Najdi forum

Splash Forum Style.Over.Net Nega, ličenje in style Predlagajte čimbolj naravno negovalno kremo za mlado, včasih aknasto kožo

Predlagajte čimbolj naravno negovalno kremo za mlado, včasih aknasto kožo

Katero kremo uporabljajo vaši otroci, ki so vcasih imeli , no, naš jo ima še vedno malo, aknasto kožo? Ima sicer 20 let, malo večje pore, kakšen mozolj se tu pa tam. Pa da bi bila cimbolj naravna, ker ima dost kemije

V teh letih so samo hidratantne kreme. Na področjih mozoljev pa redno umivanje in celo etanol. Tam je koza ze tko al tko premastna.

Samo to NE! ETANOL NIMA KAJ DELAT NA KOŽI!

Največja napaka pri negi mastne kože je poskušat jo ‘razmastit’ z agresivnimi čistili in alkoholom, bo samo še bolj norela. Torej redno jo čistit DA, a z čimbolj blagimi čistili, in vlažit. Govorim iz lastnih izkušenj, ko sem svojo mastno kožo nehala tretirat kot mastno in dala izdelke specialno namenjene taki koži na ignor, se je umirila in se ne svetim več kot oljni madež.

Jaz npr za čiščenje uporabljam kar intimno olje in milo od lactacyda, ker vsebujeta blaga čistila in imata pravi ph, potem bi priporočila cosrx aha/bha toner, kak serum z hialuronsko kislino, npr hada labo sem videla v dm-u, čez pa kako kremico od nonique ali melvite. Pa za sončno zaščito meni tudi odgovarja od cosrx z aloo.

Avene hydrance (legere) ali La Roche Posay Hydreane (legere). Obe sta s termalno vodo za obcutljivo kozo. Obe firmi imata tudi linije za aknasto kozo, ampak jih nisem preizkusila, ker sta mi ti dve super pomagali. Obe kremi obstajata tudi v “riche” verziji, a jih ne uporabljam (niti pozimi ne), ker mi mastne kreme bolj masijo pore.

Obe kremi lahko dobis v lekarni (v tujini – spletne lekarne – so cenejse).

Aloe vera

Mastno kožo je potrebno navlažit. Če se mastno kožo namerno izsušuje, koža postane še bolj mastna in potem izbruhnejo akne

Ja, se strinjam s tem, da je taka koža potrebna nege, zato sprašujem in odgovori so res korostni. Hvala vsem, nekaj bomo izbrali. Jasno, nobenih spagresivnih stvari, za cisčenje je verjetno res dovolj, da se zvecer z eno nezno stvarjo očisti, zjutraj pa za zasčito pred sivnjarijo, soncem….dati eno negovalno. Mogoče tudi zvečer? Zanimivo, veliko jih meni, da taka koža že sama proizvaja maščobo, pa da ne rabi zaščite. Pa vendar, ja, kot že rečeno, če ji ne damo neke zaščite, predvsem nekaj, da zadrži vlago v koži, se vec maščobe izloča z namenom, da se zaščiti.

Matija nevenov melem.

To je narejeno iz ognjica, olivno olje in cebelji vosek, rocno izdelano. Sama sem imela zelo problematicno, mastno kozo ze od pubertete in tezave se dolga leta. Sin je imel tezave s suho kozo in srbenjem. Naletela sem na to kremo in kupila zanj. Zelo mu je pomagala. Na deklaraciji v skatli je navedeno cemu vse koristi in pomaga, med drugim, da je koristna za mastno kozo in akne. Pa sem jo zacela se jaz uporabljat. Meni zelo odgovarja. Aken ni, mastne koze ni, koza je glatka, elasticna, pomlajena. Zelo sem zadovoljna. Ne vem ce se kje v Sloveniji da kupiti, jaz jo kupim (vec kosov na zalogo) v DM-u v Bosni. Stane pa med 4-5€ kos

Sicer pa pogooglaj in preberi cemu vse koristi ta kremica. Lahko narocis po netu, ce se odlocis.

Kr ena negovalna ne bo nič ščitila pred soncem, mora imeti faktor. Tu pa se začnejo problemi, katero zaščito izbrati, mineralno, kemično ali kombinacijo, da pokrije ves spekter, pa da ne maši por? Tukaj ni druge kot ‘trial and error’, svetujem da nabavite testerje.

Krem z zaščitnim faktorjem tudi vsako čistilo ne očisti, jih je treba očistit najprej z oljnim čistilcem in nato še z gelom.

Ja lej, ko kožo očistiš, tudi če se samo z vodo umiješ, to naravno zaščito bolj ali manj spereš dol in mastna koža bo pohitela to nadomestit. Zato jo je treba prelisičit in ji takoj nadomestit izgubljeno.

domače olivno olje dam na roko, malo tople vode , z drugo roko zmešam, dam na obraz. super. in koža je gladka pri mojih 43.letih

New Report

Close