Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Predplačniška kartica

Predplačniška kartica

Mamica verjetno že ima kartico na svoje ime. Zakaj bi jemala še eno?
[/quote]

Zato, ker predplačniške še nima, sicer ne bi povsod spraševala, samo v mesnnici še ne. In frklji bolje dat predplačniško v roke, koliko se napolni toliko lahko porabi. In je menda res najbolje, da vzame kar na petrolu, bo najenostavneje.

Evo, še ena varianta, če ti je hči še mladoletna.

Zase vzameš Revolut, ga tudi sama uporabljaš, poleg kartice lahko tudi kupiš kakšno ameriško delnico,…., za juniorko pa brez posebnih dodatnih stroškov vzameš kartico Revolut Junior in lahko v aplikaciji gledaš, kaj pravzaprav počne. Na mobija si naložiš aplikacijo, vneseš osebne podatke. Identifikacija je simpl: slikaš osebno tako, kot ti rečejo, zraven še selfija z isto osebno roki, počakaš par ur, da nekdo to potrdi in voila. Morda (ne nujno) ponoviš vajo še za juniorje. Ravno danes so EU stranke prenesli na litovsko podružnico in tako dobiš svoj osebni litovski IBAN, kamor lahko po želji tudi usmeriš prejemanje plače. V vsakem primeru moraš ta IBAN prijaviti dacarjem, lahko peš ali prek eDavkov, ne eno ne drugo ni nič posebno kompliciranega. Potem jim prijavljaš samo še morebitne dobičke od delnic in dividende, če se seveda odločiš za to možnost.

Tukaj si preberi več o tem juniorskem paketu, ampak če izpolnjujeta pogoje in vama sede, cenovno zelo verjetno pelje sc*t vso konkurenco naših bank.

Kdo ve zakaj so pri NLB ukinili predplačniško kartico? Sem nameravala to uporabiti so me potem presenetili s odločitvijo, da ne bodo imeli več v ponudbi.

Po mojem zato, ker so požrešni, od tega pa niso imeli kaj dosti, saj je glavnino kasiral mastercard v tujini, preko katerega so se knjižile transakcije. Ne vem, bi človek moral malo več vedet o tem, ampak najverjetneje je to.

Namesto predplačniške kartice predlagam, da mama pri NLB naroči dodatno družinsko kartico na ime hčerke (MasterCard, Visa). To kartico lahko mladoletna oseba uporablja samostojno kot običajno kartico, le limit je skupni z osnovno kartico. Tako je najbolj enostavno in mama ima pregled nad njenimi transakcijami, polnjenje pa ni potrebno.

Haha šala leta… Mladim s tako kartico pač ni za zaupat.

Paysafecard je tud v fizični obliki, kolk je pa provizija…pa ne vem.

Paysafecard je tud v fizični obliki, kolk je pa provizija…pa ne vem.
[/quote]
Jp, je tako, z Londona pošljejo kartico, ki jo naročiš ob ustvarjanju računa preko spleta. Samo z računom bolj malo lahko, rabiš pay safe mastercard. Provizije pa take kot pri vseh, zastonj ni nikjer, kot sem že povedal. Je pa to ustaljena, resna in varna zadeva, za razliko od ostalih, ki so se komaj pojavili.

Pred parimi dnevi od Delavske hranilnice dobil novo debetno kartico. Ni več Maestro ampak Mastercard debit. Mislim da imajo za mlade do 30. leta Eyca račun brezplačen.

Sicer pa naročite Mastercard debit pri N26.

Sedi cvek, nisi bilo spremljalo pri pouku, kjer je že vse opisano in je trenutno najugodnejši petrol.😂

In kako bo Petrol cenej če je DH pa N26 brezplačen?

Če hočte pa tiste enkratne Mastercard kartice kreirat pa mislim da ima to celo Revolut in tudi morda N26. Samo je treba pptem vzet nek plačljiv paket.

Zradi zamika, ko nalgaš, ki je lahko tudi več dni, zaradi knjiženja plačil, ki je lahko tudi več mesecev, zaradi provizij, beri dalje po spletu. Saj pravim, sedi cvek, samo čredno navijate, pa nič ne berete.

Zradi zamika, ko nalgaš, ki je lahko tudi več dni, zaradi knjiženja plačil, ki je lahko tudi več mesecev, zaradi provizij, beri dalje po spletu. Saj pravim, sedi cvek, samo čredno navijate, pa nič ne berete.
[/quote]

Kakšen zamik nalaganja? Gre za Sepa plačila. Ko nakažeš na račun na delovni dan je nakazilo na računu vidno v 3 – 4 urah. Seveda v času odprtega bančnega plačilnega prometa ki je v EU od 06:00 do 15:30 ure.

Kakšen zamik nalaganja? Gre za Sepa plačila. Ko nakažeš na račun na delovni dan je nakazilo na računu vidno v 3 – 4 urah. Seveda v času odprtega bančnega plačilnega prometa ki je v EU od 06:00 do 15:30 ure.
[/quote]
Daj beri forume ljudi z izkušnjami budala. Ja, vidno nkazilo v 3-4 urah ali pa treh štirih dneh, tako kot pri večini. Nehajte teleta neummna, ki vas vsaka reklama obrne.

[/quote]
Pay safe je edini, kjer imaš takoj na kartici, ko naložiš, pri vsejh ostalih je od “boga” odvisno kdaj se ti bo denar pokzal na kartici. Ima pa provizije za nalaganje, ne vem kake imajo drugi.

Petrol ima pa najnižje provizije, terenutno še zaenkrat.

Jp, je tako, z Londona pošljejo kartico, ki jo naročiš ob ustvarjanju računa preko spleta. Samo z računom bolj malo lahko, rabiš pay safe mastercard. Provizije pa take kot pri vseh, zastonj ni nikjer, kot sem že povedal. Je pa to ustaljena, resna in varna zadeva, za razliko od ostalih, ki so se komaj pojavili.
[/quote]

Paysafe poznam, ker jo imajo eni. Jst imam Neteller, je tud predplačniška mastercard.

Daj beri forume ljudi z izkušnjami budala. Ja, vidno nkazilo v 3-4 urah ali pa treh štirih dneh, tako kot pri večini. Nehajte teleta neummna, ki vas vsaka reklama obrne.
[/quote]

Stari, Vsak mesec delavcem nakažem plače. Točno vem da jih moram 18. v mescu nakazat do 11:30 ure da jih imajo do 15:30 na računu. Točno vem da pride do konca šihta, ker, če ne jih slišim. Grejo pa na N26 račune, Revolut in na ostale Slo. banke. 4 dni Sepa nakazilo niti v teoriji ne potuje (razen če je vmes vikend in praznik), ker je uradni najdaljši čas prenosa 3 delovne dni. v 99{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} primerih pride v 4 urah.

Stari, Vsak mesec delavcem nakažem plače. Točno vem da jih moram 18. v mescu nakazat do 11:30 ure da jih imajo do 15:30 na računu. Točno vem da pride do konca šihta, ker, če ne jih slišim. Grejo pa na N26 račune, Revolut in na ostale Slo. banke. 4 dni Sepa nakazilo niti v teoriji ne potuje (razen če je vmes vikend in praznik), ker je uradni najdaljši čas prenosa 3 delovne dni. v 99{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} primerih pride v 4 urah.
[/quote]
Nehaj kvasit, pojdi v osnovno šolo, da se boš naučilo vsaj na pol brat, multinično blesavo.

Haha šala leta… Mladim s tako kartico pač ni za zaupat.
[/quote]

Popolnoma enako je, če na predplačniško kartico nakažeš 100€, ali pa je skupni limit 100€, vedno lahko vse zapravi. Limit lahko tudi spreminjaš. Nakazilo na predplačniško kartico pa res lahko traja dlje kot sepa nakazilo na transakcijski račun.

[/quote]

Pa ti res nimaš blage veze in svoje mnenje baziraš na kartici najbolj okostenele banke v Sloveniji, ker drugih izkušenj v lajfu nimaš. Pa kolikor razumem, je bila kartica vmes tudi ukinjena. Hm, le zakaj, če so rabili par dni ali celo mesecev, praviš, da zadevo en palček ročno poknjiži?
Na N26 zmeraj pride v istem dnevu, če pravi čas nakažeš – proviziji zaračuna pa samo banka, s katere nakazuješ. Tako kot za vsako položnico. Izjema so samo vikendi. In tako je bilo tudi s predplačniško kartico NKBM, ki sem jo kratek čas imela. Denar potuje toliko časa, kot pri vsakem plačilu s položnico – ker za to gre. To je čisto navaden plačilni nalog. Kaj si ti imel, pa pojma nimam.

Men je mbills super. Leta sem (kot ne vem zakaj gre) se izogibal, potem pa ko mi je na NLB pretekel tisti Mastercard debetna kartica, ki sem jo mogel plačati 10€ in je dobra samo 2 leti, zdaj pa tega nimajo več, sem študiral kaj naj naredim.

Evo naložil sem si aplikacijo mBills na google trgovini. Dejansko sem se verificiral s skeniranjem potnega lista, ni mi bilo treba na petrol. V aplikaciji klikneš da želiš fizično mastercard kartico za plačevanje na pos terminalih ali preko interneta…ti jo pošljejo na dom v roku 2-3dni. Lahko nakazuješ denar na njo preko UPN-ja, ali greš na petrol in si tam nakažeš gor.

Kaj mi je ful všeč v primerjavi z NLB. Pri NLB je trajal 2-3 dni da je bil viden polog na kartici, tukaj je polog viden isto sekundo, ko na Petrolu vplačaš denar.

Sem ful zadovoljen. 5 let veljavnosti mastercard kartice brez da bi rabil kak račun na kaki banki odpirati. Mam sicer na NLB račun (maestro) s katerim si ne moreš nič pomagati na internetu in res nisem hotel menjati paketa, odpirati drug račun samo zaradi ene mastercard kartice.

Tko da ful zadovoljen.

NKBM ima predplačniško kartico. Naložiš denar direktno na banki.
70 centov je obveščanje na mesec, ni nujno, da te obveščajo in ga lahko kadarkoli prekineš. Meni se zdi, da je imelo polno bank te predplačniške.

Ne laži. Obveščanje je pri NKBM sestavni del računa in ga ne moreš prekinit, ker se tebi zlušta. Jaz par let nisem imela prometa na kartici, obveščanje so udarili pa vsak mesec. In ko sem ga hotela odpovedat – ni mogoče!

Koliko pa je provizija polnjenja?

New Report

Close