predodelitevotroka po pravni poti
Pozdravljeni.Zmojo bivšo partnerico(oba zdravljena alkoholika)imava 4 leta staro hčer v skupnem starševstvu,plačujem preživnino,imam stike.Problem je,jaz abstiniram 9 leto in sem bil na terapiji 2003 leta -enkrat ter nimam nobenih težav,ona je bila zdravljena 3x.V času najine veze (6let)ni imela problemov,do lanskega novega leta.Spila naj bi kozarec alk.pijače.Veza je razpadla 1.maja lani in se je odselila k stari materi za katero je dolžna skrbeti.Od takrat naprej je pri njej praktično vedno prisoten alkohol.Takoj po razpadu veze ,sem moral hčer odpeljati za približno dva meseca,ker je bila v močni alk.omami ter je hčer(takrat stara 3 leta)ni sprejela ter je ni hotela niti videti.Moral sem se za nekaj dni preseliti k njej ,da sem ju zbližal ter ,da jo je hčer nekako sprejela.Ker do 21.2. letos nisem bil oče na papirju(300 dni po njeni uradni ločitvi je bil kot oče zapisan njen mož)do sedaj nisem mogel ukrepati drugače,kot da sem o stanju poročal na CSD.Ona je tudi na CSD prismrdela po alkoholu že ob 8 zjutraj,vidni pa so tudi vizualni znaki,prav tako na sodišče 21.2.Njen zdaj bivši,novi,partner,kolega……….je vedel za njeno stanje toda samo opozarjal,naj preneha.Vem da pije ogromno,me prosi za denar predčasno,se noče večkrat soočiti zaradi vizualnih posledic alkohola,večkrat proti koncu tedna vzame dopust da se skrije pred službo.Dejal sem ji ,da bom vložil tožbo za predodelitev otroka meni in je le nekako pristala na zdravljenje,čeprav so se že začele manipulacije ,bi-nebi,lahko sama neham in podobno.Po pogovoru z bivšimi njenimi terapevti vsekakor vztrajam pri zdravljenju.Ker imam že sedaj slab občutek o uspehu njenega zdravljenja,namreč nikoli ni bila preveč samostojna oseba,prizadane jo že najmanjši problem in se takoj zateče k pijači,bi rad vložil tožbo za predodelitev otroka meni.Vedno ko vračam hčer imam velike probleme,ker noče nazaj,nočem pa več lagati hčeri zakaj ne more biti pri meni in podobno.Ker hočem vse urediti po pravični in korektni poti z čim manj stresa,problemov in po zakonu vas lepo prosim za mnenje.Nikakor ni v mojem interesu nagajati,odvzeti ji otroka neupravičeno,kakorkoli komu škodovati,hočem le ,da otrok odrašča v normalnem okolju kakršnega si zasluži in mu ga tudi želim.Z odgovori na CSD nisem ravno zadovoljen zato sem tudi pripravljen na vse pogoje,mnenja,poizvedbe iz strani stroke ,ki se s takimi stvarmi ukvarja.V upanju na korektne in realne-poštene odgovore,mnenja se zahvaljujem ter lep pozdrav.ROK
Spoštovani!
Vaše skrbi so povsem na mestu, saj otrok ne more odraščati in biti prepuščen v vzgojo osebi, ki v prvi vrsti ni zmožna skrbeti niti zase. V takšni situaciji je primarno zaščititi interese otroka, zato bi vam predlagali, da podate predlog za izdajo začasne odredbe v kateri bi zahtevali začasno prekinitev stikov z materjo, saj se vaša hči očitno počuti ogroženo v času, ko ji je zaupana v varstvo . V nadaljevanju pa je potrebno dokazati, da mati očitno ni sposobna skrbeti za otroka in, da se otrok zaupa v vzgojo in varstvo vam, saj je to trenutno edina možnost ,ki je v dobrobit otroka. V veliko primerih se starš, ki je bil z odredbo sodišča izločen iz varstva in vzgoje otroka, šele takrat zave resnosti situacije in začne funkcionirati drugače ( se ozdravi alkoholizma,… ), saj je prisiljen spremeniti določene stvari v svojem življenju, v kolikor želi zopet imeti stike z otrokom.
Lepo pozdravljeni!
Forum je zaprt za komentiranje.