Najdi forum

Splash Forum Arhiv Nepremičnine Predčasno odplačilo kredita, da ali ne?

Predčasno odplačilo kredita, da ali ne?

Pozdravljeni,
Pri sparkasse,imam najet hipotekarni stanovanjski kredit, doba odplačevanja 15 let, obrestna mera 1,510 + pribitek 2,250, 6m eurobor. Kredit odplačujem že tri leta in 3 mesece, tako da mi je ostalo še slabih 12 let za poplačilo vsega kredita.Mesečna anuiteta, se mi je v tem času znižala iz cca 150, na 140 eurov in je zadeva trenutno precej ok. Uspelo mi je “nakrampati” dovolj denarja, da bi lahko odplačal ostanek kredita in vas sprašujem za vaše mnenje.Kaj bi storili vi? Bi odplačali kredit, ali bi denar šparali za hude čase, ali pa ga investirali v kaj drugega?Ali ga naj raje vežem in naložim v banko?Saj vem da so obresti mizerne in da inflacija skoraj vse popapa, pa vendarTorej odplačat kredit ali ne?Kakšen drug ne preveč rizkanten predlog?
Za vaše odgovore in morebitne predloge, vam že vnaprej hvala

Če lahko na banki dobiš za vezavo boljše obresti kot jih imaš za kredit potem vezava! Samo odračunaj še davek na obresti. Pa obvezno pri isti banki!

Drugače pa bi jaz delno poplačal kredit, saj se tako izogneš stroškom predčasnega poplačila. Poplačal bi npr 70% tega kar še ostane nato pa z obroki do konca odplačal v parih letih. Tistih 30% pa imaš še vedno za neko rezervo!

Jaz bi ga za ljubi mir, če mi še nekaj ostane ali da lahko na hitro spet privarčujem nek dostojen znesek.

Pač men je kredit – suženjstvo, tudi če je še tako mali znesek – imaš nekje v podzavesti. Ok, sicer 140 eur, to je res malo 🙂

Jaz bi pa privarcevano razdelila na tri kose-en za delno poplacilo,en na vezavo,en pa za vsak slucaj ce se kaj zgodi. Tako imava midva in je uredu obcutek pa se kaksno investicijo si privosciva Pa cestitke ob privarcevanem!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close