Najdi forum

Splash Forum Arhiv Finance in kriptovalute predčasna poravnava kredita

predčasna poravnava kredita

Lp.
Preko ODja odplačujem gotovinski kredit,ki sem ga najel na 7 let.
Ostalo mi je za manj kot za pet let.Namen imam odplačat celotno razliko predčasno v gotovini.
Zanima me,če se mi glavnica preostalega kredita kaj zniža,ker jo bom predčasno odplačal,ali bom moral poravnat celoten znesek,ki mi je še ostal z obresmi vred,pa čeprav bom anuliral kredit 5 let predčasno?
Hvala za odgovore.
Gotovinski kredit sem najel pri matični banki.

Obresti so plačilo za posojen denar – ker ti od dneva poplačila ne bodo več posojali denarja, ti tudi obresti ne bodo zaračunali.

Kot pravi lepi – res je.
Samo dodam, da ti lahko računajo samo stroške predčasnega vračila kredita v višini polovičnih stroškov odobritve v kolikor piše to v pogodbi, ki si jo podpisal – preberi pogodbo še enkrat,
drugače je pa še ena forica kako spelat poplačilo brez stroškov ampak pustimo to za kak večji kredit,
Lobi

Lobi,

Vsak privarčevan EUR pride prav, zato kar opiši, kako poplačati kredit brez stroškov, če res veš kak trik.

Lp,

____________________________________________________________________ Navada ravnanja z denarjem je pomembnejša od njegove količine. Stojim vam ob strani. Janez Tomc, mag. [email protected]

Janez,
sej sam veš, da ne bom tega napisal – ne smem, sem pod prisego – pisno.
Če boš pa ti mel tak primer zase, mi pa sporoči,
drugače pa fantastičen forum,
lep dan,
Lado

zapisano imaš v pogodbi ali kje?

drugače je bilo pa že nekajkrat zapisano na forumu kako se to naredi, tako da tisti, ki ga zanima bo že našel

joj, dejte en link do tega, prosim!

Jaz sem že dvakrat naredila takole, in upam, da bom tudi v tretje, ker bo to kmalu 🙂
Torej:
greš do enega prijaznega uslužbenca, ki dela na kreditih, da ti napiše na listek, na kateri račun položiš “delno poplačilo kredita”. Jaz sem tiste cifre obakrat pogledala, ampak račun, na katerega sem polagala, ni bil omenjen na pogodbi, tko da ne vem točno…Plačala sem malce manj, kot je bil celotni znesek dolga, tako da je ostalo za manj kot en obrok. Ob koncu meseca je banka naredila obračun (ki ga nisem plačala) in naslednji (zadnji) obrok je bil pravi obračun (približno toliko, kot sem sama naračunala). Potem je prišlo še obvestilo, da je kreit odplačan, in eto…:-)
Se pravi, položiš denar na račun od kredita in banka sama narediti obračun, ki ti ga ne zaračuna.
Lep dan!

Točno tako! Številko računa boste dobili zdaj, ko so povečali obrestno mero.

Zdravje je vse

Tudi sam bi rad predčasno odplačal kredit. Ker nisem čisto prepričan, da razumem zgoraj napisano, samo kratka obnova. Se pravi, dobim # računa, na kateri delno poplačam kredit. Plačam toliko, da še malo ostane (manj, kot en obrok), nato mi banka obračuna še zadnji nepopoln obrok in to je to? Nobenih stroškov predčasne poravnave?
Ni treba banke nič obvestit, da nameravam delno poplačat kredit, samo nakažem denar?

New Report

Close