Predlog za odvzemv.d. poln napak
Pred mesecem dni sem napihal 0.84 promila in v.d. mi je bilo začasno odvzeto. Danes sem iz sodišča prejel obdolžilni predlog, v katerem pa kar mrgoli napak.
1. naveden je napačen datum izdaje v.d. in vozniški staž
2.v predlogu je navedena napačna registrska številka vozila!!
3.v predlogu ni napisano, da so policaji naredili kontrolo, ko sem jaz avto že parkiral, ga ugasnil in ko sem s ključi v roki ravno izstopal iz vozila, so se pripeljali policaji
4. v predlogu piše, da je po mene prišla moja žena in me odpeljala domov, kar pa ni res, saj nisem poročen, niti nisem v razmerju. Domov sem se odpravil peš.
5. na koncu pa piše, da prekrškovni organ predlaga sodišču, da se storilcu začasno odvzame v.d. Kako začasno? Ali ni po zakonu, da mi v.d preneha veljati?
Zanima me, če imate kakšne izkušnje s tem, kako sodišče gleda na tak pomankljiv, netočen in deloma izmišljen obdolžilni predlog.
Naj si priskrbim odvetnika, da bo izpodbijal ta predlog?
Hvala in lp
Pozdravljeni, v pravnem pouku vam piše, da lahko podate ugovor na predlog. Vabljeni boste na zaslišanje, kjer boste lahko pojasnili dejstva glede dogodka. Glede na navedeno bo sodišče verjetno zaslišalo tudi policiste, ki so vodili postopek. Če boste uspeli vzpostaviti dovolj močan sum, da to niste bili vi morda lahko postopek “pade”. Predvsem zaradi napak okrog št. v.d. in napačne reg. št. Vedite pa, da bo na sodišču vaša beseda proti policistu. Predlagam, da obiščete odvetnika, da vam sestavi ugovor. Lp
Potrebno je vedeti, da boste kaznovani zaradi vožnje pod vplivom alkohola in zapisnik ste na licu mesta tudi podpisali. Kazen, ki bo sledila bo temeljila samo in samo na podlagi tega, da ste se za volan usedli s preveč alkohola. Zaradi slovničnih in kakršnihkoli drugih “zapisnikarskih” napak ne boste dobili niti točKe več, niti točke manj in to Vam bo verjetno povedal tudi odvetnik.
Sam sem imel podoben primer, kjer je bilo v zapisniku zapisano, da sem vijugal levo in desno po cesti in, da me je ustavila patrulja v policijskem avtu z rotacijsko lučjo, ki je pelajla za menoj. v resnici me je ustavila stacionarna patrola z “liziko”, pa tudi o vijuganju ni bilo ne duha, ne sluha. Takrat sem tudi sam pomislil, da bo to škodljivo in sila negativno vplivalo na nadaljne postopke, pa mi je odvetnik na hitro pojasnil zaradi česa bom kaznovan.
Pozdravljeni, se ne strinjam čisto z mukl-om. Če so v zapisniku navedeni napačni podatki glede reg. in v.d. lahko to pomeni, da prekrška niste storili vi ampak nekdo drug. Torej policist bi lahko navedel neke podatke od nekoga drugega in obdolžil nekoga tretjega, kar nikakor ne gre oz. ni zakonito. Ravno zato imamo dokumente z številkami in podatki, da do tega ne prihaja. Dober odvetnik reši zadevo z vzpostvaitvijo suma. Res pa je, da ponavadi to stane več, kot vse ostalo. Lp
Tudi to je res, v kolikor so napačne številke dokumentov in ostalih pomembnih podatkov, se povsem strinjam z vami. Me pa sila čudi, da je temu tako, že samo to, da je zapisana napačna registrska številka vozila, ne rečem, če je napaka v eni številki ali črki, če pa je celotna reg. številka povsem nekaj drugega od tiste, ki je bila takrat na avtomobilu in v prometnem dovoljenju, s katerim se je verjetno ”nesrečnik” moral izkazati, potem kaže na sila čuden postopek policije…..