen vzrok, se dejansko kmalu pojavi nekaj drugega. Pa za bolečine v trebuhu bi še rekla, da so na osnovi stresa, bulica pa je resnična (npr.), in to me spravlja v strašno stisko, da imam kar naprej neke zadeve, ki jih pač moraš dat pogledat (ali pa čudno znamenje ali kaj takega). To vse me res spravlja v stisko.

Jaz sem imela podobne težave kot ti,  z želodcem in dolgoletno bolečino pod LRL.
Tudi jaz sem velik hipohonder in preplašena do konca. Zdaj 14 dni nazaj sem imela pregled  – nepopisno me je bilo strah – rezultata. Mislila sem, da se bom onesvestila. Pred pregledom sem od strahu  jokala 3 dni.  Bila sem čisti na robu obupa. Brez apaurina ne bi preživela.
No, zdaj se mi je to nekako uredilo, se je pojavil nov problem –  z mehurjem, bolečina in stalno tiščanje na vodo. Spet nova travma, nov pregled.

Skoz imam nekaj. Drugi živijo in uživajo v lepotah življenja, jaz pa vegetiram in nimam niti vilje in moči iti ven iz hiše.

Ne morem več tako, izčrpana sem od vsega tega – vsaj zame – zelo hudega trpljenja.

Kar iščeš, to najdeš. Če gre vsa pozornost morenitnim boleznim, če se  o tem non stop debatira, ukvarja, ne da bolezen dobiš, ustvariš jo.

Vse je v glavi, 08.06.2025 ob 16:22

Kar iščeš, to najdeš. Če gre vsa pozornost morenitnim boleznim, če se  o tem non stop debatira, ukvarja, ne da bolezen dobiš, ustvariš jo.

Lahko kak link ali knjigo na to temo priporočiš? Jaz se zavedam, da s svojimi mislimi ustvarjamo svojo realnost, ampak jaz misli – glede bolezni ne zmorem odmisliti.

52 let, 08.06.2025 ob 16:26

Lahko kak link ali knjigo na to temo priporočiš? Jaz se zavedam, da s svojimi mislimi ustvarjamo svojo realnost, ampak jaz misli – glede bolezni ne zmorem odmisliti.

Tudi jaz ne. Glede tvojega mehurja bi rekla, da je klonil pod težo vsega stresa in si zdaj dobila v bistvu vnetje. Morda pa je le bolj občutljiv, če si že v meni. Kupi si Urifar in en teden jemlji eno vrečko zjutraj na tešče, eno pa popoldan. Škodovati ne more. V teh letih postane mehur bolj občutljiv, tudi jaz ga čutim, će premalo pijem. Mene je terapevtka učila, naj težavo dam na stran za 2 tedna in potem vidim, kam pelje. Morda izgine, morda se slabša. Ampak jaz tega ne zmorem. Ko me nekaj matra, se v tem krogu vrtim in vrtim.

Pojdite malo na onkološkega, boste videli kaj je bolezen. Pa nihče ne stoka. Tukaj si pa sami probleme delate. Škoda.

Onk, 08.06.2025 ob 16:44

Pojdite malo na onkološkega, boste videli kaj je bolezen. Pa nihče ne stoka. Tukaj si pa sami probleme delate. Škoda.

Ja ne vem no, če nekaj opaziš, se ustrašiš, ali ne?

Joe Dispenza: Placebo

Večina bolezni ustvarimo sami. Kot jih lahko ustvarimo, tako jih lahko tudi pozdravimo. O tem govori.

Pa dej nehi no, imam ful teh bunkic, to so maščobne bulice.

Npr, 08.06.2025 ob 16:53

Joe Dispenza: Placebo

Večina bolezni ustvarimo sami. Kot jih lahko ustvarimo, tako jih lahko tudi pozdravimo. O tem govori.

Placebo – to  knjigo imam doma že vsaj 3 leta, ampak nekako me ne potegne. Jo vzamem v roke, par strani – pa je vse tako komplicirano napisano. Ni dobro razumljiva, vssj meni, npr. tako , da kar ‘steče’, ampak me na nek način ovira in odbija pri branju.

Drugače jo je pa res že veliko ljudi pohvalilo.

New Report

Close