Najdi forum

Splash Forum Arhiv Računalništvo, telefonija, internet in televizija Pred nakupom računalnika

Pred nakupom računalnika

Nameravam kupiti sestavljen računalnik PC Plus v Big Bangu, ki jih sestavljajo v lj. podjetju PC Plus (PowerPlus). V konfiguraciji za 169.000 sit je rač. s procesorjem 1,8 Athlone. Zanima me, ali je za igre primernejši ta tip procesorja, ali bolj priporočate Intelove. Kaj pa operacijski sistem? 98 ali XP? Kje deluje brez težav večina novejših iger?

Slišala sem, da so Win98 SE že kar malce zastareli za nove računalnike. Je to res ali zgolj reklama, da prodajo več win XP?

Hvala vsem za nasvet.
Milojka

P.S.: Ali menite, da bi bilo primerneje naročiti konfiguracijo po meri kot izbrati sestavljen računalnik? Morda se bo oglasil kdo, ki že kupil rač. v Big Bangu…

za 170 jurjev je najbolje izbrati racunalnik, ki je ze sestavljen.
za igrice bo win98se najboljsa reesitev.

athlon, ker dobis vec za manj denarja. pa na graficno ne pozabi. naj ima 128mb. glede gforce ali radeon se pa sama odloci. pri cenejsih je gforce po mojem nekoliko boljsi, medtem ko v zgornjem razredu kraljuje radeon.

malo čudno to tvoje mnenje :)) Ravno pri srednjem razredu kraljuje (trenutno) Geforce. Višji razred (100K) je od ATI, nižji razred (okoli 35K) pa tudi. Edino za GF4Ti4400 še ni konkurence (oz je še ni v sloveniji). Vzemi R9000 128 MB. Glede na ceno se odloči Pro ali ne Pro. Drugače pa absolutno Athlona.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close