Prednje ali zadnje vzmetenje na kolesu?
Ne vem, moj sin je imel prvo kolo z obojim vzmetenjem, zdaj iam drugo kolo s sprednjim vzmetenjem in ta drugo je z zavornimi diski, kar je res bitvena razlika. glede samo prvega vzmetenja se ne pritožuje, pravi, da je bolje vozit to kolo, ne zaradi vzmetenja , ampak na splošno, najbržzaradi alu okvirja in malo boljše šaltunge. Res pa da ne posega po dragih kolesih,cena v akciji je bila lani 600 eur.
Aha, hvala. Ker je razlika, ce nima vzmetenja, stane 170 eur, ce pa ima, pa 319 eur v akciji.
Pa ne upam trgovine povedat, ker ko sem to naredila nazadnje, so razprodali zadnje kolo in cene dvignili!
In ta teden so prodali tudi moje naslednje nagledano kolo, Capri 30 v akciji.
Tako da ne povem, katero 20 colsko zlozljivo kolo je to in mogoce pa mi uspe kupit, ce ne bodo spet vseh prodali.
Ima pa to kolo samo 12.5 kile, kar je tudi super, saj imajo taka kolesa po 14 ali 15 kil in ga moram dvigat vsak dan na vlak in dol nazaj. Mora bit cim krajse in ozje, dimenzij ne poznam, glede dimenzi je bil italijanski Capri 30 najboljsi, ker je grajen za male ljudi in zenske, imel dimenzije kot 16 colsko kolo, kljub 20 colam. Baje da je pri voznji lazje, ce ima kolo tudi vzmetenje, samo ne poznam razlike, prednje ali zadnje, bom zdaj vidla.
Samo 20 colsko kolo je pa malo malo za vožnjo vsak dan 10 -16km. A nimajo vsaj 24 colskega z manjšim okvirjem? Kolesa z alu okvirjem so bistveno lažja, tako da za na vlak ne bi bilo potrebno, da je zložljivo. Res pa je, da so ta kolesa dražja od navadnih kovinskih.
Polnovzmetena kolesa so za divje spuste. Nisem še videla kolesa, ki ima zadaj amortizerje, spredaj pa ne.
Polnovzmeteno kolo za 300€ je totalno zanič.
Nihče pri zdravi pameti se po mestu ne vozi s polnovzemtenim kolesom. Če se voziš samo po asfaltu je fajn, če tudi spredaj nima amortizerjev.
Na specialkah eni prevozijo tisoče km pa specialke nimajo amoritizerjev.