Najdi forum

Splash Forum Arhiv Finance in kriptovalute predčasno odplačilo kredita

predčasno odplačilo kredita

Mi mogoče kdo zna izračunati, koliko kredita mi še ostane? Rada bi ga predčasno odplačala, pa mi ne gre skupaj. Vzela sem ga 3 milijone (stare sit) za pet let, prvi obrok sem plačala januar 2005, torej sem že poplačala 28 obrokov po 257 eur. Ampak če vse obroke seštejem (60 krat 257), ne pride ven tri milijone ampak 3 milijone pa 695 tisoč. Če potem plačane obroke odštejem, mi pa spet ne gre skupaj. Uf,, kaj naj storim??? A se mi to sploh splača? Predčasno odplačilo namreč. Če katera tukaj dela na banki, bi prosila za nasvet.

Ti pojdi v banko in ti bodo tam zračunali preostanek dolga, ker ta tvoja matematika pri kreditih ne gre tako. Kot najbrž sama veš vsak kredit preplačaš. V začetku odplačilne dobe odplačuješ iz obroka večji del obresti in manjši del glavnico. To se prevesi v korist odplačila glavnice šele neke v drugi tetini oz. polovici.
Ti kar veselo v banko in ti bodo takoj povedali kakšno je tvoje stanje preostalega dolga.

a misliš, da dobiš kredit zastonj? Seveda plačuješ tudi obresti. Ob najetju kredita si dobila anuitetni plan, iz katerega je bilo razvidno, kako se bo kredit odplačeval, koliko boš plačala obresti in koliko glavnice.

pokliči banko in vprašaj za stanje kredita, vse ostalo je lahko samo špekulacija
Na podlagi podatkov, ki si jih dala, lahko izračunam, da si odplačala približno 1.200.000 glavnice – ampak saj pravim, nimam točnega podatka o tem, kakšna je bila obrestna mera, kako se je spreminjala…

poleg tega ti bo banka zaračunala tudi strošek predčasnega poplačila kredita.

Ko si podpisala pogodbo si na njej dobila tudi datum do kdaj boš kredit poplačala oz. datum zadnjega obroka. Če nimaš pogodbe stopi v banko in ti bodo tam vse povedali.

lp

Iz amortizacijskega načrta bi moralo biti vsaj okvirno razvidno, koliko glavnice si odplačala…. Morda se ti niti ne splača predčasno odplačati, odvisno od kredita. Poleg tega ti nekaj zaračunajo tudi za predčasno poplačilo. Ampak ker ti morajo na novo preračunati tudi obresti, ti natančen znesek lahko izračunajo res samo v banki.

Nisem dobila anuitetnega plana, v to sem prepričana. Bom jutri poklicala v banko in me prav zanima cifra.

Drugače pa je precej bolj smotrno, da denar naložiš v sklade, kredit pa poplačaš po planu. Razen, če rabiš nov kredit.

New Report

Close