Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek predčasno poplačilo kredita

predčasno poplačilo kredita

Pozdravljene,
ali ima katera nedavne izkušnje…skratka, kupujemo novo stanovanje, tega bi prodali. Ker imamo že rezervirano novo, moramo plačati in bo treba vzeti kredit za kupnino. Medtem pa še ne bomo prodali starega in ko ga bomo, imam namen delno poplačati dolg. Kakšni stroški so to, ali res banka preračuna, koliko obresti bi plačali v 15. letih (ker bi tak kredit vzela) in mki vse zaračuna, kljub temu, da bi ga v bistvu delno poplačala že po npr. 8 mesecih?

Ali kdo ve, kako to gre?

res je pa še davek na čas lastništva računaj pri prodaji

srečno Bodi, kar si, ostalih je tako že preveč!

kaj govoriš?

Če ste lastniki tega stanovanja 8 mesecev kolikor pišeš, da je star ta kredit potem boste plačali še davek na dobiček. Razlika v ceni med kupljenim in prodanim.

Sicer pa banka ti zaračuna stroške predčasnega poplačila. Kakšni so je odvisno od banke in pogodbe, ki ste jo sklenili s tem kreditom. Zelo različno.

Jaz sem večkrat poplačala kredit in nikoli ni bilo nič hujšega. Res pa je, da imam vedno kredit na svoji banki kjer imam veliko ugodnosti tako pri najemu kredita kot pri poplačilu.

Ne bo druge kot iti na banko in vprašat koliko vam bodo to zaračunali.

Mi imamo v pogodbi določilo, da stroški predčasnega (ali delnega) poplačila kredita znašajo polovico stroškov odobritve. Na pamet rečeno je to pri mojem kreditu enih 200 eur.

pozanimaj se na banki Koper, se mi zdi, da so trenutno najbolj ugodni, pa še odobritev kredita imajo 50,oo€(trenutno), tako so mi rekli.

*****Tudi zate sonce sije****

kaj se pa tebi zdi, kje so trenutno najbolj ugodni krediti, ker bomo tudi mi vzeli stanovanjskega?

*****Tudi zate sonce sije****

Se hecaš ali pa si še iz časa Tita?

Banke že zdavnaj ne zaračunavajo obresti za vsa leta posojila pri predčasnem odplačilu. Zaračunajo stroške, obresti pa plačuješ sproti.

Meni trgajo kredit od plače in na izpisku imam poleg mesečnega zneska še znesek, koliko sem že odplačala in koliko sem še dolžna. In znesek dolga je brez kakršnihkoli obresti.

Jaz ga sicer vzela par let nazaj in zato ni primerljivo. Imam pa vedno kredit na banki koper sem pa njihov komitent. Ker imam eno mini varčevanje banki ne plačujem stroškov ampak samo zavarovanje. Tudi s poplačilom smo vedno pošteno uredili. Ko se mi je par mesecev malo zataknilo ni bilo ene težave. Sem povedala in so mi uredili ene mini premostitveni kredit brez vse papirologije in z minimalnimi obrestmi.
Skratka jaz sem zelo zadovoljna stranka :)))

davy bo prodala STARO stanovanje v cca 8ih mesecih, ne NOVEGA in s kupnino od starega poplačala kredit… tako da nehajte v vse skupaj mešati še davek na dobiček

Seveda obstaja davek na dobiček pri prodajo stanovanja, starega ali novega. Če si stalno prijavljen tam in lastnik manj kot tri leta, plačaš davek na razliko med nakupno in prodajno ceno.
Ne vem, kakšen kredit imaš, pri hipotekarnem načeloma vedno plačuješ obresti na trenutno stanje glavnice. Pri teh posojilih pri predčasnem poplačilu poravnaš ostanek glavnice, stroški so pa odvisni, v moji banki so znašali mislim da pol odstotka od preostanka, če se prav spomnim. V glavnem, niso bili neki bajni zneski.

Ma ti mešaš veš.

Ne glede na to ali stanovanje novo ali staro v primeru, da nepremičnino prodaš tako hitro plačaš na razliko v ceni davek na dobiček.

Na banki vprašaj za premostitveni hipotekarni kredit. Na podalgi zastavitve straega stanovanja dobiš denar za nakup novega. Skleneš ga lahko za eno leto, kar pomeni, da moraš v enem letu staro stanovanje prodati. Stroškov poplačila ni.

k i i t y, očitno še vedno ne razumeš. Gospa bo prodajala staro stanovanje, tam je več kot tri leta in lastnik več kot tri leta, pa predvidevam, da je lastnik že pred letom 2002, tako, da se davek na dobiček niti ne bo ugotavljal. Razumeš zdaj? 🙂 Ona kupuje novo stanovanje ampak ga ne misli prodajat temveč želi čez 8 mes prodati starega.

evo tukaj imate zakonsko podlago o davku od dobička

in vse o predčasnem poplačilu obresti

in še za -se hecaš
te konkretne obresti zgoraj sem mislila,ki so pisane v drugi priponki in ne kar na splošno

srečno Bodi, kar si, ostalih je tako že preveč!

Ja, tako je. Mi smo lastniki tega stanovanja, v katerem trenutno stanujemo več kot tri leta in seveda ni davka na dobiček (je pa davek na promet nepremičnin, logično). Ker pač prodajamo to stanovanje in trenutno je trg nepremičnin tak, kakršen je, ko se težko prodajajo stanovanja, ga bomo očitno dlje prodajali in tukaj pride do tega zamika pri kupnini, ker novo stanovanje pa moram takoj plačati zaradi ugodnih pogojev, tako smo se zmenili z lastnikom. Skratka, davek me ni zanimal, odgovorili pa ste mi glede obresti oz. predčasnega poplačila in sem pomirjena.

Hvala vsem!

Podatka, da je tam več kot tri leti ni nikjer ali sem jaz slepa.

Tako kot ti predvidevaš, da je tam več kot tri leti smo ji me povedale kaj se zgodi, če ni tam več kot tri leta.

Ne vem česa ti ne razumeš.

K i t t y, zgoraj si napisala: “Če ste lastniki tega stanovanja 8 mesecev, kakor pišeš…”. OK, kje si pa ti to prebrala? Se pravi, da v osnovi nisi razumela njenega vprašanja.

Je pa res, da za pogovor o davku na dobičku, potrebujemo podatek ali je gospa že tri leta lastnica starega stanovanja in ima že tri leta tam tudi stalno prebivališče.

Ker zgoraj piše, da bi ga delno poplačali že po osmih mesecih, pa si lahko razlagaš, da gre za stari kredit, se pravi, da so stanovanje kupili šele pred 8 meseci, ali za recimo premostitveni in govori hipotetično, če bi ga poplačali že v 8 mesecih…

Delno bi poplačali novo stanovanje iz kupnine starega stanovanja, ki bi ga želeli prodati v roku 8 mesecev. Za ta čas bi pa vzeli kredit, ker nimajo dovolj kupnine za novo stanovanje. Zdej pa res ne vem ali jaz tako narobe razumem?

ti čisto prav razumeš.

New Report

Close