Najdi forum

Splash Forum Arhiv Finance in kriptovalute predčasno odplačilo in obresti

predčasno odplačilo in obresti

Torej, imamo še cca. 10 let hipotekarnega kredita, vendar sem nameravala omenjeni kredit preplačati. Zanima me, kako je z obrestmi? Namreč, mi imamo še cca. 30 tisoč evrov dolga, ko pa sem prosila za informativni izračun poplačila kredita, so mi pa naračunali dobrih 44 tisoč evrov. Torej, so dali zraven še vse obresti, katere bi itak plačala če bi plačevala po obrokih. Ali se nobene obresti ne odbijejo v primeru predčasnega odplačila kredita? Potemtakem je popolnoma brez veze predčasno odplačati kredit? Ne vem, če se mi to sploh splača?

Hvala za odgovore 🙂

Če imate 30 tisoč glavnice potem boste s plačilom tega zneska poplačali vse.

Najlepša hvala za odgovor.

Torej, kolikor razumem, naj bi pri poplačilu kredita plačala samo glavnico in ne obresti. Kaj pa z neplačanimi obrestmi (teh slabih 10 let, kolikor kredita je še ostalo?)
Sej, meni je strašno čudno, da pri poplačilu kredita plačam višji znesek, kot pa če ga še deset let plačujem po obrokih. A mi zna kdo prosim razložiti kako in kaj in zakaj do tega pride?
Se opravičujem, so mi te stvari popolnoma neznane in bi rada čim bolj razumela, nato pa na banko na pogovor.

Hvala! Lep večer 🙂

Obresti za nadaljnih 10 let se ne bodo “zgodile” v kolikor boste takoj plačali. Zato ne boste plačali 44 ampak 30 tisoč. Referentka na okencu je naredila napako.

Nebancnik, najlepsa hvala! Lp

Naredite si amortizacijski načrt, da boste videli, kako je potekalo dosedanje odplačevanja posojila in kakšno je stanje dolga danes. Pri vsakem obroku se obračunajo obresti od trenutnega stanja dolga. Ker je na začetku dolg visok, je tudi obresti veliko in lahko presegajo 2/3 obroka. Torej se vaš dolg zniža samo za razliko med obrestmi in obrokom.

New Report

Close