PREDELAVA AVTA NA PLIN
Predvsem tip vozila in z njim povezano kubaturo motorja in cilindrov. Predelava avta s 4. cilindri je precej cenejša kot predelava 8 ali celo 12 cilindrskega vozila. Potem je odvisno od sistema, ki ga vgradiš, vrhunski sistemi, ki so na trgu so precej dražji od starejših in manj naprednih plinskih sistemov.
lani decembra sem si ga dala predelati, strošek je bil 1800 eur – v to ceno so zajete tudi svečke, specialno olje, sistem za polnjenje gume v primeru defekta. Vzela na 24 obrokov brez obresti.
Po dveh mesecih sem ugotovila, da se mi je predelava definitivno izplačala. Prej sem za poln tank bencina – 70 eur prevozila 650 km, sedaj za isti denar prevozim 1050 – 1100 km. Res je, da sem na bencinski vsak teden, toda se splača.Prevozi pa dnevno cca 80-100 km. Za tiste, ki vozijo večje razdalje vsak dan, se splača.
Toliko iz mojih izkušenj.
Smo predelali v Celju in po slabem letu ostali brez avta ( zaribal zaradi plina). Firma ki je predelavo izvedla pa je dvignila roke. Jaz ne priporočam.[/quote
Verjetno ste gledali na to, da pridete čim ceneje skozi in potem se zgodi to – niste edini. Zato sem sama dala predelati v Mislinji pri Plineksu, kjer imam 5 letno garancijo, polegh tega mi ga – ker imam na avtu njihovo nalepko, 5 let zastonj servisirajo. Pa ste redno spremljali nivo olja, ker to je nujno potrebno, če ne res zariba??!!..
Jaz nimam kaj reči. Sem zadovoljna.
Žal predelava ni bila poceni in ponudnik je dal garancijo. Avto smo večkrat peljali k njemu na servis, ker je javljal napako. Lučko za napako so sklopili in nam predali avto. Kasneje pa garancijo zavrnili, ker avto ni bil servisiran…- niso vpisovali v servisno knjižnico ali karkoli pač imajo oni. Ostane nam le tožba, ki pa je lahko dolgotrajna.
Predelava na plin ni tko nedolžna, kokr se bere in sliši…ni samo prihranek, ampak je tudi nabavni strošek treba upoštevat, servisiranje, eventuelne napake, sušenje mašine (če ni montirana posoda z oljem )…in ko se prodaja avto, ki ima predelan plin, vsi nažigajo cene v višave…dejansko pa noben ne dobi tolk več, kokr je vložil v predelavo…eurotax je pač eurotax…
Tukaj preberi, veliko zadovoljnih in še več nezadovoljnih s problemi http://www.avtomobilizem.com/forum/viewtopic.php?f=2&t=43038&start=6120