predporočna pogodba2
Po zakonu je tako: Vse kar je tvoj bodoči mož imel pred poroko je njegovo. zate pa velja enako. Kar pa bosta ustvarila v času trajanja zakonske zveze pa se deli pol na pol. zato se meni podpisovanje pogodbe zdi poniževalno. Kajti tisto kar sta ustvarila skupaj je pa menda ja od vsakega pol. Kar pa je bilo pred poroko pa naj si odneseta vsak na svoje.
Ne vem, še vedno gledam na to tako. Poročila se bom s teboj zato ker te ljubim in tako bova srečno živela do konca dni v dobrem in slabem. vem da zveni kot pravljica, vendar če v to ne verjameš, potem se ne poročiti.
Pozdravljene!
Malo sem brala vse te odgovore! Sem res čudna ker sem tudi sama že razmišljala o predporočni pogodbi? :-)) Vse to je stvar posameznika in kako gledate na to stvar. Meni se ne zdi poniževalno, ravno tako ne bi to naredila samo zato ker je v modi! Ravno tako to ne pomeni, da ga nimam rada, da mislim na ločitev! Sem mu omenila že zadevo, ni bil nič proti, je pa tudi sam rekel, da to kar on prinese je njegovo in obratno. Za seboj ima že eno ločitev, ki je minila brez problemov!
Brat se je pred leti ločil. Ni bilo problemov, ker je VSE pustil njej in samo šel. Saj poznate tisto, sam da bo mir! 🙂 Vendar pa je nekaj najedala, pa okol govorila in potem je popiz… in rekel, da mu mora plačevati za stanovanje, ki ji ga je pustil! No samo od tega ni nič, čeprav pa on plačuje anuiteto za hčer. Ampak se ne da motit ta moj ljubi brat! On uživa, našel si je novo ljubezen, leto dni je malo bolj delal (popoldan) in ni mu žal, da je vse pustil in tudi ne obremenjuje se! On zase ima, srečen je, kaj še hočemo!
Kar pa se mojega mnenja tiče; nikoli se ne ve, kaj te v življenju čaka, nikoli ne veš kaj bo čez 10, 15 let! Zakaj bi imel takrat težave če jih ni treba!? Sicer pa, kot sem že rekla, stvar posameznika! Do sedaj so to reševali na tak ali drugačen način! Če bo sreča, se stvar reši mirno, če vam pa kdo hoče nagajat, bo pa to lahko delal, čeprav je pogodba sklenjena!
Pa srečno v zakonu!
Pozdravček, Petra
Jaz pa vem le eno, pogodba da ali ne, težave so lahko kljub pogodbi. Če velja po zakonu, da je vse kar imaš pred zakonom tvoje, zakaj bi potem plačeval še notarje, odvetnike da pišejo pogodbo. Če se dva ne moreta normalno ločiti in teh je zelo malo, jima tudi nobena pogodba ne bo pomagala, kajti ločitev bo takšna kot da pogodbe ne bi bilo. Kreganje, tuljenje, sramota, zmerjanje… . Kaj ti pri vsem tem pomaga pogodba?