Predplačniška SIM v letu 2020 – da ali ne in argumenti
odvisno zakaj točno uporabljaš telefon …. jaz še kar telefornarim in se mi predplačniška ne splača, ker je predrago. sin ima pa predplačniško, ker mu ostali v familiji mesečno odstopimo viška podatkov, ki jih on porabi, nam bi pa ostajali …
V bistvu minimiziram stroške. Čez 1 mesec mi poteče vezava s telefonom, ki je vreden še vsaj 250 evrov, za naročnino pa odštejem vsak mesec 25 evrov. Vsi me debelo gledajo kot češ, kje pa ti živiš – na Marsu, da še nisi slišal za ugodnejše variante…
Porabljam internet dosti, komunikacija praktično poteka čez internet, klicarim pa zelo malo. Nekaj smsov in mmsov, izmenjanih s starši, to je pa to.
Razmišljam dejansko o predplačniškem računu, vendar verjetno predplačniški nimajo nekaj dosti interneta, je tako? Verjetno bi tisti 1 GB skuril v par minutah…
Jaz imam maxi in mi čisto zadošča.
https://www.hot.si/ponudba/paketi.html
Se ne splača, po mojem. Ker so prišli naročniški paketi za tiste z nizko porabo (kjer se ne plačuje fiksnega zneska naročnine, ampak samo porabo. Glej npr.: bob 4 cente). To potem pride bolj ugodno, tudi če se pogovarjaš 2 minuti na mesec. In brez zajebancije s podaljševanjem aktivnosti.
Splača se mogoče samo takrat, ko daješ otroku, da ne more računa nabit. Ali pa takrat, ko se baviš s sumljivimi posli in ne želiš dajat imena operaterju. Ali kaj podobnega.
Sem na istem. 5€ pa je za 3 mesece dovolj, seveda po tem ko sem Telekom zamenjal za HOT.
Pri Telekomu je bilo za nekje 1 mesec.
Pač večinoma mene kličejo drugi. Jaz bolj malo, pa še to so pogovori za minutko, 2.
V službi imam pa služben telefon z naročnino.
Edino za podatke pride zelo drago, če imaš samo osnovno predplačniško. Če podatkov ne rabiš pa je super, dokler ne klicariš naokoli veliko.
Nikoli nisem imela mobilnega telefona na kartico, že od začetka, torej cca 20 let, naročnino. Res, da so me na Telekomu precej lupili, zdaj sem že leta na Telemachu, plačam 6€ mesečno za 120 minut (+ brezplačni klici v Telemach omrežju), kar mi je dovolj. Mož je do pred nekaj leti še vztrajal s kartico, enkrat mu je polnjenje zdržalo 3 mesece, drugič je bilo treba dvakrat polnit v enem mesecu … in sem končno tudi njega uspela spravit na Telemach za 6€. Mi je fajn, ker se ni treba ukvarjat s tem, koliko imaš še na kartici, ni problema v tujini, je tudi precej prenosa podatkov … skratka, ok.
Sem na istem. 5€ pa je za 3 mesece dovolj, seveda po tem ko sem Telekom zamenjal za HOT.
Pri Telekomu je bilo za nekje 1 mesec.
Pač večinoma mene kličejo drugi. Jaz bolj malo, pa še to so pogovori za minutko, 2.
V službi imam pa služben telefon z naročnino.
Edino za podatke pride zelo drago, če imaš samo osnovno predplačniško. Če podatkov ne rabiš pa je super, dokler ne klicariš naokoli veliko.
[/quote]
Meni je telefon samo telefon, internet imam v službi in doma, vmes, ko grem na kofe, na sprehod…….. mi pa tudi na misel ne pride, da bi se še tam obešala po njem. Kaj tako zelo hudega se pa zgodi v tem času, da bi morala biti priklopljena 24/7? Čisto nič, ko bo pa konec sveta, bo pa tako čutiti, ne rabim prej to prebrati.)