Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek predizpolnjena dohodnina – brez podatkov po uradni dolžnosti….

predizpolnjena dohodnina – brez podatkov po uradni dolžnosti….

No, sem končno dobila obrazec, in to prvič, brez podatkov, ki jih imajo celo na CSD po uradni dolžnosti (bolniško nadomestilo) in drugič, brez plačanih prispevkov (sem samozaposlena), ki jih imajo pa v moji davčni izpostavi v pisarni nasproti tiste, kjer se ukvarjajo z dohodnino. Tako so vpisani samo podatki, ki so jih davkariji poslali izplačevalci.
Mi je kar malo hecno. Tako da mi kaj prida dela niso prihranili, me pa prav zanima, če bodo znali upoštevati normirane odhodke tako, kot je treba.

Se mi zdi, da bolniško nadomestilo ne sodi v dohodninsko napoved. Lahko pa, da se motim.

Glede na to, da je bila od njega plačana akontacija dohodnine????

Pri meni so bili prispevki skriti pod avtorskim honorarjem, osebna olajšava.

In si popravila?
Pri meni se ne skrivajo nikjer 🙂
Me pa skrbi, ali mi bodo upoštevali celotno olajšavo. Mislim, da bom priložila kopijo obeh odločb.

Čisto natančno, napisano je pod rubriko Dohodek iz dejavnosti 2220, pod prispevki. Vsaj upam, da je to to. Znesek se ujema …

Pa tudi ne vem, kam drugam bi to lahko vpisal. Imam šele prvo leto tako.

Uh, sem te čisto narobe razumela… Sem mislila, da so ti prispevke že kar odšteli od bruto honorarja.
Ne, pri meni je rubrika prispevki popolnoma prazna 🙂

Pri tebi so pa pravilno vpisani!

Ma, so smotani, ti dacarji. Lastnih podatkov ne morejo vpisati. Nič, sama boš morala vpisati. Preverjali bodo itak, pa bodo potem videli. Prav tako bolniško, ki se seveda upošteva.

New Report

Close