predsoba resnično stanje
Iz majhnega stanovanja se selimo v starejšo manjšo hišo. Smo petčlanska družina s psom, zato je bilo v stanovanju veliko težav z garderobo in čevlji, zdaj pa tukaj spet ne najdem rešitve.
Takoj za vhodnimi vrati se začne ozek hodnik iz katerega se na eni strani dviga odprto stopnišče na drugi strani pa je rediator, vhod v jedilnico in naprej v utility in shrambo. Nekaj prostora je še pod stopnicami, vendar je res luknja, tako, da ni niti mogoče stati in je sklanjanje in iskanje v temi bolj trenutna nepraktična rešitev.
Pregledala sem skoraj vse razstavne salone, pa še vedno nimam ideje, kako rešiti vhod, da ne bo vse nagužvano in razvlečeno. Kako se obnesejo ozke visoke omare za čevlje? V suhem vremenu najbrž super, kaj pa za mokro vreme? Kako to rešujete tisti, ki ste v blokih? Imate na hodniku vse jakne, bunde ali samo po eno? Kje odlagajo oblačila gostje? Kako hranite in sušite mokre in blatne čevlje?
V končni fazi bi najemli tudi arhitekta, vendar denarja ni, saj smo ravno sredi največjih stroškov. Hvala za predloge in linke!
Želim si praktičnih rešitev, trentuno vse zgleda kot po cunamiju, pa še ničesar ne najdemo. Kaj bo šele pozimi, ko bodo povsod še šali, kape, rokavice…
živimo v hiši in veliko jih je podobno nam, torej…predsoba je ponavadi samo ena mala predsobna omarica, obešalnik in to je pretežno za goste, saj se tudi glavni vhod uporablja poredko, ker vsi prihajamo ali odhajamo skozi garažna vrata, vsaj domači in tako imamo spodaj veliko garderobno omaro, kjer so prehoda oblačila, čevlji…zgoraj v predsobi pred vhodnimi vrati pa res le ena malenkost, največ za goste. enako videvam, ko sem na obiskih, kjer je hiša, imajo res vse v kleti, garažah, ker gredo skozi le te v zgornje nadsropje.
Če nimaš te možnosti, potem se zavedaj, da je predsoba prostor, kjer se gre skozi, kjer se szuje, obesi in če boš imela tam vse nabutano, bo zelo ozko, čudno.
Velika razlika je, koliko ljudi je pri hiši, je to samo eden, dva, pet, šest? Kjer je veliko ljudi, je veliko cunj, pozimi bunde, majce, škornji, čevlji, televadne copate… Pospravljaj kolikor hočeš, ampak je res problem! Mogoče bi res vprašala kakšnega mizarja, mogoče ti bi napravil kakšno omaro – direktno pod stopnicami, mogoče bi se dalo tam kaj skombinirati, da bi tam spravili čevlje?
Pri nas nas je bilo včasih šest, sedaj nas je samo pet in vedno je bil problem z bundami in s čevlji. Nekateri imajo tudi v sobah manjše obešalnike, kjer recimo obesijo bundo ali kakšno jakno (npr. za vrati), da ne pade toliko v oči.
Evo nekaj idej za tvoje težave. Malo pobrskaj skozi slike, kjer so omare vgrajene pod stopnicami.
http://www.loko.si/sobe/predsobe/
http://www.prodajaprodornih.com/omara-za-cevlje/
po googlaj malo (vgradne omare pod stopnicami, predsobe,…) za kako idejo, ki ti bo pisana na kožo in cenovno dostopna, ker take stvari jih boš morala dat delat po naročilu, ker to so specifične zadeve.
Obešalnike, vsaj za kako jakno, lahko mogoče daste kar na ograjo stopnic ali na stopnice. Pod stopnicami lahko namestiš nekaj s predali ali izvlečnimi policami. Ne vem, ali so stopnice zidane ali “zračne”.
Drugače pa na še tako malo cm spraviš tole od Ikee za čevlje, copate, dežnike, ločevanje odpadkov in podobno:
http://www.ikea.com/at/de/catalog/products/30256424/
Jaz imam tako majhen hodniček, da se komaj obrneš v njem, ampak za tole se je pa našel prostor in imam polno čevljev pospravljenih tam.
Sem v bloku a je bil bil hvala bogu arhitekt tako pameten, da je predvidel prostor za mega vgradno omaro v predsobi, in v prvem vedno odprtem delu imamo pač obešene vse bunde, spodaj čevlje. predsoba je tudi precej prostorna.
V tvojem primeru bi delala pač kompromise, ni kej. Ja, omarica pod stopniščem, ozka omarica za čevlje, nekaj kljuk za oblačila in to je to.
v dnevmi smo imeli odveč manjšo odprto omaro- je kot za na zid, velikost – za DVD-je- iz 4 kvadratov- dala sem jo v predsobo in postavila ponkončno- notri imata malčka (5 let), minimalno 4 zimske čevlje ali poleti 8 batk/copatk. na vrh dam še 5. čevelj. na stranski del pa je mož privil hakeljčke za jakne- iz ikeje, zelo luštne- super tudi zato, ker vse dosežeta otroka.
(no, to je rešitev za malčke)
A pod stopnice ne bi šla omarica po meri? Luč tudi lahko montiraš brez problema.
Ob vrata bi jaz dala nizko ozko omarico, globine 30-40cm, tako, da notri pospraviš copate in čevlje, ki se vsakodnevno nosijo in da se lahko na njo vsedeš in obuješ.
Obešalnike na stene, lahko jih daš v dve vrsti.
Za vsakodnevne čevlje lahko kupiš tudi tisti palični regalček za čevlje, zavzame malo prostora, res pa se nanj ne moreš usesti, zato je meni omarica bolj praktična.
Mi imamo vgradne omare po meri, predsoba je ogromna, ena dvokrilna omara je za čevlje, ostale pa za garderobo in še sto drugih stvari. Za obešanje jaken imam le tri kljukice in te so predvidene za obiske. Naše jakne pospravljamo v omare, čevlje tudi, le mokre dam v kopalnico, da se posušijo, potem pa v omaro. Na tleh ostanejo le copati, ko nas ni doma.
Imamo veliko vgradno omaro za čevlje in manjšo omaro za jakne, kamor tudi gostje obesijo svoje jakne. Z blatnimi in mokrimi čevlji niti ni problemov, ker sredi mesta srečaš bolj malo blata. Če so čevlji malo od dežja, jih pustiš ob radiatorju, da se posušijo, potem pa v omaro. Nič ni razstavljeno po predsobi. Sicer ima pa vsak svoje jakne v svoji garderobni omari v spalnici.
Eno večjo omaro imam iz Ikee v njej sezonske čevlje in bunde ali jakne, v njej je dovolj polic tudi za kape in rokavice. Za mokre čevlje imam podstavek z metal palicami kamor čevlje postaviš, tudi iz Ikee. Nekaj imam tudi kljukic, vedno se vsi ne trudijo na obešalnik obešat bundo, čeprav je načeloma mišljeno tudi za goste. Na tvojem mestu bi le izkoristila prostor pod stopnicami za čevlje, eno luč si napelješ tja , za bunde pa eno omaro z obešalniki in nekaj policami , pa je. Pa boš imela vedno pospravljeno.