Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek predkupna pravica pri etažni lastnini

predkupna pravica pri etažni lastnini

Pozdravljeni!

Ali je mogoče katera v kratkem prodajala lastniško stanovanje v bloku?
Ali imajo stanovalci tega bloka predkupno pravico?

Nujo prosim za odgovor.

Lep pozdrav.

Karmen

Imajo če je manj kot 5 stanovanj (če jih je 5 ne vem ali ja ali ne)!

Imajo v vsakem primeru. A imaš težave s sosedom? Meni se zdi namreč ta zakonska določba popolno sranje.

V katerem zakonu to piše in kateri člen?
Jaz sem doma v stolpnici, v kateri se kar naprej prodajajo stanovanja, pa me še nihče ni opozoril, da imam predkupno pravico, niti nisem podpisovala kakršnekoli izjave, da ne želim uveljavljati predkupne pravice.
Imam pa tudi nekaj znancev, ki so v kratkem prodajali stanovanje in nobeden nič ne ve o tem.

Lp

Jaz sem doma v večstanovanjski hiši in smo morali podpisati samo, da smo seznanjeni, da eden od lastnikov prodaja svoje stanovanje. Mislim, da predkupna pravica ne velja v vseh primerih. Vprašaj vašega upravnika ali pa na občini v uradu za okolje in prostor.

Če se prav spomnim, velja predkupna pravica za stanovanjske objekte, v katerih je manj kot 6 stanovanj (se pravi, to ne velja za blokovske etaže). Nisem pa čisto prepričana.

LP

IrenaK

ja predkupna pravica velja za manj kot 6 stanovalcev

Hvala le za vse vaše hitre odgovore.

LP.

Hvala lepa za vse vaše hitre odgovore.

LP.

preverjeno- manj kot 4. stanovalci

Stvarnopravni zakonik določa, da imajo pri prodaji posameznega dela v etažni lastnini drugi etažni lastniki predkupno pravico, če ima nepremičnina DVA ali več etažnih lastnikov IN nima več kot PET posameznih delov. Torej, če jih je pet, jo po moje prav tako imajo.

Lep dan,
Lucija

New Report

Close