Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Predplačniška kartica

Predplačniška kartica

Prosim za pomoč. Najstnica si želi, če ji lahko kupim to predplačniško kartico, da pri naročanju ne vpišeš svoje ampak to, na kateri imaš naloženo. Naročila bi si kaj iz tujine.
Očitno me daje že emšo, ker se nič ne spoznam. Vprašam na nlb, mi povedo, da jih nimajo več na banki, naj grem v trafiko, tam vedo, da obstajajo ampak mi ne znajo nič svetovat, naj grem na petrol. Tam mi povedo, da se jim zdi, naj jo naročim na spletu in da jih je več vrst in da moram točno vedit katero.
Drug mi svetuje adecco banko, sam tam po mojem moraš potem račun odpret al kako.
Res ne vem… Hvala za info.

Na policijo se pojdi vprašat.

Priporočam N26 ali Revolut. N26 je sploh polnokrvna banka in bo froc tja lahko prejemal tudi štipendijo.

od slovenskih je na voljo samo mBills, če hočeš imet fizično brezplačno kartico. Za vas bo verjetno čisto ok, ker očitno niste preveč vešči fintech zadev in vam bo slovenska podpora uporabnikom prišla prav.

Te trafika variante pa pozabi, to je Paysafe ali kako se zdaj imenuje, ima bolane provizije in ne dobiš fizične kartice.

lp

“Slaba” stran N26 ali Revolut je, da je pogoj minimalna starost 18 let. In treba je znati angleško. Morda si najstnica ubode svojo ob polnoletnosti, do takrat pa…..

Morda si jo tam ubodeš na svoje ime ter hčeri daš plastično kartico in dovoliš, da si pri sebi inštalira aplikacijo (potrebna za potrjevanje spletnih nakupov ipd.). Ampak pri obeh dobiš tudi svoj osebni IBAN, ki ga moraš obvezno (sicer imajo pravno podlago za kazen min. 200€) prijaviti FURS (še več, Revolut bo zaradi brexitovske čorbe iz angleškega prešaltal na litovski IBAN, kar je spet treba pravočasno prijaviti dacarjem), kar sicer ni nobena raketna znanost, ampak tehnično manj veščim še vedno deluje tako. In seveda boš ti kriva, če ti bo hči na uradno tvojem računu počela kakšne 3,14zdarije, kot je pranje denarja ipd.

Nekaj podobnega je naš Mbills. Tu si samo inštaliraš aplikacijo in v njej opraviš identifikacijo, nato pa si lahko naročiš njihovo kartico. Polniš lahko z gotovino na katerikoli Petrolovi pumpi (menda so začeli zaračaunavati provizijo?), z nakazilom na njihov TRR (treba še preveriti, če ni morda pogoj, da je pošiljateljev TRR odprt na isto ime, kot je končni prejemnik?) ali pa kakšen drug uporabnik v trenutku pošlje na prejemnikovo telefonsko št. Verjetno je tudi tu pogoj polnoletnost, tako da lahko spet odpreš v svojem imenu in daš hčeri. Vsaj dacarjem pa ni potrebno nič prijavljati.

Tistega v trafikah se izogibaj. Oderuške provizije pa to. Večji del bank ponuja predplačniške kartice tudi nekomitentom, polniš ali direkt na banki ali z nakazilom na nek TRR. Ampak pazi, vedno več jih poleg vsega ostalega (provizije na polnjenje, na valutne pretvorbe pri plačilih v drugih valutah, na bankomate ali dvige s predplačniškega računa) začenja zaračunavati še neko mesečno naročnino ne glede na to, ali kartico tisti mesec dejansko uporabljaš. Menda je v tem trenutku še najmanj ciganska NKBM. Sicer pa najbolje da lepo počekiraš pogoje in cenike pri posameznih bankah in si v Excelu za vsako malo poračunaš, koliko bi te koštalo ob neki tipični uporabi. Ali pa kakšna varianta iz prejšnjih odstavkov.

Tukaj je še link do NKBM, morda ti sede še Addiko

Pay safe mastercard. Imel od NLB predplačniško, pa so ukinili, ampak je to boljše, tam si moral čakat včasih tudi več dni, da je bilo na računu, če nisi direktnio na banki polnil, tu pa zadeva teče tekoče, napolniš, je na računu, plačaš, povež s pay palom…

Naj si punca naloži Revolut ali pa N26 na telefonu. Simpl pa brez problema. V Sloveniji te pa vse banke nategnejo kot mačka.

Ja,ap kje si argumentiralo, da je kaj ceneje? Saj ni, le kvasiš. Pomembneje je kako funkcioanira, večina teh predplačniških variant deluje z zamikom. Danes naložiš, denar imaš komaj čez en dan ali več dni. To raje pojasni pri tem kar ti vsiljuješ, kako je s tem?

Nikar N26, ki se je v zadnjem času drastično poslabšal. Katastrofa od customer supporta. Na TrustPilotu se berejo prave grozljvke. + tega zna imeti punca problem, če bo kupovala kaj prek spleta in bo hotela uveljaviti refund. To je cela procedura, ki sem ji še jaz, ki sem tega vešča, komaj kos. Predlagam tvoj Paypal. Še garancijo nakupa bo imela, ki jo bo zlahka uveljavljala.
Osnovna kartica bo itak morala iti prek tebe, če ni polnoletna ali kako si to predstavljata?
Če ji itak ti daješ denar, v čem je razlika? Daj ji geslo za Paypal, če ji zaupaš in stvar rešena.
Ko je polnoletna, pa lahko na Paypal veže svoj transakcijski račun, če ga ima.

Ojoj, berem, da nekdo predlaga NKBM. Nikar! Na kartico, ki naj bi bila brez stroškov (zato sem jo odprla), jim je uspelo v parih letih nabiti 50 evrov stroškov. Jaz je nisem uporabljala, je ležala v predalu, nobenih obvestil, potem pa šok – opomin pred izvržbo! Me je skoraj kap. Potiho so začeli zaračunavat stroške obveščanja. Saj ni veliko, ampak če te par let nihče ne obvešča o stanju, spletne banke pa ne uporabljaš (če kartica leži v predalu), se nabere. Ti so največji goljufi od vseh! Tudi glede teh stroškov se dobro pozanimajte. Brezplačno ni zmeraj brezplačno. Nabijejo ti stroške za obveščanje – samo o obveščanju o stroških obveščanja ne duha ne sluha.

Definitivno Petrolov mBills.
Naložiš aplikacijo mBills, vneseš podatke, na Petrolu se identificiras z osebno izkaznico (nekaj sekund) in na Petrolu lahko naložiš sredstva na mBills račun, lahko tudi nakažeš z UPN nalogom.
V mBills aplikaciji naročiš predplacniski Mastercard. Ni nobene članarine ali stroškov.
S to mastercard kartico porablja sredstva, ki si jih naložil v mbills.
Simpl ko pasul, pa se zastonj.

Kaj pa druge spremembe, ki stopijo v veljavo z oktobrom?

Od 1.10.2020 bodo uporabniki mBills, ki niso opravili osebne identifikacije (šibko preverjeni uporabniki), lahko v skladu z zakonskimi določili izvajajo transakcije do skupno največ 150 € / mesec in v mBills denarnici hranijo največ 150 € dobroimetja. Druga sprememba pa uvaja dodatno zaščito, saj bodo uvedli dodatno potrditev plačila pri višjih zneskih. Vsa plačila z aplikacijo mBills nad vrednostjo 50 € bo namreč treba potrditi. To bo možno s 6-mestno PIN kodo, prepoznavo prstnega odtisa ali obraza. To bo veljalo tudi za plačilo položnic, e-računov in v primeru drugih nakazil.

Zaračunavanje provizije ob pologu gotovine na Petrolu

Sprememba cenika mBills, ki bo v veljavi od 1.10.2020 bo prinesla zaračunavanje provizije za polog in dvig gotovine na prodajnih mestih Petrol. Višina provizije bo v vrednosti 0.9{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} od zneska vplačila oz. izplačila. V praksi bo to pomenilo, da bo pri pologu 100€ provizija znašala 0.9€. Limit vplačila in izplačila ostaja takšno kot je zdaj, in sicer 5.000€ dnevno.

O jebela cesta… Se pač identificiraš (enkratno) na Petrolu, če hočeš imet v denarnici več kot 150 EUR.

In denarja pač ne nalagas na mBills na Petrolu, da ne plačaš provizije (razen, če se ti mudi), pač pa si prenakazes.

V čem je problem?

Si sigurna, da se identificiraš enkratno?😂 Ni ravno razumet tako. Sam sem imel preden so ukinili NLB predplačiški mastercard z idetifikacijo, ki je bila z vsemi tvojimi podatki in si lahko opravlajl večje transakcije, kot pa s tisto brez podatkov. Malo je ceneje ta petrolov, ampak bodo dohiteli vse ostale, ko so dobili dovolj uporabnikov, nič bat, da ne bodo.

Zdaj imam pay safe virtualni račun in pay safe mastercard cartico. Ne vem pa katere podatke vse sem dal,osebne zagotovo ali tudi davčno, se ne spomnim. Mislim pa da je pogoj 18 let satrosti, nisem siguren. Jemljejo pa, kot vsi, po malem stran, nič ni zastonj.

V tem, da govorimo o mladoletni osebi.

Kaj pa druge spremembe, ki stopijo v veljavo z oktobrom?

Od 1.10.2020 bodo uporabniki mBills, ki niso opravili osebne identifikacije (šibko preverjeni uporabniki), lahko v skladu z zakonskimi določili izvajajo transakcije do skupno največ 150 € / mesec in v mBills denarnici hranijo največ 150 € dobroimetja. Druga sprememba pa uvaja dodatno zaščito, saj bodo uvedli dodatno potrditev plačila pri višjih zneskih. Vsa plačila z aplikacijo mBills nad vrednostjo 50 € bo namreč treba potrditi. To bo možno s 6-mestno PIN kodo, prepoznavo prstnega odtisa ali obraza. To bo veljalo tudi za plačilo položnic, e-računov in v primeru drugih nakazil.

Zaračunavanje provizije ob pologu gotovine na Petrolu

Sprememba cenika mBills, ki bo v veljavi od 1.10.2020 bo prinesla zaračunavanje provizije za polog in dvig gotovine na prodajnih mestih Petrol. Višina provizije bo v vrednosti 0.9{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} od zneska vplačila oz. izplačila. V praksi bo to pomenilo, da bo pri pologu 100€ provizija znašala 0.9€. Limit vplačila in izplačila ostaja takšno kot je zdaj, in sicer 5.000€ dnevno.
[/quote]

A s ti en tistih trolov ki se boji sprememb? Verjetno jih ne štekaš pa zato traumiraš. Narediš videoidentifikacijo pa je stvar rešena, al pa dodatnon kodo. Sej to je za dobro uporabnika in ker so taka pravila, ne zato, ker se njim lih da s tem stranke nadlegovat.
Provizijo pa itak zaračuna vsak, a ti je že kdo kdaj dal kaj gratis?

A s ti en tistih trolov ki se boji sprememb? Verjetno jih ne štekaš pa zato traumiraš. Narediš videoidentifikacijo pa je stvar rešena, al pa dodatnon kodo. Sej to je za dobro uporabnika in ker so taka pravila, ne zato, ker se njim lih da s tem stranke nadlegovat.
Provizijo pa itak zaračuna vsak, a ti je že kdo kdaj dal kaj gratis?
[/quote]Ne kvasi. Zaradi tega ker si monovsko pezde, ne moreš zaobit pogojev uporabe. Identificira se lahko polnoletna oseba z vsemi podatki in tak račun se pootem šteje za račun z identifikacijo. In kako nazadovanje je recimo pay safe račun,ki ga iam jaz povezanega tudi na py pal, za tvoje umsko zaostalo betico? Ne smeši se in ne piši, če si opolnoam tumasto.

Bo pač mama vzela kartico na svoje ime.

Si sigurna, da se identificiraš enkratno?😂 Ni ravno razumet tako. Sam sem imel preden so ukinili NLB predplačiški mastercard z idetifikacijo, ki je bila z vsemi tvojimi podatki in si lahko opravlajl večje transakcije, kot pa s tisto brez podatkov. Malo je ceneje ta petrolov, ampak bodo dohiteli vse ostale, ko so dobili dovolj uporabnikov, nič bat, da ne bodo.

Zdaj imam pay safe virtualni račun in pay safe mastercard cartico. Ne vem pa katere podatke vse sem dal,osebne zagotovo ali tudi davčno, se ne spomnim. Mislim pa da je pogoj 18 let satrosti, nisem siguren. Jemljejo pa, kot vsi, po malem stran, nič ni zastonj.
[/quote]

Do sedaj sem morala na Petrol samo enkrat – na začetku, ko sem pokazala osebno izkaznico. mBills uporabljam že kar nekaj časa. Načeloma je prenakazilo iz TRR na mBills v istem dnevu (če le navedeš pravilne podatke v UPN nalogu). Zaenkrat sem zadovoljna, ko bodo pa začeli “bučke lušt” bom pa menjala.

Je tako. Ker so vse predplačniške na isti princip. Če je brez osebnih podatkov so zelo omejeni zneski, za ostalo moraš pa imet račun z osebnimi podatki in je pogoj polnoletnost. Sicer pa ni panike, moj sin je v tretjem razredu znal plačat z mojim mastercardom in to na mojem računalniku, ne da ga bi videl ali mu kdaj pokazal. Le čudil sem se potem, kaj sem jaz to kupoval v Ameriki in ugotovil, da je šlo za eno igrico.😁 Dobro, da je bilo samo dobrih deset evrov in je bilo edinkrat.😂

Do sedaj sem morala na Petrol samo enkrat – na začetku, ko sem pokazala osebno izkaznico. mBills uporabljam že kar nekaj časa. Načeloma je prenakazilo iz TRR na mBills v istem dnevu (če le navedeš pravilne podatke v UPN nalogu). Zaenkrat sem zadovoljna, ko bodo pa začeli “bučke lušt” bom pa menjala.
[/quote]
Joaooo, al ste re zabiti, sploh ne razumete o čem je govora. Dala si osebne podatke in iamš račun z osebnimi podatki, za kar je potrebna polnoletnost.

Joaooo, al ste re zabiti, sploh ne razumete o čem je govora. Dala si osebne podatke in iamš račun z osebnimi podatki, za kar je potrebna polnoletnost.
[/quote]

Bo pač mama vzela kartico na svoje ime, ane?

Ne kvasi. Zaradi tega ker si monovsko pezde, ne moreš zaobit pogojev uporabe. Identificira se lahko polnoletna oseba z vsemi podatki in tak račun se pootem šteje za račun z identifikacijo. In kako nazadovanje je recimo pay safe račun,ki ga iam jaz povezanega tudi na py pal, za tvoje umsko zaostalo betico? Ne smeši se in ne piši, če si opolnoam tumasto.
[/quote]
Mladoletnik itak nikjer ne more sam urejat nobenega od bančnih storitev, al pa kerih drugih.
Tolk pameten pa take neumnosti trosiš.

Mladoletnik itak nikjer ne more sam urejat nobenega od bančnih storitev, al pa kerih drugih.
Tolk pameten pa take neumnosti trosiš.
[/quote]
A seveda, zdaj si pa spet mimo pihnilo. Pa celo temo je govora o predplačniških karticah in pri teh imaš kartice tudi brez podatkov, preprosto naložiš in plačuješ z njo, le da so zneski močno omejeni.

Bo pač mama vzela kartico na svoje ime, ane?
[/quote]
Saj pravim, mama dala kartico in pridno polnila, če ne bo špetir in še kaj hujšega.😁

Mamica verjetno že ima kartico na svoje ime. Zakaj bi jemala še eno?

New Report

Close