Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Predpogodba pri prodaji nepremičnine

Predpogodba pri prodaji nepremičnine

Prodajam nepremičnino, kupec je predlagal predpogodbo, v kateri je določena cena nepremičnine in pogodbena zaveza, da bo kupec nepremičnino kupil najkasneje v 3 mesecih po podpisu predpogodbe. Meni je malo čudno, zakaj ne direktno pogodba, kjer bi bila tudi navedena ara (ki je v predpogodbi ni), kupec pa pravi, da predpogodbo potrebuje zaradi najema kredita. Ker sem že večkrat tako kupovala kot prodajala nepremičnine – vedno so bili vmes tudi krediti, pa smo vedno vse uredili direktno s kupoprodajno pogodbo, brez predpogodbe, mi je to malo čudno.

Ima morda kdo bolj sveže izkušnje z najemanjem kreditov pri nakupu nepremičnine in zahtevami bank glede pogodbe in predpogodbe?

V kolikor kupec ni sposoben zadeve sfinancirati trez predpogodbe, verjetno nima smilsal se več truditi z njim.

V kolikor se že gre tako igrico, bi jaz vsekakor zahteval člen o ari (10{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}) , saj ste praktično blokirani za nadaljno prodajo.

Jaz se takih igric brez plačila are ne bi šla.

Jaz sem kot kupovalka sklenila predpogodbo, ker stanovanja ni bilo mogoče prevzeti takoj. Na banko sem pa najprej, za pripravo vse dokumentacije, šla z overjeno predpogodbo in kopijo kasnejše pogodbe (neoverjeno), ob podpisu pogodbe z banko in na naroku sem pa seveda morala imeti overjeno KP pogodbo.

Ne vidim nobene škode v podpisu predpogodbe. Mogoče je kaka zanka, da ne vem zanjo?

V kolikor je predpogodba sestavljena v redu, ni nobenega problema, le dvoni stroški so. Seveda pa naj predpogodba vključuje vse sestavine pogodbe, tudi kazni za neskleneitev pogodbe.

Smo kupovali nepremičnino, najprej je bila predpogodba, ki pa je imela določilo o ari in ara se je plačala takoj. Torej predpogodba da, vendar naj vsebuje aro – znak, da je kupec resen.

New Report

Close