Najdi forum

Splash Forum Politični čvek Predsedovanje EU – uspeh ?

Predsedovanje EU – uspeh ?

Na financah menijo, da smo bili razmeroma uspešni :
http://www.finance.si/215484/Sedem_premikov_pod_na{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}B9o_taktirko

Spomnim pa se izjav na raznih forumih (tudi tem), kako so priprave na predsedovanje katastrofalne in da bo tudi sam potek predsedovanja v podnu, ampak da ne bo nihče ničesar rekel (niti evropski partnerji), ker kao nočejo škoditi ugledu Slovenije. Teorija zarote ? Hehehe.

kje na tem forumu, pa je tekel pogovor o katastrofalnih pripravah???

je pa res, da se je marsikaj dogajalo pred začetkom predcedovanja s strani JJ, ko je jokcal in zahteval zaupnico, ja o tem pa je tekla debata.

Slovenija je pa pridobila vsaj toliko, da je več ne bodo zamenjevali z Slovaško, vsaj upam.

Sem na hitro izkoristil funkcijo iskanja in našel npr. tole :
http://med.over.net/forum5/read.php?186,4399632,4403978

Daljša tema, a če prebereš določene prispevke (če se ne motim od uporabnika/ce “life’s bitch”).

Ampak tudi nasplošno imam v spominu, da se je vsepovsod govorilo, kako bo predsedovanje katastrofalno, da smo nesposobni in nepripravljeni, da vlada nima kompasa, in tako naprej.

ma saj to pravim, tu se je debatiralo in ne samo enkrat o nezaupnici ali zaupnici vladi pred predcedovanjem, ko je JJ začel z raznimi grožnjami itd.

še najmanj o kakšni nepripravljenosti na predcedovanje, saj smo se dobro pripravili in zato porabili tudi ogromno denarja, upam da bo vsaj nekoliko povrnjen.

No, en tak primer “strokovnjaka”, če se že tebi ne ljubi brati :

In tega je bilo kar dosti.

predsedovanje Slovenije: veliko hrupa za nič… in kje je že ta slovakia, prosim?

---------- le vent nous portera...

In tega je bilo kar dosti.[/quote]

v tej temi, ki si jo pripopala je samo ta post, ki dvomi o dobri pripravljenosti, vse ostalo je o nezaupnici ali zaupnici vladi.

če povzamem celotno predsedovanje euju je bilo za Slovenijo to samo minus, saj je najemala drage avtomobile, urejala Brdo-Kranj, dragi stoli ipd…Torej je šlo veliko denarja iz proračuna, ta denar bi lahko namenili za recimo izbolšanje socialnega položaja vseh nas, tako da predsedovanje gor ali dol, nihče razn nas samih se tega čez 20 let ne bo spomnil, pridobili pa s predsedovanjem nismo nič…Naj bi kdo pove, kaj je >Sloveniji s tem istržila? Razn zamrznitve hrvaškega Zerpa, pa še to Hrvaška ga ni ukinila ampak zamrznila in čaka samo pravi čas da ga odmrzne…Samo potrata našega denarja, ki smo ga namenili za lizanje tujih riti, nič drugega, če bi vsaj v tem času Sloveniji privabila neka evropska podjetja, da bi začela v Sloveniji graditi podjetja, nove službe, gospodarstvi itd…Ocenujem predsedovanje kot zelo slabo izkoriščeno, uspešno pa tudi, ker začuda nismo nič zašuštrali, lahko bi pa zelo veliko iztržili na področju gospodarstva, se mi zdi škoda no…

Če bi bila vlada leva, bi na Brdu zagotovo sedeli na lesenih klopeh.
Iz obzirnosti do delavskega razreda, menda:-(
Oh sveta preproščina Pahorček.

Naša vlada je gotovo uspešno predsedovala, ker so naši ekstremno samostojni, neodvisni in oh in sploh najboljši mediji o tem predsedovanju tiho. Seveda ne more biti drugače, ker so mediji tako nastavljeni, da lahko samo morbidno hvalisajo pohorja in vsega kar je levo. Obrat bi bil zanje salto mortale. Dokler se bodo naši novinarji šolali na partijskih fakultetah, bo to tako. Sramota. Kako se znebiti te hudičeve partije?

Ja če ste vsi tok pametni, mi povejte, kaj imajo Slovenci od predsedovanja? Razn bajnih stroškov? VN ja sedaj pa slovenci v večinisedijo na lesenih stolih, tujci in državniki pa stolih vrednih 2 tisoč eurov! Pa partije se ne boste nikoli znebili, ker se mladi nagibajo h tej opciji, na mladih pa stoji prihodnost države….

Pahor, mladim se sladko j..e za politiko. Mladi bi radi takoj dobre službe, denar, avtomobile, zastonj šolstvo, prehrano,žurke brez meja… in kdor jim bo to obljubil, tistega bodo podprli. In ker trenutno tvoj “soimenjak” nabira politične točke ter obljublja vse zgoraj našteto, so mu mladi seveda naklonjeni. Ampak, ne vedo da bodo razočarani.

začuda, ravno to kar si naštev smo že imeli, pa so ravno mladi dvignili najprej svoj glas, hmmm le zakaj a, ker se jim j****, ne podcenjuj jih, ravno oni so danes na največjem udaru, kakšne dobre službe- kje jo pa mlad človek pri nas še lahko dobi, zato pa odhajajo, s trebuhom za kruhom.

Hehe napaka, mladi se zelo dobro razumejo na politiko in se jim ne jebe, saj imajo starše recimo, ki prejemajo nizke pokojnine, ne najdejo dobro plačane službe,kljub visoki izobrazbi, ker niso člani nekega VIP kluba in tako šolane mladine še nikoli nismo imeli(zasluge prejšni vladi glede šolstva, ta vlada je samo povišala cene izrednega faxa…), torej niso neumni in znajo presoditi kaj je za njih in njihovo prihodnost najbolje,ter morda za njihove otroke, sigurno ne tako nizke plače, dragi vrtci, drage šolnine, rabijo delati po pet let in več, da dobijo za nedoločen čas, da bi lahko najeli kredit za enosobno tako drago stanovanje, potem jim od plače ne ostane za poplačilo položnic stanovanskih, visok znesek kredita, vračati šolnine , pomagati staršem , futrati otroka ipd…Hehe sej je samo vprašanje časa…in takrat bojo kazali s prstom na Janšo, ker je je v Janševem mandatu njihova situacija občutno poslabšala, vse se draži, plače iste, slabe!!!

zopet sanjaš številko 450.
dobrih služb je kolikor hočeš, problem je, da ti in “mnogo njih” ne ve kaj je dober poklic in dobra služba.

sem že enkrat nekoga prosila za informacije o teh dobrih službah, ki IŠČEJO delavce, pa nič, dobila sem samo poznani spisek podjetji z njihovimi povprečnimi plačami in to je vse.

daj povej mi kje se dobijo te službe,ki iščejo delavce, bom naslove zelo rada posredovala naprej.

me imaš za norca?
vsak danes brezposeln KV je sigurno bebec, pa tudi tehniško izobraženih unijev manjka, bebcev je tudi tu dovolj. tu se pojavijo drugi problemi vsakemu začetniku manjka 3-5 let intenzivnega dela za pridobivanje izkušenj.

jaz ne vem, če ti živiš v stiku s stvarnostjo, ne bom govoril o svojem delu, lahko ti ga odstopim do konca leta, pa ne za 450.

Veliko dobrih služb se začne tukaj : http://www.evem.si/

Malce avanturizma, no ! Kaj ste vsi tako dolgočasni s tem delavstvom … cajti so se spremenili in je potrebno le malce več samoiniciative.

komunizem še traja.
“bolje vzet in dobit, kakor delat.”

Privatko, imaš prav. Vsi bi bili nekakšen “delavski razred”, brez izobrazbe, z nadpovprečnimi plačami, vsemi mogočimi ugodnostmi… Tovariši, minili so časi rdečih zastav na katerih je pisalo “Proletarci vseh dežel združite se”.

Če bi bila vlada leva, bi na Brdu zagotovo sedeli na lesenih klopeh.
Iz obzirnosti do delavskega razreda, menda:-(
Oh sveta preproščina Pahorček.[/quote]

VN,
hahaha, gospodje imajo “razvajene zlate ritke”, ne morejo “čičkati” na lesenih klopccaaah.:-)))
Ker pa jih je gostila “desna” bahava vlada, so sedeli na “finih” dragih klopcah!:-)) Spodobi se in pravično je, da so lepo čičkali, a ne? Cenjena gospa VN.:-))))
Ja, Oh sveta preproščina, lep uspeh! Nič hudega, če je bil delavski razred in upokojenci “malo” prikrajšani, saj so vsega vajeni!:-))))

Za tistega, ki je prodal 50 € vredne stole po 2000€ (in njemu podobnim) je predsedovanje EU velik uspeh.

Tistim, ki smo to plačali pa čista izguba.

kdo pa govori o brezposelnih, veliko bi jih namreč rado zamenjalo službe zaradi niskih plač in iščejo delodajalce, ki znajo ceniti njihovo delo,ja.

hehehe, veš kaj, kar se pa tiče visoko izobraženega kadra pa bodi raje tiho, veliko jih poznam, ki se vsak dan vozijo v tujino tudi po 2uri, zato ker jih tam veliko bolje plačajo, da ne govorim o pogojih dela. Tako nam odteka pamet v druge evropske države, kjer je cenjena, pa čeprav smo jo plačevali zase. Le zakaj bi nek začetnik, delal pri nas za 700€, če čez mejo dobi začetno plačo tudi do 2000€, potem pa naprej.

veš kaj, meni je ni treba odstopati, ker imam dovolj, lahko pa odstopiš komu drugemu, ki išče morda ravno to, zato kar povej, bom posredovala naprej.

drugega niti nisem pričakovala, kot linke raznih posredovalnic, nič bat, za te vsi ki iščejo že dobro vedo, ja.

ne govori mi o plačah, plača je odvisna od sposobnosti in povpraševanja.
ne boj se, da dobi v tujini vsak “pikzibner” željeno plačo.

dejstvo pa je, da čutimo in bomo še čutili,nasplošno v kulturi medsebojnih odnosov, posledice komunistične diktature.

ne ti meni o pikzibnerjih in ne podcenjuj pametne mlade ljudi, ja.

sem pa točno vedela, da ne bo nič konkretnega.:)

ne za vse pa res ni kriva diktatura, pa naj bo katerakoli!

New Report

Close