Najdi forum

Splash Forum Politični čvek Predsedovanje EU – uspeh ?

Predsedovanje EU – uspeh ?

Predsedovanje EU je kozlarija. EU sploh ni enotna. Bomo kdaj imeli skupno zunanjo politiko in skupno vojaško organizacijo?

moj namen ni nikogar soditi in ocenjevati, še tebe ne morem, “politično” te lahko malo, konkretnost v poslu ti ni jasna, saj samo nekaj pričakuješ in nimaš pojma o trgu delovne sile.

diktatura je pretrgala kontinuiteto lastništva in tako še danes nimamo v prvih vrstah dovolj razgledanih in kultiviranih podjetnikov v primerljivosti s severozahodom.
jaz se zavedam, da je to divji kapitalizem, ker se pravi mora po stopnjah razviti in tudi pričakoval nisem nič drugega.

sposoben delavec lahko deluje in je deloval in bil cenjen v fašizmu, komunizmu in je tudi sedaj. ološ je pač spremljava vsakega sistema in danes ga je dosti, ker pač TUDI pričakujejo…..podpore….zdravi in delovno sposobni.

še enkrat, morda nisi prebral, ne govori o lenuhih, ki se jim ne da delati in tistih, ki hvatajo krivine, ja. Govorim o pridnih delavnih ljudeh, ki delajo včasih tudi več kot 8 ur dnevno, pa si vseeno ne morejo zagotoviti vsaj približne socialne varnosti, ja. Če pa te imenuješ ološ-hmm potem pa res nisi vreden enega samega mojega stavka več.

kljub urejenemu trgu delavne sile (kar pri nas kar še lep cajt ne bo), si vsak, ki dela zasluži normalno življenje. Tisti, ki je pa sposoben več in se zna dobro prodajati, pa naj ima še več. Očitno tebi ni jasno, kaj trg delavne sile pomeni, vsekakor pa ne pomeni izkoriščanje in tlačanstvo in da do kaj takega ne pride, je za to dolžna poskrbeti država. Kaj me brigajo socialni transferji, ki so kapljica v morje in še prej jih dobijo tisti, ki jih sploh ne potrebujejo, naj država poskrbi, da bodo DELAVCI dostojno plačani in ne bodo potrebovali teh transferjev. Ja samo nobena vlada tega ne naredi, hmmm le zakaj ne, kapital je moč in moč je dobro imeti za prijatelja.

da ne bo pomote, druge razvite države znajo zaščititi svoje delavce pred izkoriščanjem velekapitalistov. Je pa tudi res, da imajo neodvisne in zelo dobro stoječe sindikate.

še enkrat, morda nisi prebral, ne govori o lenuhih, ki se jim ne da delati in tistih, ki hvatajo krivine, ja. Govorim o pridnih delavnih ljudeh, ki delajo včasih tudi več kot 8 ur dnevno, pa si vseeno ne morejo zagotoviti vsaj približne socialne varnosti, ja. Če pa te imenuješ ološ-hmm potem pa res nisi vreden enega samega mojega stavka več.

kljub urejenemu trgu delavne sile (kar pri nas kar še lep cajt ne bo), si vsak, ki dela zasluži normalno življenje. Tisti, ki je pa sposoben več in se zna dobro prodajati, pa naj ima še več. Očitno tebi ni jasno, kaj trg delavne sile pomeni, vsekakor pa ne pomeni izkoriščanje in tlačanstvo in da do kaj takega ne pride, je za to dolžna poskrbeti država. Kaj me brigajo socialni transferji, ki so kapljica v morje in še prej jih dobijo tisti, ki jih sploh ne potrebujejo, naj država poskrbi, da bodo DELAVCI dostojno plačani in ne bodo potrebovali teh transferjev. Ja samo nobena vlada tega ne naredi, hmmm le zakaj ne, kapital je moč in moč je dobro imeti za prijatelja.

da ne bo pomote, druge razvite države znajo zaščititi svoje delavce pred izkoriščanjem velekapitalistov. Je pa tudi res, da imajo neodvisne in zelo dobro stoječe sindikate.[/quote]

Trg delovne sile je samo ponudba ljudi z ali brez znanja. Tukaj se o plači ne govori ampak kaj lahko ti ponudiš povpraševalcu. Dokler pa bo večja ponudba od povpraševanja pa bodo višino plače določali ponudniki dela. Šele takrat ko bo deficit na trgu dela po določenem profilu pa se bo stanje obrnilo in bo trg določal ceno. zato imajo strokovnjaki tudi ceno. Bi pa rad videl državo v kateri je mogoče dostojno živeti za najnižjo plačo, govoriva seveda o legalno izplačani plači.
Upam, da se bo naš sistem kdaj sčistil do take mere, da bodo sindikati z veljavno zakonodajo lahko dosegli dostojne plače. Nekaj naj bo jasno, da država in s tem vlada, ki jo predstavlja, teži k temu, da pride v državo čim več kapitala v obliki naložb. Kapital pa pride le v tisto državo ki omogoča oplemenitev vloženega. Se pravi, da morajo biti stroški proizvodnje čim manjši, da je dobiček čim večji. Zato je vloga sindikata zelo velika saj varuje svoje člane pred nelojalno konkurenco in opravlja dostikrat kar vlogo inšpekcije. Naši sindikati pa so podaljšek političnih strank.

ne vem kaj je zate dostojno????

stroški proizvodnje- ne gre samo za proizvodnjo, vendar tudi v tem primeru delavec ne sme biti izkoriščen. Prav gotovo se zavedamo vsi, da se bližamo globalnemu bogatenju posameznika, če bomo to dovoljevali in smisel takšnega bogatenja je…………….veš morda ti???

zato mora država poskrbeti, da v državo priteka kvaliteten kapital, ki bo namenjen razvoju države in blagostanju njenih državljanov. Prekurjene proizvodnje ne potrebujemo, sploh če služi za večanje dobička, na račun zaposlenih, posamezniku.

poglej si največje dobičkarje v naši državi in plače delavcev, mislim, da mi ni potrebno več pisati.

totalen nesmisel in tisti, ki podpirate takšno vrsto izkoriščanja, se boste slej kot prej sami znašli v njenih lovkah.

trg delovne sile že dela in je pomanjkanje vseh proizvodno kvalificiranih delavcev, do u.d.iženirjev, zanje ni problemov zaposlitve. no, če je ravno iz Horjula in želi delati v Horjulu znajo biti.
danes, kombiji polni delavcev dnevno migrirajo, tudi 100 km in več do dela in nazaj…iz M. Sobote v mb, ce, lj.
pokaži mi enega sposobnega kv. brez dela.
naroči si enega v. inšt., da ti na fuš dela doma eno popoldne recimo 4 ure.
ne “gine ti 70-80 eur, ali več…upam, da znaš deliti 450 z 80.

problemi se pojavijo pri zaposlitvah v javni upravi, šolstvu in slično, ker se mladi ne morejo dokazati zaradi prevelike zaščite starih že zaposlenih fosilov. tu si pa nismo enakopravni.

ma daj beri zaboga, ne govorim o ljudeh brez dela, a ti je jasno.

evo trgovci, ki delajo 7 dni v tednu,medicinski tehniki, bolničarji itd. pač ne znajo zidat. Itak pa je danes v gradbeništvu največ tuje delovne sile, ja zakaj, ker jim delodajalci tako dobro plačajo. Kar verjemi če bi zidar dobil 80€ za 4 ure, ja madona grem še jaz v prekvalifikacijo, ne glej koliko dobi delodajalec in koliko plačaš ti, glej koliko dobi delavec.

pa zaboga nismo vsi za vse, kako ti to ni jasno, pa še dobro da nismo.Si predstavljaš, da bi vsi samo zidali.:))))

teh fosilov (kot jih ti žaljivo imenuješ) bo pa vedno več, zakaj, ker so pač podaljšali delovno dobo in še jo bodo.

Zanima me samo koliko je uspešno predsedovanje evropski komisiji stalo, in koliko otrok bi lahko s tem denarjem letovalo na morju?????
Vse ostalo je le plod vaše domišljije!

NE RABIM POTRDILA, DA SEM NEUMEN, IMAM POTRDILO O DRŽAVLJANSTVU!

mojega pisanja žal ne zastopiš.
delovna mesta državnih birokratov in učiteljev so v primerjavi z ostalimi zaščitena že z njihovo povprečnostjo pri delu in predvsem mladi in dobri brezposelni se ne morejo dokazati in vstopiti tja, da jih zamenjajo in to v primerih, da so boljši od njih.

ooooo groza, kako ti zastopiš prekvalifikacijo, tipično za birokrata.
ali ti nasplošno poznaš proizvodne poklice in potrebna znanja in izkušnje za opravljanje del.

dvomim, da si se v stanju prekvalificirati za opravljanje NK del.
joj, joj ninej…tebi še manjka.v ****i.

nikar ne bodi užaljen!:))))

ne res ne poznam proizvodnje in njenih poklicev, res škoda, zato te prosim, da mi razložiš, kako proizvodnja funkcijonira.:)

ej če mi kdo plača 20€ na uro, pa rade volje poizkusim tudi to. Veš kolikšno plačo bi imela 4000€, mater več kot poslanci, pa še prekfalifikacije mi ne bi bilo potrebno opraviti, samo nekoga rabim da me nauči ročne spretnosti, al rabim za opravljanje del, kjer ni potrebna izobrazba.

hehehe, kaj mi pa manka v glavi, a?:))))))))

ja.

in ti si ena izmed tistih pridnih delovnih ljudi?

“včasih delajo tudi več kot 8 ur dnevno” – ha, ti si smešna, pa ti sploh veš koliko se danes dela?

o brez skrbi, da vem.:)

Menim, da je predsedovanje Slovenije EU zelo uspešno. Lahko povem iz prve roke, da so ljudje, ki so bili zato odgovorni delali tudi po več kot 10 ur na dan. Kot drugo pa ni res kot pravite nekateri, da s eodbrih sluzb tare, nto nikakor ne drži. Vprašanje je kaj je za vas dobra sluzba?

Vse drzave EU prej ko slej predsedujejo svetu, samo ne vem, drugje ne zganjajo take propagande kot da so zmagali Olimpijske igre na podrocju zunanje politike ali nekaj.

Vse drzave EU prej ko slej predsedujejo svetu, samo ne vem, drugje ne zganjajo take propagande kot da so zmagali na Olimpijskah igrah na podrocju zunanje politike ali nekaj.
Bru, bru, bruh.

HAha sluzb za visoko izobrazene kadre v Sloveniji ni, ker pri nas edina dva sektorja, ki sta v zadnjih 15 letih porasla sta trgovina, in kmetijstvo-zaradi subvencij, industrija se je pa pobrala, seveda ne smem tukaj pozabiti gradbenistva, to je pa to, kar je od slovenskega gospodarstva.

Beg mozganov v tujino nima veze z denarjem, ima vezo s priloznostmi.
Recimo visoko izobrazenega kadra se vseeno ne posilja delat v proizvodnjo.

Sicer pa mi se vedno ni jasno koliko ddelovnih izkusenj je podtrebno za opravljanje dela v proizvodnji, dela referenta, tajnice itd.
5 let, ker izobrazba pomeni, da se nisi spodoben naucit enega racunalniskega programa v dveh letih, ali da se nisi sposoben javit na telefon in si zapisat informacij ter jih prenesti sefu, ali pa prevezati telefona in vmes vprsati sefa ce je pripravljen na pogovor.

New Report

Close