Predlagam akcijo – prijavljajte vse, ki neopravičeno parkirajo na prostorih za invalide
Kdo bo pa to sploh prijavljal???
Prvič od tebe zahtevajo vse podatke ime, priimek naslov, telefon (čeprav že sami vidijo številko). Predn ti vse to poveš, pa predno pridejo, avta že zdavnaj ni več tam verjeten :)))
Sicer je pa to služba redarjev, policajev, pa naj sami hodijo mal po terenu. Kolikokrat vidim, da gre policaj ali redar v centru LJ enostavno mimo avta parkiranega na pločniku, pa ga niti ne pogleda, kaj šele, da bi kakšno kazen napisal.
Prišli so na intervencijo! Prijava tatvine s strani trgovine!
A mislite, če nekoga dobijo, da krade – da kar mirno klecne in prosi odpuščanje? NE! Upira se, grozi, razmetava….
In policisti na parkirajo po predpisih, temveč samo hitijo na pomoč!
VI BLENTAN NAROD – res se lahko sramujete same sebe!!! Dolgo časa nisem verjel tega! Dolgo časa sem mislil, da nas nateguje gamad na oblasti!
Pa ste vi še 100 x slabši od njih![/quote]
Ne vem, kdo je tule blentav ( v resnici niti ne vem, kaj to pomeni). Pisec odgovora, policisti ali narod. Če bi bila policista na nujni intervenciji najbrž ne bi parkirala daleč od vhoda, ampak pred vrati. Tako da sta šla mogoče samo po krof. Jaz vseeno mislim, da nista storila nič narobe. Policist lahko avto pusti tudi sredi ceste, na pločniku itd. Meni je vsekakor ljubše, da policija lovi lumpe in dela red na cestah, kot da išče prostor za parkiranje. To, da je še eno parkirno mesto prazno je zame sicer bolj slab izgovor. Kaj če prideta zatem 2 invalida? Sicer je tudi po moje parkirnih mest za invalide preveč, ker je potem efekt ravno nasproten. Če bi bila prosta 2-3 parkirna mesta za invalide, mislim, da nihče ne bi parkiral na njih, razen mogoče tiste primitivne babure s psom. Če jih je pa prostih 15, si pa marsikdo misli, da lahko tam mirno parkira. Potem se pa še drugim zdi neumno. Še bolj čudna mi je cela vrsta invalidskih parkirišč pred teniško dvorano. Kot da bi imeli invalidi redne teniške turnirje.
Je pa res zanimivo, kako razmišljajo brezobzirneži. Jaz sem enkrat enega takega brezobzirneža (jasno z BMW, kakšen kliše) zaparkiral, da ni mogel ven, potem sem ga pa opazoval in se malo obiral. Besen je prišel do mene in me začel zmerjati, kako sem ga lahko zaparkiral. Jaz sem ga vprašal, kako da je parkiral na invalidskem mestu. Je rekel, da ni bilo drugega prostora in je bilo le za kratek čas. Odvrnem, da tudi zame ni bilo drugega prostora in je bilo le za kratek čas. On: ampak on ni mogel ven. Jaz: kaj pa če bi prišel invalid in ne bi imel kje parkirati? On: Bi pač počakal. Jaz: Tudi vi ste pač počakali. On: Ampak to ni isto. Jaz: Seveda ne on ni invalid, vsaj telesni ne, in ima BMW.
Pič*kica! Je 8 parkirnih mest! VSI prazni. In en parkira…. ima že razlog. Še vedno jih je 7 frej!!!!!
In ti bi prijavljala?
Pa kdaj imaš sploh cajt gledat, kam kdo parkira? Pa kdo je prizadet. Pa kdo ima nalepko?
A si mogoče že kdaj videla, da je bilo vseh osem placov zasedenih in invalidi niso mogli iz vozila??
Pa tudi če je bil en sam par plac!!
NO POVEJ! Resnično ste bolani s temi placi za invalide.[/quote]
Daj mi ti povej, ko si tako pameten, če pride v trgovino naenkrat 10 voznikov zakaj si ravno ti tisti, ki se lahko spravi na prostor za invalide, ostalih 9 pa išče prazno mesto ali parkira nekje daleč.
In še odgovor zate. Konkretno pred Lidlom v BTC so zelo velikokrat zasedena vsa parkirna mesta za invalide. Pretežno s tebi podobnimi pametnjakoviči.teh pametnjakovičev se najbrž ne da prepričati, OK pa naj za svoje parkiranje plačajo malo dražjo parkirnino (kazen naj bo zelo verjetna)
Stavek,da so so invalidi sami krivi za svojo invalidnost, pove o človeku, ki je to izjavil več kot debela knjiga biografije. To res dokazuje absolutno aroganco in ignoranco do vseh, ki živijo okoli njega. Seveda imaš pravico do takega mnenja, zanima me samo ena stvar, ki ponavadi tudi piše, predvsem v tujini, na takih znakih, ki določajo mesta za invalide: “Če si že prevzel moje parkirišče, boš prevzel še mojo invalidnost?”. Problem invalidov z avti je, da NE MOREJO parkirati na normalnih parkiriščeh, ker so preozka. Da dobi voziček ven iz avta, mora do konca odprti vrata, kar pa na klasičnih parkiriščih ni mogoče. Opaziti jih tudi ne moremo, ker ne grejo ven iz avta. Moja sestra ni sama kriva, da je invalidka, saj ima že od rojstva prirojeno mišićno distrofijo. Ona, ko pride na parkirišče v BTC in ne more parkirati na invalidskem parkirišču, se pelje naprej in naredi še en krog. se je ne vidi, ko išče prostor. Včasih se vozi po 1/2 ure, da najde parkirišče. Če ne zamudi opravka seveda, zaradi dolgega iskanja.Sploh pri TRŽNICI BTC, kjer brezvestno parkirajo vsi, od dostavljalcev, prodajalcev, taksistov, do seveda brezvestnih prepotentnih brezdelnežev, kriminalcev v črnih velikih avtih, ki ti pokažejo pištolo, če mu kaj rečeš….ne vem zakaj BTC nima lastnega redarstva za svoje mesto….najbrž ne želi užaliti svojih najboljših strank, ali kaj….?
Moj epilog je samo en: Verjemite, ni laho biti invalid. Če pa mu še zdravi ljudje nagajajo, smo pa izgubili vso človečnost in nam ni pomoči; za takšno življenje, se pa res ni vredno truditi in je parkiranje na za invalide določenih mestih še najmanjši problem. Lep pozdarv vsem,
Pacifist.