Najdi forum

Splash Forum Arhiv Računalništvo, telefonija, internet in televizija Predračun – ponudba za nizko ceno

Predračun – ponudba za nizko ceno

Računalnik

– OP PIII 810 Intel chips + VGA + SB
– procesor amD DURON 1000 MHZ
– Hladilnik za CPU
– RAM DIMM 128 MB 133 MHZ
– Ohišje midi tower ATX
– Trdi disk WD 20 GB 5400
– disketna enota 3.5 “
– CD rom 52 x hitrost
– tipkovnica PS/2
– Miška Logitech pilot +(s koleščkom)
– podloga za miško
– Zvočniki 150W 3D

Cena 119.000 sit (vrednost z DDV)

primož

Kaj, ko bi še napisal kje se to dobi. Je to pri enem prodajalcu ali več? Mene to res zanima. Vem, da bi bila reklama. Če pa ne gre drugače, a bi lahko vsaj na e-mail poslal?

Maša

Tole za igre in zahtevnejše programe zihr ni! Za igre sploh tudi pred letom ne bi bilo nič. Procesor spada med cenejše, grafična sux, zvočna sux, disk je počasen, malo rama. Ta PC moraš nadgraditi še preden ga kupiš. Je veliko bolje dati 200K za PC, ki bi bil 9999999x boljši. Jaz sem svoj PC kupil pred 3 leti, pa bi mi vse delovalo bolje, kot pri tvojem “novem”. Čeprav če želiš cenejše stvari, pa vseeno hitre, je pa tale procesor kar dober zate, ostalo pa sux.

A vsi igrate samo igrice na računalniku?
Jaz jih ne maram. Nimam niti ene gor.
Rada bi računalnik za nezahtevne programe (samo windowse, word) in internet.

Kaj pomeni pre-instalirani software?

Kaj si mislite o Compaqovem Presariu Celeron 5FR112? Cena je 143.000,00 sit.

Intel Celeron procesor 700 MHz
Pomnilnik 64 MB PC 100
Gibki disk 3,5” 1,44MB
Trdi disk 20GB
CD-ROM 50 x hitrost
Fax modem 56k int.
Ohišje Midi Tower
Osnovna plošča, i810 z vgrajeno zvočno in grafično kartico
Tipkovnica z internet tipkami SLO
Compaq scroll miška
Slovenski operacijski sistem Windows ME
Garancija 1 leto

Pre-instalirani software: Microsoft Word 2000, Microsoft Works 2000

Maša

Alien3001

imaš vse prav, vendar so tudi ljudje, ki nimajo denarja za več kot 100.000 sit in bi radi računalnik.

naj povem, da takšen računalnik zahteva začetnika, ki uporablja word in internet. jano je, da tukaj ne igraš gromozanskih igric. Tak uporabnik tudi en loči med hitrostjo 5400 ali 7200 ali celo 10.000 obratov.

Bistvo je, da računalnik ne crkuje in je stabilen, ne pa da je vsak dan na servisu.

še enkrat poudarjam, računalnik je bolj za osebno domačo rabo, kakšno muziko, brez posebno kvalitetnega zvoka, grafika je obična 8 MB to je bilo pred enem letom wauuu. seveda pa je za boljšo kvaliteto in igranje igric ter poslušanje muziko, še ena dražja varianta.

Alien, verjamem,d a is računalniški “fen”, vendar verjemi, da je takih , ki nimajo pojma kaj dobijo, veliko več kot računalniških poznavalcev.

Primož

Primož! Jaz sem ena tistih, ki si jih opisal prvo!!!
Še enkrat sprašujem: kje lahko kupim vse to?

Maša

Od kej pa si?

primož

http://www.pcx.si

Kadar ravno kupujete računalnik, vrzite oko na široko ponudbo na

Marsikaj se dobi še v garanciji in da se prihraniti tudi kakšen tolar – ni pa to zagarantirano, treba je malo previdnosti…

Lj.

Pomnilnik 64 MB ???
A je sploh možno da kaka firma da v računalnik tako malo pomnilnika?

Rekreator

seveda je možno, zalogo je potrebno pospravit, za tiste, ki nimajo denarja in ne vedo za kaj se gre, je vse dobro. Pravijo prodajalci.

primož

Tale predracun je navadno [cenzura] (oprostite izrazu, a je edini primeren :-).

Razlogi:

Ta racunalnik nikoli ne bo delal. Procesor in maticna plosca namrec nikakor ne paseta skupaj. Na tako maticno plosco lahko vtaknes le celerona in PII/PIII.

Prav tako je chipset i810 ze dokaj zastarel, vgrajeno pa ima tudi zelo borno graficno kartico. Za ta denar ali kakega tisocaka vec se dobi ze precej bolj spodobna masina, ceprav iz hudo noname komponent.

Bye
JoeJoe!

JoeJoe

napiši kakšne komponente morajo biti, pa bom dobil predračun. Če pa ga imaš pa ga serviraj

primož

Pošlji moj seznam naokrog, po moje ne bi smel biti več kot 200K. Pa še kul ti deluje. Zdaj so Duroni 1200 Ghz kr hudi, seveda ne tisto “pravo” so pa poceni in kar hitri…

cigani !!!

benjamin kramberger
pravi cigani !!!

bravo Benjamin – odkril si 9 let staro temo in nekaj zmerjaš – sicer ne vem koga,
ampak očitno imaš očala (dioptrije +22) fajn umazana, pa usta tudi, da o
tipkovnici, katera piše tako umazane besede ne izgubljam besed.

U dobra ideja! Jaz imam umazano tipkovnico. Jo bom kar pod tušem opral. Potem pa na peč za en dan.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close