Najdi forum

Splash Forum Politični čvek predsenik države

predsenik države

Kako pa vi gledate na funkcijo predsednika republike pri nas?

pa čisto resno…

Funkcijo po ustavi ali obnašanje?

po ustavi, seveda

Ni zanimivo boljš po obnašanju.

po naši ustavi ima predsednik države ( kolikor je meni znano ) zelo omejeno funkcijo ki bi jo lahko zreducirali skoraj zgolj na protokolarno- je sicer vrhovni poveljnik vojske, ima apravico imenovati ombudsmana, guvernerja centralne banke, podpisuje zakone ki jih sprejme parlament, nima pa pravice veta oz odkloniti podpis zakona, kolikor mi je znano ima tudi pravico imenovati kandidate za ustavne sodnike in sodni svet, seveda mora vse kandidate potrditi tudi parlament, ki načeloma ne bi smel zavračati kandidatov kot se to dogaja z novim guvernerjem,(ker nima predsednik državeformalne moči da bi uveljavil svojo odločitev) potem daje pomilostitve, imenuje veleposlanike, sprejema akreditivna pisma veleposlanikov ki prihajajo k nam… skratka jz mislim da bi bilo pametno da se da predsedniku več moči, da bi jo uveljavil kot protiuzež nasproti samovolje parlamenta, predvsem zato ker državni svet vse bolj izgublja na pomenu in bi ga bilo najbolje ukiniti, ter namewsto tega povečati moč predsedniku

Kakšne pristojnosti (manj kot sedaj ali več) bi naj po vašem mnenju imel?

Bi za kandidata zahtevali še kakšne dodatne pogoje, kot se zahtevajo sedaj?

Kako sta po vašem mnenju svoje delo opravljala dosedanja predsednika?

do sedaj smo imeli samo enega predsednika, ker sedanji še vedno opravlja to funkcijo in vsaj zame jo opravlja zelo dobro,zame je korekten in je res predsednik vseh državljanov, jaz bi mu dal pravico veta na zakone oz.pravico da odkloni podpis zakona, ter da bi lahko nastavljal vse kandidate ki jih kot predsednik države lahko brez soglasja parlamenta

Moral bi biti politični nevtralen, ne imeti politične preteklosti, biti odločen, ne jokat, da mu nekdo krade pravice, združevati slovence po svetu, bit sposoben dialoga, predvsem pa bit intelektualno malo višje od raznoraznih predsednikov vlad itd.

Oba dosedanja svoje naloge nista opravila, kot bi rekel BB.

Se pravi , da si za omejevanje parlamenta. Ob nesposobnem Drnovšku se človek vpraša če predsednika sploh rabimo.Po moje ima predsednik več kot dovolj pristojnosti in jih več ne rabi. naj, vsaj Drnovšek, spoštuje parlament in ga upošteva.

Politično nevtralen je nemogoče biti in strašna zamrznitev izkaznic partije je LAŽ. In tisti ki temu verjame , oprostite, je zrel za polje brez možnosti izpustitve.

Naš ima še pravico igrati burkeža, žaliti, se delati norca iz parlamenta, se dreti v javnosti v svojem narečju na občane in še bi se kaj našlo.

Kaj čmo, takšni smo, takšno imamo.

Ampak na obzorju se že kaže en, ki zna igrati na orglice…

Ajej, s predsedniki pa nimamo sreče!

Šment kelli….pa ja ne boš v svojo domačo nalogo pisal(a) to kar tukaj na forumu pišejo….So rekli, da je treba lastno mnenje napisat, ne pa plonkat od drugih:)))))))

(*_*)

jaz na vse funkcije pri nas gledam z zajebancvijo in podcenjevqlno. vsi ti ki so na funkcijah so ena nepomembna lopovska banda če mene vprašaš, ki so en navaden pičkin dim in se poščijem in poserjem na njih.

Ampak na obzorju se že kaže en, ki zna igrati na orglice…

Ajej, s predsedniki pa nimamo sreče![/quote]

ja pa pozabil si na unaga naslednjega oz. prvega, kje bomo dobili denar, da ga bomo oblekli, da se bo lahko postavljal kako lepo je oblečen in hodil na jadranja in razne eksotične dopuste.

TI SI BREZUPEN PRIMER MRAČNE ZAOSTALOSTI!

New Report

Close