predlagajte mi
Uf, tega je pa mnogo. Ponavadi vec knjig sestavi eno celoto, ki naredi vtis. Pa je lahko to v dolocenem obdobju izkljucno romanticen roman, ki ti da le lepe in pozitivne obcutke in te napolni z energijo, drugic pa spet trilogija Pogovori z Bogom, ki te malo tudi pretrese. Je ze tako, da malo bolj filozofske knjige lahko beres nekaj casa, potem pa se moras spet malo uravnovesiti in ti nekaj casa pase Amanda Quick. 🙂 Katerih knjig se v tem trenutku spominjam? Sigurno zgoraj omenjena trilogija, pa Angeli, tudi vse tri knjige od Celestinske prerokbezal mi je tudi, da sem sele sedaj prebrala Bachove Iluzije, od Rampe Tretje oko (ceprav pravijo, da je roman izmisljen, vendar je po moje zelo vreden branja)… Ce pa si pripravljena tudi na tako branje, so name sigurno najvecji pecat v mojem zivljenju pustile knjige v stilu Kronike odhoda, Devet stopnic, V objemu svetlobe. Ce se lotis brati teh treh, ce bos odprta in se te bodo dotaknila, bos od njih res veliko odnesla. Ce jih seveda se nisi prebrala. 🙂 Ma dosti je se takih knjig, ampak anj omenim, katere knjige se iz mojega otrostva najraje spominjam, pa ceprav je le hudomusen romancek: Dnevnik malopridnega Jurcka. Zal sem jo pred leti morala nekomu posoditi, ki mi je ni vrnil. Je pa zelo stara (tam nekje iz leta 30 ali nekaj podobnega), tako da je ni za dobiti. Kaj pa ti?
Janja, sem bila zelo vesela tvojega odgovora, ker si se tako potrudila in mi toliko napisala. Pa ker sem se ti želela primerno oddolžiti je pač trajalo in trajalo, pa še sedaj ne vem, če bo šlo. Sem bolj taki človek, ki ponavadi napiše bolj malo. Se strinjam s teboj, da včasih res prav paše prebrati kak ljubezenski roman, prav za potolažit romantično žensko dušo. Psssst, ja prav po tiho ti povem, da sem spoznala prav romantičnega fanta in se je tako fino z njim pogovarjat, ker ima tako občutljivo dušico. Glede knjige Pogovori z Bogom – nimam rada kakšne religiozne vsebine, če pa vseeno misliš, da jo je potrebno prebrati si jo bom z veseljem sposodila v knjižnjici. No pa Amande Quick tudi še nisem brala, čeprav sem jo dostikrat zasledila na policah. Bom, bom….Bachove Iluzije so bile pa meni tudi zelo všeč, pa Most prek večnosti tudi.
Naj jih omenim še nekaj, ki so mi močno ostale v spominu Angelin pepel – Frank McCourt, Louise Hay – Nikoli ni prepozno- ta knjiga mi je dala toliko zagona in pozitivne energije, da sem nekaj časa res prav zravnano in samozavestno hodila po svetu. Všeč mi je bila tudi knjiga od Alice Walker Skrivnost radosti, pa Sla po življenju in Moulen Rouge,pa od Zoe Valdes Dala sem ti vse življenje….. tu je samo nekaj tistih, ki me spremljajo pogosto v mislih in iz katerih sem se tudi veliko naučila. Aha pa Čar samozavesti. Sedaj berem Sanje o rdečem oblaku in se tudi vsak dan zelo veliko naučim.
Lep pozdravček
No saj, Sonček. Kaj pa praviš sedaj na mojo zamudo? Ja, mislim, da Pogovore z Bogom skoraj moraš prebrati. Torej: nihče te ne sili, če ne boš prebrala, ne boš umrla. Vendar je vredno. Saj ti treba vsemu verjeti. Res si vzemi čas in vmes veliko razmišljaj. Marsikaj ti bo mogoče postalo jasno, za marsikaj pa ti bo postalo žal, da nisi več neka majha naivna punčka, ki ničesar ne ve in se le prepušča igri (življenja).