Predizliv in ovulacija
Prosila bi vas, če mi lahko poveste, koliko časa preden moškemu pride se pojavi predizliv,ali je to nekaj sekund prej ali je to lahko že nekje vmes in ali je katera že zanosila z predizlivom,hvala za odgovor..in zanima me kako se računajo plodni dnevi,hvala in lep dan še naprej..
Točnih podatkov ti žal ne morem povedati – priporočila bi le drugo vrsto kontracepcije!
Sama sem živ dokaz za to, da je velika verjetnost zanositve :))
Tudi moj sin je živ dokaz za to, da je zanositev možna. 🙂
Jaz sem kar nekaj let upala, da bo prišlo do predizliva in do zanositve, pa se nikakor ni hotelo zgoditi, torej v predizliv ne verjamem. Glede na pogoste odnose, ki sva jih imela (minimalno 4x na teden), v 8-ih letih nisem nikoli zanosila.
S predizlivom se da zanositi, ni pa nujno.
Če misliš, da si zanosila in si tega ne želiš, pejdi k svojem ginekologu po tabletke, ki ti preprečijo zanositev
(mislim da veljajo 24 ur po sp. odnosu, oz. pokliči svojo G)
Ovulacija je 14 dni pred naslednjo M oz. na sredini menstr. ciklusa.
Če imaš M na 28 dni, je ovulacija 14 dan, oz. so plodni dnevi že 6 dni prej in kakšen dan po.
Na spodnjem naslovu imaš koledar, ki ti na podlagi tvoje zadnje M izračuna plodne dneve (najbolje, da si vneseš M za več mesecev nazaj, ti bo še bolj točno izračunal):
računanje plodnih dni je dobro opisano v knjjgi Naravno in zanesljivo, ki jo dobiš v knjigarni na Mačkovi. Iz nje ne dobiš samo računanja plodnih dni, kar je še boljše, če imaš neredne cikluse dobiš tudi informacijo, kaj se trenutno dogaja v tvojem telesu ter kdaj natančno lahko pričakuješ naslednje mesečno perilo…to pa zelo sprošča, verjemi.Ni odveč tudi imeti izkušenega mentorja Samo potrebno je hoteti in narediti to nekaj zase in za svojo sproščenost.
Pa veliko uspeha želim.
Hojla Frendica, kako se to računa?
Taprvo klikneš na MENKOL.ZIP in si downloadaš file.
Potem se ti odpre novo okno Power Archiver 2001 – menkol.zip
in klikneš MenKol.exe. In potem se ti odpre M. KOLEDAR.
Tu ti pa vse piše; izberi kaj želiš označiti; če je to M klikneš z M-jem na koledarju na datum tvoje zadnje M in še ene prejšnje (vsaj dva M-ja moraš kliknit, da ti zračuna O-ovulacijo.)
Men se zdi preprost koledar, če ti pa slučajno ne bo šlo, ali si ne boš mogla downloadat pošlji meni: prvi dan tvoje zadnje M in vsaj še prvi dan tvoje predzadnje M (torej od oktobra in novembra ali pa za 6 mesecev nazaj) pa ti bom napisala tvoje možne plodne dneve.
Če pa nimaš teh podatkov si pa ne moreš izračunat O.
Jaz ta koledar uporabljam že dolgo in je super, izračuna ti naslednjo M in tudi rok poroda, če zanosiš, tudi za naprej (npr. če zanosim 1.1.2004 bom imela rok poroda 20.9.04).
Fino, ne?
Menstruacijo sem imela 30.09.2003 in 28.10.2003 po pet dni, ampak takrat sem še jemala tabletke, sedaj pa sem prvi mesec ko tabletk ne jem več in mi že en teden zamuja po mojih izračunih,ampak to bo verjetno zaradi tega ker sem jih po sedmih letih prekinila jemati in ker sem jemala antibiotike ker sem imela vnet mehur…prosila bi te če mi lahko izračunaš,hvala ti in lep dan še naprej..
Aha, to je pa drugo; če si nehala jemat tabletke se ti bo šele zdaj razvil tvoj naravni ciklus, ki pa ni nujno da bo ravno 28 dni, tako, kot si imela ko si jih jemala.
Mislim, da je tvoja zamuda ravno zato, ker si prenehala z jemanjem, pa bolezen, pa še malo si živčna…
Najverjetnejši datum ovulacije: 14.11.2003.
(Plodni dnevi predvidoma od 9.11.2003 do 16.11.2003.)
Mojca, mislim, da če en dan pozabiš vzeti tabletko, četudi si ta dan imela sp. odnos res ne moreš zanositi. Saj po 21 dnevih tudi za 7 dni prenehaš z jemanjem. Ne, ne, po moje ni možno!
LP
btw: jaz nisem noben stručko, jaz to malo po svoje.
Zivjo.
z punco sva imela odnos pa me zanima full a je mozna zanositev z predizlivom ? v kok ste to prepricani % ?
drugac pa.. nima menstruacije 1 mesec spolni odnos sva pa imela 2 meseca nazaj… ali opstaja moznost ?
Hvala.
Zanositev je seveda možna. Verjetnost je majhna, ampak otroka verjetnost ne zanima. Naj naredi test al pa gre h ginekologu, če ne drugega po nasvet. Očitno sta oba bolj slabo poučena. Sicer pa je na netu milijon in en članek o tem.
res je da sva slabo poucena o tem 🙂
nisva niti ustvarila nekaj od zivljenja pa se nama ze nasmehuje nekaj taksnega..
pregledovau sem use vendar ne najdem nikjer nic posebnega zato sm se odlociu tukaj pisati,da vidim vase mnenje Hvala.
drugac pa: vrtoglavica + bruhanje obcasno je tudi prisotno.
A v lekarno po test za nosečnost je pa težko it??
zdravo. s fantom sva imela spolni odnos v nedeljo ob 01.00. zjutraj. imela sva kondom (dureks) a je počil ( 100% je bil pravilno nameščen). ko sva ugotovila da je počil, sva opazila da je že imel predizliv(rekel je da tega sploh ni čutil).naslednji dan ob 19.00 sem odšla v lekarno po jutranjo tabletko a se bojim da je vse skupaj prepozno. menstruacija mi že od nekdaj nagaja, ampak zadnjo sem imela 30.12.2012. zelo me je strah, lahko kdo kaj komentira, ima gdo še kakšen nasvet, spodbudne besede, nespodbunne besede, karkoli… kdorkoli naj napiše karkoli, nočem biti sama v tem 🙁 hvala
zgodilo 2x! ne skrbi, zamuja ti zarad zivcev, po moznosti imas se kaksne simptome nosecnosti ker ti je tok na psiho udarl…?:D no vsaj pr men je blo tko. pa nic bat! tabletko ce zauzijes 72 ur po odnosu “prime”, le bruhat nesmes. jaz sem obakrat natanko po 20minutah od vzete tablete, pa sem se vedno tukaj, brez otrok :)))
no, res najlepša hvala 🙂
Forum je zaprt za komentiranje.